KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. december 31., hétfő

Dan Krokos: Hamis emlékek

Főnix Könyvműhely 2012
Eredeti cím: False Memory / 2012.aug.14.
244 oldal
Goodreads: 3,92
Besorolás: sci-fi, YA

Miranda North elvesztette az emlékeit, csak a nevére emlékszik. Próbál segítséget kérni egy  biztonsági őrtől, de az nem hisz neki. Amikor a lány pánikba esik, valami furcsa energia szabadul fel belőle, aminek következtében az emberek fejvesztve menekülnek a közeléből. Egy fiút kivéve, aki ismeri őt, de Miranda nem emlékszik rá. Nincs más választása, vele tart, és megtudja, hogy egy különleges képességű csoport tagja, akik egyedülállóan hatékony pszichikai képességgel rendelkeznek.  Miranda kénytelen tudomásul venni, hogy fegyvernek képezték ki, de abba nem akar belenyugodni, hogy fel is használják őt a társaival együtt gonosz célokra. Megkezdődik a versenyfutás az idővel a világ megmentéséért.

Dan Kronos 26 éves elsőkönyves író. Több száz könyvet elolvasott, mielőtt a saját történetébe belekezdett, kedvenc olvasmánya a Harry Potter és a THG trilória volt. Érdekesség, hogy az igazi keresztneve Constantine, nem csoda, hogy megváltoztatta Dan-re az írói karrierje alkalmából!
A különleges képességek divatos elemei a mai könyveknek, ebben a történetben izgalmasan keveredik ez a szál a genetikával, klónozással, tudatmódosítással. Az egész sztori folyamatosan mozgásban van, gyors tempójú, végig tartja a feszültséget és nem tudsz elszakadni, sodor tovább.
Ki kell emelnem, hogy mennyire jól megoldotta Dan, hogy férfi létére egy 17 éves lány fejével gondolkodjon és 100% biztonsággal rátalált Miranda belső hangjára. A nem kevés harci jelenetnél viszont nagyon is érezhető a férfiasság, és ezen a ponton el is felejthetjük, hogy "lányregényt" olvasunk. Félelmetesen jól megírt jelenetek ezek, tökéletesen el tudtam képzelni a pergő harcot.
A karakterek nagyon fontosak, hiszen két fiú és két lány alkotja a Rózsák csapatát, de van Béta csapat is, és tovább spoileres lenne folytatni. Mindenesetre oda kell figyelni, hogy ki kicsoda és kivel van.  Miranda  nagyon erős karakter, soha nem adja fel, megpróbálja megtalálni a helyét a számára új környezetben, a számára új csapatban. Az olvasó könnyen azonosul vele, ugyanakkor jönnek sorban vissza az emlékei ami újra és újra bizonytalanságot ültet a fejekbe.
A másik lány Olive, intelligens és nagyon lojális. Sokkal nyugodtabb mint a többiek.
A két fiú természetesen rivalizál egymással, miután mindketten romantikus érzelmeket táplálnak Miranda iránt. Peter titokzatos, végig imádtam a karakterét. Noah volt Miranda szerelme az eltűnése/emlékvesztése előtt, de miután az emlékei elvesztek, nehezen kezelik egymást. A romantika, illetve ez a szerelmi háromszög azonban nem nyomja el a történetet, de úgy érzem a következő részben azért lesznek ebből még problémák. 
A történet haladva a vége felé, természetesen tartogat egy nagy csatajelenetet, ami remek lett, de ez nem minden, még ezek után is van csavar és fordulat, nekem leesett az állam, és nagyon várom a következő részt, amit remélem ugyanilyen hamar megkapunk magyarul, mint ennél a résznél.
Muszáj egy jó pontot kiosztanom a kiadónak a borítóért. Elsőre persze sajnáltam, hogy nem az eredeti lett, de a történetet ismerve már értem miről szól, és tökéletesen illeszkedik a sztorihoz.
Összességében nagyon szórakoztató a könyv, uniszex, a fiúk  a remek harcok miatt fogják szeretni, a lányok Peter és Noah után sóhajtoznak majd. Enjoy!
A könyvet köszönöm a Főnix Könyvműhelynek.

Borító: Szerintem egész jól sikerült, illeszkedik a történethez.
 
Kedvenc karakter:  Miranda, Peter, Noah

Szárnyalás: A vége harc nagyon tetszett, és az, amit találtak.

Mélyrepülés:  Az elején kihagytam volna a Plázás vásárlást.


Érzelmi mérce:  A szerelmi szál halvány, néhány csókolózás van benne. Ami miatt 15-re venném a korhatárt, az a rengeteg öldöklés és halál.

Értékelés: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók