KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. augusztus 18., vasárnap

The Mortal Instuments City of Bones The Official Illustrated Movie Companion

Simon and Schuster 2013
122 oldal
Goodreads: 4,39
Besorolás: Illusztrált kalauz a filmről

A napokban érkezett meg a Bookdepo-tól a Csontváros filmről készült kiadvány. 

A rajongók számára  a tartalom  felbecsülhetetlen, egészen más közelről a kezemben tartani ezeket az oldalakat. Részletes leírást olvashattam a Csontváros keletkezéséről, Cassie  2005-ben küldte be a kiadóhoz először az első 60 oldalt és a szinopszist. A szerkesztő 5 oldal elolvasása után tudta, hogy a könyvet ki fogja adni.
Részletezi a könyv a kialakított világot, a rúnák eredetét. Történelmi pillanat volt, amikor Cassie látogatást tett egyik tetováló művész barátjánál és megismerte annak rúnaszerű tetoválás sorozatát.

Természetesen Cassie az első pillanattól részt vett a film készítésében, és hihetetlenül felemelő volt megtapasztalnia, hogy a szereplők hogyan lépnek át a két dimenziós világból a filmvászonra, ahogy ő mindig is látta a fejében.

Következő nagy téma a szereplőválogatás, interjúkkal fűszerezve bemutatja a könyv a színészek kiválasztásának titkait. Cassie szerint Lily Collins pont úgy néz ki, ahogy a fejében Clary, ő telitalálat. Lily mindenképp részt kívánt venni Jace kiválasztásánál, mert azonnal tudni akarta, működik e a kémia közöttük. Jamie-vel repkedtek a szikrák! 

A következő nagy téma a helyszínekről és a fegyverekről szól. Csodásak a képek az intézetről, Madame Dorothea lakásáról, az üvegházról és még sorolhatnám. Mindent részletesen kidolgoztak, a legapróbb berendezési tárgy is a helyére illik. Apró érdekesség, hogy azt a bizonyos legjobban várt üvegház jelenetet a Torontói Allan Gardens Conservatory-ban vették fel, ahol minden nagyon-nagyon zöld volt. Két három napig tartott selyemvirágokkal felöltöztetni, kiszínezni a helyszínt.
Mindenképp meg kell említenem az Intézetbeli gyönyörű Raziel szobor készítőjét, ő  Kris Kuksi. (ez a név nem vicc)

A kosztümök és a sminkek is terítékre kerültek. Az árnyvadászok ruhái lenyűgözőek, én legalábbis imádom a fekete bőr cuccokat, és a rövid kabátok mellett nagyon tetszett Jace hosszabb fazonú kabátja is. A sminkesek naponta festették újra a rúnákat, színészenként 10-20 rúnát, pontosan azonos helyre. Nem volt könnyű feladat. 
Ó és Magnus! A lehető legnagyobb mértékben szerették volna visszaadni a könyvből ismert mágust, a fénylő ajkaktól a szivárvány színeiben játszó körmökig.
A néma testvérek kialakítása is komoly sminkes feladatot adott, hiszen nem akarták túl durvára venni a figurát, hiszen Jeremiás jó srác. A szemeket digitálisan tüntették el.

A következő fejezet a filmezést részletezi, a rendező gondolatait, mennyire komplex munkát igényelt a film létrehozása. Kiemeli, a színészek rengeteget edzettek a szerepekre, mindent maguk csináltak, a harci jelenetek ugrásait, forgásait. Jonathan többféle különleges kiképzést kapott, a szamuráj kardtól kezdve a XIX. századi épée használatáig. Valentine sokat harcol a filmben, Jonathan szerint ez egész más, mint egy utcai harc, ami gyors, durva és éles. A filmbeli harc egy elegáns tánc.

Végül néhány szó esik a lelkes rajongókról, akik végig ott voltak a forgatások helyszínein, a szálloda előtt, a rendező az egész stáb nevében kalapot emel előttük. 
A könyv világszerte több mint kétmillió példányban kelt el. A rajongótábor hatalmas.  És íme elkészült a film, amit pár napon belül láthatunk is. Hatalmas élmény lesz.


Cassie a férjével és jobbra a rendező Harald Zwart


Értékelés:




1 megjegyzés:

  1. Én tegnap végeztem a 2. kötettel, és azóta lázban égek. :) A filmet tűkön ülve várom, a könyvnél falom az oldalakat, egyszóval imádom az egészet!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók