KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. május 11., vasárnap

Magyar Szuperhős Mesék - 1. szám

Magyar Szuperhős Mesék
Képes Krónikák - 1. szám
fantasmania.hu
52 oldal A4 méret
990,- Ft

Április végén jelent meg  a kiadvány, mely nagyszerű újdonság a képregényes piacon, nem kevesebbre vállalkozik, mint magyar szuperhősökkel szeretné megismertetni elsősorban a fiatalabb korosztályt.

Három mesét találhatunk a füzetben, az első és a második a két magyar szuperhős Hungária Kapitány és Harcsa Huszár "születését" mutatja be, a harmadik az első közös kalandjukat meséli el. A kiadvány szerkezete nem a hagyományos képregény panel-formula, itt minden szöveges oldalhoz jár egy teljes oldalas illusztráció. A történetek Szilágyi Dénes Tibor és Medla József László munkája. Meg kell említenem, hogy egészen meglepődtem ezeken a történeteken. Teljesen magyar környezetben, ismert problémák megoldásával foglalkoznak a mesék, a szereplők hétköznapi emberek, gazdálkodók, rendőrök, tudósok, nyugdíjasok, orvosok. 

Kiss László történelem szakos tanár érdemelte ki a megtiszteltetést, hogy Magyarország szelleme érdemesnek találja arra, hogy szuperhatalommal ruházza fel, annak érdekében, hogy a bajba jutott embereknek segítsen. Ebben az első történetben egy furcsa időjárási anomáliát göngyölít fel, és a nyomozás végére szövetségest is szerez, Tachkov Professzor személyében - aki egy tacsi kutya terminátor testhez csatolva.
Harcsa Huszár születése egy ismeretlen vegyi anyag és egy fiatal harcsa találkozására vezethető vissza a Duna mélyén. A mutálódott halból emberformájú lény növekedik, akit egy kedves nyugdíjas néni vesz magához. Hamarosan ő is sikeresen fülel le egy bűnöző csoportot. 
Igazán akciódússá válik a harmadik történet, amelyben találkozik a két szuperhős és azonnal szövetségre is lépnek egymással, hiszen el kell kapniuk az ismeretlen izomkolosszust, aki a környék boltjait fosztogatja.

Szívből gratulálok a szerzőknek, mert a mesék szövege nagyszerűen megfogalmazott, érthető mondatokból áll, teljesen a mai fiatalok nyelvezetén íródva. Komoly mondanivalóval is rendelkezik, nem csak arra terjed ki, hogy a "szuperhősök megmentik a világot", jelen esetben lekicsinyítve a magyar környezetben a hétköznapi embereket, hanem érint olyan fontos dolgokat, mint például a környezetvédelem.
Hiába vettem fel a legszigorúbb szemüvegem, a szövegek hibátlanok, igazán tehetséges minősítést érdemel a szerző. Tetszettek a karakterek magyar nevei, végre nem angol neveket használtak, mint a  manapság oly divatos  magyar regényekben az egyébként magyar szereplők, lsd. SZJG.
Az illusztrátorok munkája is nagyszerű, Pintér Márk, Slezák Diána és Létai Márton rajzolták a történeteket, mindegyikük kicsit más stílust képvisel, mégis remek összhangban alkották meg a karaktereket és az egységes arculatot. 
 
Mit mondhatnék mást, várom a következő részeket újabb kalandokkal!!

Most, hogy linkeket kerestem, rábukkantam a kiadó akciójára:
http://magyarszuperhos.hu/egyperces-kepregeny-ingyen/

A kiadvány beszerezhető a nagyobb újságárusoknál, valamint a kiadó weboldalán, ahol további szuperhősök is várnak rátok: http://fantasmania.hu/ 
Magyar Szuperhős oldal, itt azonnal rendelhető az újság: http://magyarszuperhos.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/magyarszuperhos
Kiadó facebook oldala: https://www.facebook.com/fantasmania

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók