KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. október 20., hétfő

A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétbe

Október 14 - 30 között kilenc blogger mutatja be nektek A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétben című regényét, Maggie és Clay szívszorító történetét. Az értékelések mellett egy rendhagyó extrával készültünk és persze lesz játék is, ahol 3 példányt nyerhettek a könyvből.

Könyvmolyképző, 2014
408 oldal
Fordította: Somogyi Eszter
Goodreads: 4,03
Besorolás: New Adult, realista

„Valami tényleg gyönyörű volt köztünk néhány boldog hónapon át. Valami őrülten szép. Vagy csak simán őrült.”

Maggie Young átlagos lány volt. Átlagos barátokkal, átlagos szülőkkel, átlagos eredményekkel… átlagos élettel.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, olyan démonokkal a nyomában, amelyek bármikor leteríthették volna. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.

Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és zavaros életének rendje helyreáll. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen. De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.
A New York Times-sikerlistás írónő, A. Meredith Walters érzelmes, szívszorító történetet mesél az első szerelem mindent felemésztő hatalmáról.

Pár napja fejeztem csak be a könyvet, de még mindig nehéz írni róla. Legutóbb, ennyire szélsőséges érzelmeket Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet című regénye váltott ki. Ott éreztem ugyanezt a néhol elkeseredettséget, néhol dühöt, szomorú voltam és ideges is egyben. Hol izgultam a szereplőkért, hol halálra idegeskedtem magam miattuk, néhol félre is kellett tennem a regényt, hogy lenyugodjak. Pedig minden olyan jól indult...

A regény nagyon sokáig követte a jól bevált sémát. Adott egy amerikai kisváros, egy tökéletes család, benne Maggie, a 17 éves főhősnőnk. Egyszerű, akár unalmasnak mondható életet él, versenyszerűen fut (abban elég jó eredményei vannak, ezzel akár a főiskolára is bejuthat ösztöndíjjal), aránylag jól tanul, a szülei szeretik. Két nagyon jó barátja van, Daniel és Rachel, velük szinte a születésük óta együtt van, egy nagyon ütőképes kis csapatot alkotnak. Pasija azonban nincs. Eddig. Egy szép napon egy új fiú érkezik az iskolába, Clay, aki a végletekig jóképű és kellően titokzatos ahhoz, hogy az összes lány felfigyeljen rá. Maggie-vel véletlenül futnak össze és persze lefutják a kötelező köreiket, mire mind a kettő felfigyel a másikra. Eddig élveztem is a történetet, Maggie jó fej volt, a hármas kis baráti kört nagyon szerettem és persze Maggie és Clay szerelmének is nagyon szurkoltam. Clayt nem lehetett nem szeretni, hisz az "iskola szépfiúja" álca mögött valami lapult, amit nemcsak Maggie, de mi is szerettük volna kideríteni. A fiú érezhetően valamit titkolt, valamit súlyos dolgot.
És a történet azonban itt váltott át hirtelen a könnyed szerelmi történetből valami komorabbá. Innentől úgy
éreztem magam, mint egy érzelmi hullámvasúton, úgy váltakoztak az érzelmeim a két véglet között. A történet teljesen életszerű, sajnos ilyen előfordulhat, mint ami Maggie-vel és Clay-jel történt - általában ezek a történetek kerülnek az újságok címoldalára, esetleg az esti híradóba. El tudom képzelni, hogy létezik ilyen, mindent elsöprő szerelem, főleg, mert Maggie teljesen tapasztalatlan a fiúk terén - Clay volt számára az első és ugye mind tudjuk, hogy az első szerelemnek mekkora ereje van. A fiú pedig jóképű és bár eleinte Maggie az, akit a vadászösztöne hajt, hogy ő szerezze meg a fiút a sok lány elöl, de később már Clay az, aki mindent bevet azért, hogy a lányt megtartsa.
De ami a háttérben van, az félelmetes és ijesztő. Sok esetben olvashattunk már hasonló esetről, de ez szerintem itt most mindent felülmúlt. Maggie valahol szerethető volt azért, hogy próbált segíteni minden téren Clay-nek, de túl fiatal és túl tapasztalatlan ahhoz, hogy érdemben is tudjon segíteni. Ehhez itt több kellett, mint egy tinilány támogatása. És ezért viszont haragudtam is rá, hiszen bár jóindulatúan akart segíteni, de ezzel szerintem inkább csak rontott a dolgon.
A két főszereplő közül pedig sajnos egyik sem lopta be magát a szívembe. Maggie tényleg aranyos lány, minden túlzásoktól mentes, de amennyire naív volt, amennyire szerelmes, amit a fiú miatt és a fiúért tett, az már sok volt nekem. Egy idő után pedig inkább megrángattam volna, hogy látja-e, hogy hová fog vezetni ez az egész?
Clay pedig... a rosszfiúk a gyengéim, ezt tudjátok és bár ő nem volt kifejezetten az, eleinte imádtam őt is, de ahogy haladtunk
a történetben, úgy kezdtem tőle először félni, majd később viszolyogni. Tudtam, hogy nem készakarva teszi azt, amit tesz és hogy segítségre szorul, de ahogy manipulálta Maggie-t, az nagyon kemény volt.
Az űdítő színfolt számomra ebben az egész drámában Rachel és Daniel voltak. Nem tudom elmondani, hogy mennyire szerettem a kis hármast, ahogy egymást támogatva végig kitartottak a barátnőjük mellett. Aranyos volt, ahogy Daniel - bár Clay előtt ő volt az iskola "top pasija", mégis bármikor kiállt a barátnőiért, óvta, védte őket, akár verbálisan, akár fizikailag is. Hogy semmi nem tudta megingatni ezt a barátságot, és hogy Rachel és Daniel akkor is kiálltak Maggie-ért, amikor az teljesen beszámíthatatlan volt. Ez a kis csapat bizonyította be azt, hogy a sok ellentétes érvvel szemben, három ember is képes egy nagyon jó kis baráti csapatot alkotni.

