KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. augusztus 22., csütörtök

Árnyvadász tetoválásaink

Már 24 óra sincs hátra várva várt filmbemutatóig, hogy mi is láthassuk végre itthon Cassandra Clare: Csontváros könyvének filmadaptációját - természetesen az elsők között mi is megnézzük és írunk véleményt is róla.
Ennek apropóján felfedjük az egyik közös titkunkat, miszerint mind a kettőnknek van Árnyvadász tetoválása:-).
Pár mondatban elmeséljük, hogy miért és hogyan választottuk azt a rúnát, amit életünk végéig viselni fogunk.

Látás rúna
Greylupus:  Nagyon régóta szerettem volna tetoválást, több minta is szóba került (farkasos minták természetesen, hisz ők a nagy kedvenceim), de nem igazán tudtam dönteni.
Aztán 2011 telén a kezembe került A végzet ereklyéi sorozat. Természetesen én sem tudtam elkerülni a sorsomat; beleolvasni és megszeretni egy pillanat műve volt. Gondolom nem árulok egy nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy a könyvben az Árnyvadászok rengeteg rúnát használnak, így nem volt kérdés, hogy a szeretett farkasaimat félreteszem és az első tetoválásom egy Árnyvadász rúna lesz.
Rettenthetetlen rúna
Sokáig tanakodtam, hogy melyiket is szeretném magamon látni, első körben a Clairvoyant Sight / Látás rúnát szerettem volna a kézfejemre és nem feketében, hanem fehérrel, de
végül elvetettem az ötletet, mert a kézfejen nagyon látványos lett volna és nem akartam ebből problémát. A másik rúna, ami nagyon tetszett, a Fearless / Rettenthetetlen rúna volt. Végül emellett döntöttem és a helye is meglett hamar: a csuklóm belső felére akartam, kis méretben, feketén. Kelly lányával, Barbival - aki nagyon tehetséges tetoválóművész - beszéltem meg, hogy mit is szeretnék, mire ő ajánlott pár változtatást. 
Megfogadtam a tanácsát, hisz ő tapasztaltabb volt a minták, tetoválások terén, és több mint egy éve boldog viselője vagyok egy picit átalakított Rettenthetetlen rúnával. A tetoválás nagyon szép lett és amióta megvan, szinte elmondani sem tudom, hogy hány alkalommal kellett elmesélnem, hogy mit ábrázol a rúna és kik azok az Árnyvadászok:-). Remélem a film meghozza itthon is a nagyobb ismertséget a sorozatnak és nem fogja minden második ember "Hórusz szemének" nézni a rúnámat:-).
Egy akkor egy kép a tetoválásomról:
És egy kis útmutató, hogy hogyan értelmezhető a "Fearless / Fearnot" szó:
 
Kelly: A TMI sorozat első része, a Csontváros 2010 májusában került a kezembe és megnyitott egy új világot előttem, az Árnyvadászokét. A sorozat minden részét szeretem, kivétel nélkül mindegyik újra és újra elvarázsol. A kedvenc részem az Üvegváros, és természetesen a Pokoli szerkezetek sorozat is  rajongásom tárgya.
Évek óta fertőz a lányom a tetoválás feelingjével. Több tetkója is van és néhány éve már ő maga is tetovál, interjú is készült vele itt a blogon.
Mindenféle könyvvel kapcsolatos tetováláson jár az eszem, többek között a saját kitalált karaktereim is vonzanak, mégis, hosszas tanakodás után így éreztem, elsőként az árnyvadászok előtt kell tisztelegnem egy Angyali erő rúnával. A  tetkó fehér színnel készült a karom belső részére. Nagyon tetszik, imádom. 
Az Angyali erő rúna Raziel-től származik, az első és legfontosabb rúna, amit az árnyvadászok megkapnak felavatásukkor. Gyakran használják a fegyverekre rajzolva is, hogy feltöltsék angyali erővel, illetve démonok nyomainak eltörlésére is alkalmazzák.
Ami még nagyon tetszik az a Parabatai rúna. Lehet, hogy az lesz a következő?

Az összes Árnyvadász tetoválásról pedig a legnagyobb magyar rajongói oldalon olvashattok az alábbi linken:  Árnyvadászok - Végzet Ereklyéi rajongói oldal - Rúnák.

És egy kedvcsináló  filmhez:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók