KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. május 2., péntek

Katy Evans: Real - Valós

Ulpius-ház Könyvkiadó 2014
400 oldal
Fordította: Balogh Dániel
Goodreads: 4,29
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…
Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.
Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.
Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

28 éven felülieknek szóló bejegyzés!

Brooke arra kényszerült, hogy feladja az álmait, miután az olimpiai válogatón térdszalagszakadást szenvedett. Hatalmas törés ez az életében, de megpróbál felállni, lediplomázik, és sportrehab trénerként szeretne állást találni. Barátnője Melanie elcibálja őt egy underground boksz meccsre, mert nagyon odavan az egyik bokszolóért. Brooke  döbbenten nézi a csápoló női közönséget, akik egy nevet skandálnak Remy-ét. Ha épp nem a nevét mondják, akkor a felkínálkozás különböző stádiumára jellemző kiáltásokat küldenek felé, mint "döngess meg Remy" vagy "akarom a szökőáradat".
Innen már csak egy pillantás, és a küzdelem után Remington Tate  bemutatkozik Brooke-nak és elkéri a telefonszámát. Brooke 100%-osan Remy hatása alatt van, megőrjíti a tökéletesen feszes, izmos teste, a gödröcskés mosolya, gyönyörű szemei. Nem kell hozzá még egy napnál több, és Brooke alkalmazásban találja magát Remy csapatában, az ő feladata lesz edzések és meccsek után leápolni a megfáradt izmokat. A szexuális feszültség közöttük az első pillanattól az egekben jár, Brooke állandóan "lucskos" és a mellbimbója "gyémántkeménységű" (WTF????) ha Remy közelében van.
Együtt utaznak városról városra, magánrepülővel, luxus körülmények között, természetesen külön szobában egymástól. Remy ősellensége egy Skorpió nevű bokszoló, kiszúrja,  hogy valami érzelmi kötelék van Brooke és Remy között, megpróbálja provokálni, amiből balhé kerekedik. Ezúttal megússzák a nagyobb bajt, de máris ott a következő megálló, Miami, ahol ünneplésre okot adó győzelmet seper be Remy. Hiába kerülgetik egymást, folyton csak a "majdnem megtörténik" ponthoz érünk, ami már igen felbosszantja az olvasót. (engem legalábbis) Ez az extrém hosszú szexuális feszültség a könyv feléig eltart, és a végére Brooke már szinte könyörög Remy farkáért. De még akkor sem kapja meg igazán.
Apró jelekből, beszélgetésekből kiderül Brooke számára, hogy Remy nehéz eset. Iszonyú gyerekkora volt, ami nagymértékben kihat mostani életére is. Egy részében nagyon is "normális", erős, kitartó, szexi, igazi alfa hím, de van egy sötétebb oldala, ami időnként előtérbe kerül.
Remy sok gondolatát, érzését zenében tolmácsolja Brooke felé, kölcsönösen játszanak le kedvenc dalokat a lejátszójukon, ez igazi színfoltja a könyvnek, sok-sok általam is ismert zene köszön vissza, bár van bennük pár, ami jelentősen kötődik más művekhez/filmekhez, így nem egészen eredeti.

A szerző első regénye a Real, ami egészen jó is lehetett volna, ha nem ennyire vulgáris. Az instalove nem is zavar annyira, mint az olyan egyéb apróságok, mint Melanie beszólásai a barátnőjének. Lotyó, mocsok, kurva, uh én nem így beszélek a legjobb barátnőmmel. Brooke nekem nagyon egysíkú karakter volt, megértem, hogy odavan Remy-ért, szinte már megszállottan, de szívesebben olvastam volna a sportbalesetéből eredő lelki megpróbáltatásairól is. Ez mintha teljesen törlődött volna a fejéből. Ráadásul egy baromi nagyot hibázik, ami felesleges, undorító ocsmányság.
Remy-t imádtam, úgy ahogy van, minden bajával együtt. Nagyon jót tett volna a könyvnek, ha jobban beleláthatunk a fejébe, ha például váltott szemszöggel íródott volna, biztos vagyok benne, hogy felkerekedett volna az értékelésem. Szerettem, hogy tisztában van a korlátaival és olyan emberekkel veszi körbe magát, akikben tökéletesen megbízik.
A történet egyébként abszolút kitalálható, beleértve Brooke testvérének sorsát is. Annak nagyon örültem, hogy nincs szó függővégről, a befejezés minden szempontból megelégedettségre ad okot.
Összességében azoknak ajánlom a könyvet, akik bírják a kemény srácokat, a csúnya beszédet, a sok szexet, mindezt egy szórakoztatóan egyszerű történetbe foglalva.

Borító: Nagy kedvencem az idén, bársonyos tapintású és a REAL felirat fényes, lakkos, kiemelkedős. Bár egy baj van vele. Remy barnább és sokkal izmosabb.
Kedvenc karakter: Remington Tate

Szárnyalás: Rózsás jelenet

Mélyrepülés: szájamba.

Érzéki mérce: ez egy felnőtteknek szóló regény, van benne pár +18-as jelenet.

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók