KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. február 25., kedd

A hét halálos bűn könyvekbe burkolva

Az eredeti posztot Nancy blogján olvastuk és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttünk Kellyvel mi is összeszedjük a mi "hét könyves főbűnünket".

KAPZSISÁG - Melyik a legolcsóbb könyved? Melyik a legdrágább?
Lupi: Ha a magyar nyelvű könyveimet nézzük, akkor a legdrágább Stephenie Meyer: Breaking Dawn regénye, amit azonnal akartam olvasni a megjelenés után, persze keménykötésben - azóta se vettem magyar könyvet ennyire drágán:-). Ha angol nyelvű könyvről beszélünk, akkor George Caddy: Cocker spaniel könyvét említhetném meg, ami a spánielesek számára egy profi szakkönyv. A kutyás korszakomban pénzt, időt nem kímélve szereztem be Angliából.
És a legolcsóbb? Amiket happoltam:-). Viccet félretéve erre nehéz válaszolni, hisz régebben 150-200.-Ft-ért is be lehetett szerezni jó könyveket az antikváriumokban, most már 7-800.-Ft alatt nehezen lehet jó könyvet találni. Az újabb beszerzéseim közül például Karen Chance: Megérint a sötétség című könyvét tudtam megvenni aránylag olcsón, 690.-Ft-ért.
Kelly: A képzőművészeti albumaim voltak a legdrágábbak, pl. tíz évvel ezelőtti Egyetemes Művészettörténet 15 rugó volt. Olcsó könyvekhez antikvár példányok útján jutok, többször rendeltem már innen-onnan pár százas összegben már nem kapható könyveket.Ilyen például Michael Cunningham: Otthon a világ végén.

HARAG - Melyik szerzővel állsz utálom / szeretem viszonyban?
Lupi: Laurell K. Hamilton. Ő az az író, aki megszerettette velem a paranormális világot, aki miatt vámpír
és vérfarkas rajongó lettem, akinél először olvastam egy kemény, szókimondó, vagány hősnőről (akit a mai napig keresek a különféle könyvek főhősnőiben). Ezért imádom. Azért viszont végtelenül haragszom rá, amit a sorozattal tett, hogy egy profin felépített, nagyon jól megírt izgalmas történetből egy harmadrangú pornósorozatot csinált. Úgy látszik, erre a félrecsúszásra ő is ráeszmélt, mert az újabb részek már élvezhetőbbek, úgyhogy van még remény, hogy egyszer visszatérünk a régi történethez:-).
Kelly: Szurovecz Kittivel állok úgy, hogy nagyon szerettem a Gyémántfiút, azt pontosan úgy írta meg, hogy az a bizonyos TS rajongó réteg ki legyen elégítve, de utána már nem tudtam a következő sorozatát befogadni. Mindenképp fogok még próbálkozni az írónővel.

FALÁNKSÁG - Melyik könyvet faltad örömmel újra és újra minden megbánás nélkül?
Lupi: Ez nem kérdés - Jus Accardo: Touch - Érintés című könyve (illetve az összes eddig megjelent rész a sorozatból). Egyszerűen nem tudom megunni. Ha már nincs olyan könyv, amit jó szívvel olvasnék, akkor újra rávetem magam erre a sorozatra. Nincs rá szó, hogy mennyire imádom.
Kelly: Épp a minap beszélgettünk a blogturnésokkal, milyen nagy hatással volt sokunkra a Twilight. Én bizony többször elővettem az évek során a kedvenc részeimet, sőt nagyon szívesen olvasom Benina és Spirit Bliss fanficjeit újra és újra. Ami még nagyon sokszor előkerül: A Gyűrűk Ura, a Jane Eyre, az Üvöltő szelek, az Üvegváros, de említhetem például Heather Grahamtől  A boszorkányt.

LUSTASÁG - Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaságból kifolyólag?
Lupi: Sarah J. Maas: Crown of Midnight. Az első részt imádtam, a másodikra, ahogy lehetett lecsaptam és belekezdtem, de jött egy jó pár "kötelező" könyv és valahogy ez parkolópályára került. De azt hiszem, itt az ideje, hogy újra belevessem magam "Cecília" (így nevezzük Andi barátnőmmel egymás közt a kiejthetetlen nevű Celeanát:-) kalandjaiba.
Kelly: Riasztónak tartom a 400 oldalnál  vastagabb könyveket. Nem szeretem, ha egy könyv túl hosszú ideig foglal le. Ebben biztos lustaság is közrejátszik. Ünnepélyesen megígérem, hogy még a filmsorozat előtt sorra kerítem az Outlandert! De ilyen mumus számomra Nalini Singh Angyali vadász sorozata, és Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata is. Ezeket egyben szeretném majd olvasni, ha egyszer lesz két-három szabad hetem.

BÜSZKESÉG - Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?
Lupi: Ehhez a bűnhöz furcsa pont ez a kérdés, de akkor pár ilyen "irányú" könyv: Charlotte Bronté: Jane Eyre, Irwin Shaw: Oroszlánkölykök, de imádom Edgar Allan Poe műveit vagy Jane Austen gyönyörű regényeit is.
Kelly: A bejegyzés ezen kérdésére mindenki klasszikusokat említ. Talán a legbüszkébb a Jókai könyvekre vagyok, nagyon sok regényt olvastam tőle és nagyon szeretem.  Rajta kívül Stendhal és Jane Austen a klasszikus kedvencek.



BUJASÁG - Mely tulajdonságot találod a legvonzóbbnak egy férfi / női karakterben?
Lupi: Nem keresek túl bonyolult dolgokat az általam kedvelt férfi karakterekben: szarkasztikus humor, titokzatosság, legyen okos, de ne legyen tökéletes - a tökéletesség unalmas. Legyen képes küzdeni a szeretteiért és tudjon nagyon szeretni. Ha ehhez még sötét haj és zöld / kék szem párosul, akkor kész, elvesztem:-). Nem kell, hogy alkatra félisten legyen, kedveltem már mind a két végletből is férfi karaktereket.
Női karakterben szeretem, ha vagány, szókimondó és találja fel magát bármilyen helyzetben. Ne függjön a férfiaktól, de ha kell, akkor képes legyen nőként viselkedni:-). Ő se legyen tökéletes, az apróbb hibák (akár külső, akár belső) érdekesebbé tehetik a karaktert.
Kelly: Két véglet izgat a férfikarakterek terén. Vagy legyen egy tök ártatlan, jó lelkű, helyes srác/pasi, aki nagyon tud szeretni és mindent megtenne a női karakterért. Vagy legyen egy nagyon menő vagány rosszfiú, de essen nagyon mély szerelembe és gyötrődjön. Nem kell hogy megjavuljon, de odalegyen a nőért. Mindkét esetben legyenek féltékenyek! Női karakter terén nem tudok mit mondani, a butaság megőrjít, csak annyit kérek, legyen esze.

IRIGYSÉG - Mely könyveket szeretnéd a leginkább megkapni ajándékba?
Lupi: Hú, rengeteget:-). De amire leginkább vágyom, az Jus Accardo: Denazen sorozata dedikálva. Azért sok mindenre képes lennék. Sajnos a posta? vagy a VPOP? (a megfelelő behelyettesítendő) megoldhatatlan akadályt állít a dedikált sorozat és közém - az írónőtől kétszer is elindultak felém a könyvek, ám máig ismeretlen okból sosem értek ide:-(.
Azt itthon megjelent könyvek közül pedig Samantha Shannon: Csontszüret könyvére vágyom nagyon, rengeteg jót hallottam már róla és végtelenül kíváncsivá tett.
Kelly: Minden könyvre vágyom, ami nincs meg és érdekel. Szerintem inkább az lehet beteges, amikor nem elég egy példány, a szeretett könyv legyen meg eredeti nyelven, filmes borítóval, új kiadásban, és még keményborítósan is  az utókornak, stb. Egy biztos, Cassandra Clare: City of Heavenly Fire  című könyvét előrendelem és  május végén végre birtokolhatom a titkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók