KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. október 17., péntek

Jennifer A. Nielsen: The False Prince - A hamis herceg


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jennifer A. Nielsen: A hamis herceg című regénye, A hatalom trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sage veszélyekkel, izgalmakkal és hazugságokkal teli kalandját!
2014. október 17-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző Kiadó 2014.
343 oldal
Fordította: Szujer Orsolya
Goodreads: 4,21
Besorolás: YA, fantasy

Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút.
Carthya királysága a polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti.
Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból.
Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat. Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal, az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót.

Ez a regény egy izgalmas utazásra visz, középkori hangulatú világba, ahol a trón megszerzéséért folyik az ügyeskedés, cselszövés, intrika.
Mivel Conner maga nem ülhet a trónra, zseniális ötletet eszel ki, a négy évvel ezelőtt eltűnt királyi sarj, Jaron "előkerítésével" egy helyettest, egy hamis herceget kíván a trónra ültetni, aki természetesen az ő irányítása alatt fogja az országra vonatkozó döntéseket meghozni. Kiválaszt négy fiút, akik úgy néznek ki, mintha  az eltűnt herceg alteregói lehetnének, korban, haj és szemszínben nagyrészt azonosak.  Kezdődhet a kiképzés, a tanulás, a vetélkedés, mert azt az első nap megértik a fiúk, hogy itt csak egy lehet a befutó közülük, a többiek túlélési esélye reménytelen.
Sage karaktere lenyűgözött. Az ő hangján halljuk a történetet, az ő fejével gondolkodunk, mégis, újabb és újabb meglepetéssel szolgál ez a fiú, olyannyira, hogy a történet legnagyobb fordulatánál konkrétan leesett az állam.  Sage hihetetlenül intelligens, okos, szellemes, sok rétegű karakter, aki tud a bajkeverő gyerektől kezdve a szórakoztató kalandorig bármi lenni. Sage nem szívesen vesz részt ebben a cselszövésben és nem is hajlandó behódolni Conner-nek, bátran viseli még a fizikai bántalmazást is. Az árvaként töltött évek alatt hozzászokott, hogy igazából csak saját magára számíthat, mégsem láttam önzőnek. Kialakul egy halvány szerelmi szál az egyik szolgálólánnyal, Imogennel, megfigyelhettem Sage gondoskodó, lágyabb oldalát is.
A másik két fiú igazi versenytárs, Roden jó a kardforgatásban, de nehezebben tanul, Tobias szorgalmas, viszont a leggyengébb fizikailag. A feszültség egyre nagyobb közöttük, mindhárman tudják, hogy itt az életük a tét. Mindkét fiú tartogat meglepetéseket, gondolhatsz bármit, fordul a kocka.
Nagyon tetszett a szerző írásmódja, izgalomból nincs hiány, sikerült újra és újra csavarni a történeten, egy remekül megírt sztorit olvashattam. Imádom ha az író egy egészen más történelmi korba repít, és ott egy kidolgozott világba cseppenhetek. Odavagyok a bajvívásokért, a titkos folyosókért, a cselszövésekért, nagyon nekem valónak éreztem ezt a történetet, mert maximálisan szórakoztatott. Nincs semmi felesleges dráma, azonnali szerelem és egyéb ya klisé, ezek nem idevalók. Azért van némi rivalizálás a két fiatal női karakter között, de szó sincs arról, hogy idegesítő szereplők lennének, és ez annyira megnyugtató. Nincs mély szerelmi háromszög, épphogy érintőleges,  az egész romantika nagyon halvány, és ez így van jól. 
Ha évek múltán felidézem majd, biztos vagyok benne, hogy Sage karaktere lesz, amire elsőként visszaemlékszem. Annyira jól össze van gyúrva, és pont olyan tulajdonságokkal, amitől sokáig emlékezetes marad. Remek szarkasztikus humorral áldotta meg a szerző, a verbális párbaj éppen olyan jól ment neki, mint a kardforgatás. Huh, nagyon várom a sorozat további részeit.
Végre egy könyv, amit bátran ajánlhatok a fiú olvasóknak is, akár már 12 éves kortól, garantáltan szeretni fogják a történetet, de ugyanolyan jó szívvel ajánlom a felnőttebb korosztálynak is, élvezni fogjátok.

Borító:  Eredeti, nagyon szeretem a színvilágát.

Kedvenc karakter:  SAGE

Szárnyalás:  "Senkit sem szolgálnék még egy óráig sem, ha nem lehetek szabad." - Sage

Mélyrepülés:  A verés.

Érzéki mérce:  Nagyon halovány a szerelmi szál, nincs szó korhatár jelölésről.

Értékelés:
Extraként itt mutatom a külföldi borítókat:



Nyereményjáték

Mostani játékunk során meginvitálunk benneteket, gyertek legyetek Ti magatok is hamis hercegek és hercegnők. Ám ahhoz, hogy bejuthassatok a palotába, előbb tökéletes csalókká kell válnotok, ami egyben azt is jelenti, hogy részletekbe menően ismernetek kell a királyságot, melynek örökösei akartok lenni. És mi lehetne egy uralkodóház legfontosabb éke, mint maga a korona?
Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik korona, melyik birodalomhoz, országhoz tartozik, majd a helyes választ beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. De, hogy ti nyerjétek el a végső jutalmat, mind a négy választ ki kell töltenetek. Elvégre is ahhoz, hogy hercegi, hercegnői címet kapjatok, kemény munka szükségeltetik.
A játék végén, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három szerencsés nyertes kerül kiválasztásra, akik a könyv 1-1 példányával lesznek gazdagabbak. Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
10/17 Kelly Lupi olvas - Borítók
10/19 Deszy könyvajánlója - Trailer
10/23 Dreamworld

1 megjegyzés:

  1. Kedves Szerkesztők, szeretnék tőletek egy kis szívességet kérni. Amennyiben van néhány perc szabadidőtök kitudnátok nekem tölteni egy kérdőívet. Házi feladatként kellett egy néhány kérdéses kérdőívet készítenem. Az általam választott téma az Olvasási szokások... Szükségem lenne pár olvasást szerető személyre, akik kitudnák tölteni nekem ezt.

    Amennyiben szívesen kitöltenétek, az alábbi linken megtaláljátok. http://kerdoivem.hu/kerdoiv/768735712/done/

    Fáradozásotokat előre is hálásan köszönöm.
    Ellie R.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók