KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. március 20., kedd

TOP TÍZ (1) - Amit még tavasszal elolvasok

Több új rovat indul a blogon, keddenként Top 10-es listát állítok össze  Daisy ötlete nyomán, akit  a Broke and bookish  könyves oldalról ismerhetünk, ő kezdeményezte ezt a nemzetközi rovatot.
Ezen a héten azt a 10 könyvet kell megnevezni, amit még a tavasz folyamán feltétlenül elolvasok.  A várólistám végtelen, így elég nehéz a választás, de sikerült 10 frissen megjelent, illetve még a tavasszal megjelenő könyvet választanom.
Ha tetszenek az új rovatok, látogass el ide is:
http://konyvesblogok.blogspot.com/

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Libri Kiadó

A cirkuszt nem szeretem, főleg a bohócokat nem, de olvasni szívesen olvasok cirkuszról, nagyon tetszett például  a Vizet az elefántnak  Sara Gruentől.
Az Éjszakai Cirkusznak nagyon jó a híre, kíváncsian várom hogyan fogadják a magyar olvasók.




Megan Crewe: elSZIGETelve

EgmontDark

A fülszöveg érdekes, izgalmas történetet ígér. A borító lehetne egy kicsit divatosabb is, nekem legalábbis nem egy vírussal fertőzött YA történetet juttat  az eszembe, hanem egy gyilkossági helyszínelők tv sorozatot. 




Laini Taylor: Füst és Csont leánya

Kossuth Kiadó

Ez a könyv pár hónap alatt 4,15-ös átlagot tudott hozni több mint 12600 olvasással. Mi mást lehet ehhez hozzátenni, nekem a tavasz legjobban várt könyve. 
Díjak amire jelölve lett:
 
Andrea Cremer: Bloodrose - A döntés  (Nightshade 3.)

EgmontDark

Nagyon szeretem  a Nightshade  sorozatot, hónap végén várható a befejező rész megjelenése  magyarul. Nemrég olvastam, hogy a szerző újabb sorozatba kezdett, az alakváltók történetének eredetéhez tér vissza. Az első rész címe Rift, augusztusban jelenik meg angolul.


Jon Courtenay Grimwood: A Száműzött Angyal

Jaffa Kiadó

Az Assassini trilógia második része nemsokára a boltokban, és megint fura címmel. Az első rész eredeti címe The Fallen Blade volt, ennek a másodiknak The Outcast Blade. Valaki megmagyarázná nekem, hogy valamilyen szlengben az angyal=blade?
Csak hogy tisztázzuk itt nem angyalokról van szó, a főszereplő vámpír...


Gail Carriger: Soulless Lélektelen

Könyvmolyképző Kiadó

Végre biztos, hogy a Budapesti könyvfesztiválra megjelenik ennek a rég várt könyvsorozatnak az első része, sőt az írónő is tiszteletét teszi a rendezvényen és dedikálni fogja a könyvet. Ott leszek!



Veronica Roth: A Beavatott 

Ciceró

Igazán örülök, hogy sikerül az eredeti borítóval megjelentetni  a Divergentet. Semmi mást nem kell mondani erről a könyvről, mint hogy megnyerte az év könyve 2011 díjat a Goodreads-en.
Kötelező olvasmány.




Ally Condie: Crossed - Összefonódva

Ciceró

Nem tud elriasztani a 3,50-es értékelés (több mint 17ezer olvasás), én nagyon várom a Matched 2. részét.




Lissa Price: A Testbérlők

Agave Kiadó

Újabb disztópiás sorozat első része jelenik meg magyarul még a tavasszal, kedvenc külföldi bloggereim nagyon dicsérik. Kellemes meglepetés az Agavétól, hogy hamarosan olvashatjuk!






Richelle Mead: A Szukkubusz dala

Agave Kiadó

Richelle Mead 2007-ben adta ki a Georgina Kincaid sorozat első részét, amely sorozatból eddig hat rész jelent meg, és igen népszerű a rajongók körében. 
Az Agave-nak rögtön jár egy piros pont a borítóért, a magyar kiadást jobbnak tartom, mint amit eddig kiadtak a különböző országokban.

Hasonló bejegyzés található itt:
Gigi olvasmányai 

2 megjegyzés:

  1. Először is hadd irigykedjek egy sort, hogy te már írtál ilyen új rovatos posztot. Én még ezen gondolkoztam, hogy miről is írhatnék, de ez a top 10-es lista milyen jó! (Mivel magamtól biztos nem találnék ki érdemleges mennyiségű top listákat, ezért nagy hála, hogy linkelted ezt az oldalt!)

    Hmm, és lehet, most nekiülök én is egy TOP 10 listának. Köszi az inspirációt!
    Na, de a könyvekről: Az éjszakai cirkusztól én félek, de ha azt mondod, hogy megéri elolvasni, akkor félreteszem majd a cirkuszutálatomat. :D
    Amire én is kíváncsi vagyok: füst és csont leánya, erről annyi jót hallottam. A Testbérlőkről kevésbé, de akkor sem tántorít el, ahogy a Szukkubusz dalától sem.
    Amiket olvastam és nekem nem (annyira) tetszett: ElSZIGETelve - erre nagyon-nagyon kíváncsi leszek, te mit írsz róla, meg a Crossedról és A Beavatottról. :D Utóbbi kettő engem nagyon felidegesített. :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most én vagyok fél lábbal a sírban, gondoltam felnyomom este ezt a top10-et, aztán jó két óra lett belőle..Olvastam, persze hogy olvastam a kritikáidat a nem annyira tetszettekről. Valszeg mazo lesz:) A Beavatott viszont hihetetlenül kíváncsivá tett, mit esznek rajta ennyien..

      Törlés

Rendszeres olvasók