A vége pedig? Végig sejteni lehetett, hogy mi fog történni, de mégis elemi erővel csapódott belém az, ami végül is történt. Bár most ki kell pihennem lelkiekben ezt a regényt, de utána megújult erővel szeretnék újra  belecsapni, hogy kiderítsem, hogy a továbbiakban mi fog történni. Mert a regénynek egyrészt van lezárása, másrészt viszont pont ezzel a lezárással hoz fel olyan kérdéseket, amikre én még szeretnék választ kapni:-).

Összességében szerintem ez egy nagyon megosztó regény lesz az olvasók körében. Az írónő meglepő bátorsággal mert írni olyan témákról, amikről kevesen mernek és mindezt meglepő őszinteséggel teszi. De ami számomra nagyon sok volt, az a rengeteg újra és újra visszatérő dráma. És ezzel szerintem másoknak is gondjai lesznek.
Borító: Tetszik. Tökéletesen mutatja azt az őrült ragaszkodást, ami Maggie és Clay között fennáll.

Kedvenc karakter: Rachel és Daniel

Szárnyalás: Maggie, Rachel és Daniel barátsága

Mélyrepülés: Clay szülei

Érzelmi mérce: Düh, harag, szerelem, vágy, barátság, féltékenység, megbántottság - ezek mind így együtt jellemzik a regényt. Egy teljes érzelmi hullámvasutat kapunk. Már rég éreztem ilyen szélsőséges érzelmeket, amiket az olvasás váltott ki belőlem.

Értékelés: 

Blogturné extra
A mára már ismerőssé váló turnés poszt-ráadások helyett ezúttal rendhagyó extrával készültünk. Minden állomáson 3-3 olyan zeneszámot ajánlunk figyelmetekbe, amelyek szerintünk megragadják a regény egészének vagy egy-egy jelenetének hangulatát. Az utolsó bejegyzés közreadását követően pedig valamennyi dalt megtaláljátok majd egy playlistre gyűjtve a klub honlapján, hogy akár olvasás közben is hallgathassátok a válogatást.
1) Blue: Breathe Easy

2) Linkin Park - In the End

3) Pop Evil - Monster You Made


Nyereményjáték:
Mert az első szerelem a legnagyobb...
Nem minden esetben persze, de lévén van bennük valami utánozhatatlanul megkapó, nagyon kedvelt téma a tűzen-vízen át kitartó első nagy szerelem. A regényekben… és a mozivásznon is. Mostani játékunkban ez utóbbiakat szeretnénk kicsit feleleveníteni. Ahhoz, hogy a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét megnyerhessétek, ki kell találnotok, hogy mely filmből származó jelenetet idéz fel a bejegyzésekben közreadott fénykép.

Tehát: kilenc turné állomás, kilenc filmcím, kilencszeres esély a nyereményre.
(Figyelem! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)




A Blogturné további állomásai:
Október 14 - Angelika blogja
Október 16 - Kristina blogja
Október 18 - Deszy könyvajánlója
Október 20 - Kelly Lupi olvas
Október 22 - Könyvszeretet
Október 24 - Nem harap a blog
Október 26 - Dreamworld
Október 28 - CBooks
Október 30 - Media Addict 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók