KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. június 30., vasárnap

TOP 10 - FÉLÉV ZÁRÁS

A külföldi blogokon sorra jelennek meg a féléves részeredmények a 2013 év legjobban tetsző könyveiről.
Lupinak és nekem is sikerült teljesíteni az éves vállalásunk felét, túl vagyunk 50 könyv elolvasásán. Ezekből válogattuk ki a legjobb tíz megjelenést, amelyek jó eséllyel benne lehetnek az év végi összesítésben.

Induljon a visszaszámlálás!!


LUPI: 10. Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. - Remény
Amit sokan lenéznek, amit még többen olvasnak és aminek csak akkor fogod megérteni a rajongását, ha veszed a fáradságot és elolvasod. Hogy miért pont az ötödik rész? Csak annyit mondok, hogy december 20. :) Ja és igen, nem szégyellem bevallani: Team-Cortez! :)

KELLY: 10. Kenneth Oppel: This Dark Endeavor - Az élet vize
Hamarosan megjelenik magyarul is ez a könyv a Cicerónál, biztos vagyok benne, hogy nagyon fogjátok szeretni, egyedi, sötét hangulatú történet.

LUPI: 9. Tammara Webber: Easy - Egyszeregy
Komoly témát boncolgató, de mindemellett mégis könnyed, (végre) sablonoktól mentes szerelmi történet. Biztosra veszem, hogy még jó párszor el fogom olvasni. Team-Lucas!

KELLY: 9.  Joss Stirling: Lélektársak - Phoenix
Yves Benedict, újabb book-boyfriend, feldobtam őt is a kedvenc polcra. Hamarosan jön a harmadik rész!

LUPI: 8. J. A. Redmerski: A soha határa
Egy gyönyörű szerelmi történet, ami megtanít arra, hogy éljünk a mának, éljünk az adott pillanatnak, hogy merjük kimondani, amire gondolunk és tegyük meg, amire vágyunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Team-Andrew!
 
KELLY: 8. Ryan Loveless: Ethan és Carter
Nagyon örülök a Könyvmolyképző új tematikus sorozatának, a Szivárvány körnek. Ez a történet tökéletes kezdés volt, várom a hasonló "nehéz" témájú könyveket.

LUPI: 7. Joss Stirling: Lélektársak - Phoenix
Az első részt is szerettem, de úgy érzem ez a rész jobban sikerült. A történet izgalmasabb lett, a szerelmi szál hitelesebb és szereplők szerethetőbbek és élőbbek, mint az első részben. Imádtam, ahogy Yves harcolt Phoenixért és a kapcsolatukért. Ez a rész úgy érzem, "többször újra olvasós" lesz.
 
KELLY: 7. Swati Avasthi: Ököl/Jog
Nagyon tetszett Jace története, ez olyan könyv, amit minden fiatalnak olvasnia kellene.

LUPI: 6. Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke történet kiborgköntösben? Új Peking a jövőben? Úristen, mi ez?
Kicsit félve kezdtem neki, de ahogy belemerültem a könyvbe, úgy szippantott be a történet teljesen. Az írónő lebilincselően meséli el nekünk ezt a régi mesét, egy különleges világba helyezve. Nem szabad kihagyni!

KELLY: 6. Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Elvarázsolt ez az aranyos szerelmi történet, Párizs, mozik, Étienne...

LUPI: 5. Lacey Weatherford: Smitten
A rajongók kérésére készült ez a második rész, épp emiatt féltem egy kicsit, hogy nem fogja hozni az első rész színvonalát. A félelmem alaptalan volt, Lacey ugyanolyan, talán picit még jobb második részt írt. Hunter és Cami párosát a legszerethetőbb párok között tartom számon és a két szemszögből írt történet az első mondattól az utolsóig lekötött. Imádom!

KELLY: 5. Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései
A könyv szerintem messze jobb volt mint a film. Simán kötelező olvasmánnyá tenném középiskolásoknak!

LUPI: 4. Marie Lu: Prodigy - Született tehetség
Az első részt is nagyon szerettem, de ez a rész talán még jobban sikerült, mint az első. Még mozgalmasabb, még izgalmasabb és ilyen szívszorító függővéget kevesen tudnak írni, mint Marie Lu. Bármit megadnék, hogy olvashassam a befejező részt!
 
KELLY: 4. Marie Lu: Legend
Ugyan azóta megjelent a második rész is, mégis az elsőt választottam be, egyszerűen lehengerelt ez a világ. A  váltott nézet  a kedvencem, itt különösen jól sikerült. 
 
LUPI: 3. Stephenie Meyer: A burok
Sokat vártam vele, mire neki mertem kezdeni. Bevallom, ez nagy hiba volt. SM ezzel a könyvvel bebizonyította nekem, hogy van élet a vámpírok és a Twilight mellett is. Egy gyönyörű, sírós, nevetős szerelmi történet. Team-Ian! 

KELLY: 3. Tammara Webber: Easy
Sokkal több ez, mint egy szerelmi történet, nagyon a szívemhez szólt, többször elő fogom venni!

LUPI: 2. Dan Krokos: Hamis emlékek
Egy új sorozat első kötete. Méltánytalanul kevesen ismerik (szerintem ebben a borító is közrejátszik...), pedig ez a könyv (sorozat) nagyon megérdemelné, hogy mindenki elolvassa. Génmanipulált fiatalok, különleges képességekkel egy akciódús történetben, ami egy percre sem pihen meg. Ez az ÉN sorozatom, nem tudom elmondani, hogy mennyire várom a következő részét.  
 
KELLY: 2. Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Ezt nem hiszem, hogy meg kéne magyaráznom. Szerelmes vagyok a történetbe.

LUPI: 1. Jus Accardo: Tremble
Ez eddig talán a legjobb része a sorozatnak, tele izgalommal, érzelmi hullámvasúttal és végre láthatjuk Kale "badass" oldalát is. Egyszerűen imádom ezt a sorozatot, örök szerelem. Team-Kale forever!
 
KELLY: 1. J. A. Redmerski: A soha határa
Akik olvasták erről az értékelésem a  Molyon biztos nem csodálkoznak az első helyen. Végig azt éreztem az olvasás során, hogy ezt a könyvet nekem írták. Nagyon várom a következő részt, de addig is sokszor elő fogom venni,  IMÁDOM!!!








Utóirat: Az első félév hozott sok-sok közös élményt Lupival, volt jó pár közös mozizás, könyves esemény. Mégis a legjobb dolog, ami történt velünk 2013-ban: Lupi megtalálta Kale-t! Illetve Lacey Weatherford írónőé az érdem, de Lupi azonnal vette az adást, így már igazi személyhez köthető a TOUCH borítója!  Sasha facebook oldalához lehet csatlakozni, és nézelődni!  (Partedlire szükség lehet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók