KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. november 14., péntek

Tara Sivec: Csábítások és csemegék


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából jelenik meg a Tara Sivec - Csábítások és csemegék című könyve, ami nem csak szexi, de igen szórakoztató is.
Claire szókimondó, humoros és - gyűlöli a gyerekeket. Murphy ezt nem hagyhatja, ezért ismerősei között neki születik először gyereke. Claire szemszögén keresztül kalandozunk végig a könyvben és természetesen megtudhatjuk, egy nő életéből mik nem hiányozhatnak. A csokoládé! … és Nyúl Úrfi sem. A turné tagok többsége az egész könyvet idézte volna, ezért rendhagyó módon, minden turné állomáson egy-egy idézet vár titeket.

Könyvmolyképző Kiadó 2014. december 02. Elit megjelenés
376 oldal
Fordította: Farkas János
Goodreads: 4,24
Besorolás: felnőtt, romantikus, chick-lit

Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.
Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!

Nem vagyok híve a chick-lit könyveknek, nem az én világom, de egy másodpercre sem bántam meg, hogy elolvastam a Csábítások és csemegéket. Fantasztikusan jól szórakoztam rajta.

Claire és Carter egy bulin találkoztak 5 évvel ezelőtt, jól eldumcsiztak, jót iszogattak és egy jót hemperegtek egy félreeső szobában. Claire egyáltalán nem bánta ezt, hiszen ez volt a cél, egy jó pasi társaságában megszabadulni a szüzességétől, tehát másnap reggel búcsú nélkül le is lécelt. Pár héttel később azonban már nagyon is megbánta a gyors távozást, ugyanis égen földön nem találja születendő gyermekének apját. Szerencsére az egyébként kissé antiszociális apja mellette áll, és a barátai is segítik. Viszont el kell tartania Gavint, ezért több munkát is vállal, főképp egy bárban dolgozik, de mellékesként besegít barátnője szexuális segédeszközöket árusító bizniszébe. Ez amolyan házalós bemutatós árusítás, ami elsőre bizarrként hat, ám mégis nagy a kereslet, például egy bizonyos Nyúl úrfi nevű eszközre.
A sors persze újra összehozza a párost,  hamar kiderül a gyermek is, és innentől elindul az összecsiszolódás nehéz, de sírva röhögős folyamata.

Le a kalapommal a szerző előtt, sikerült minden karaktert nagyszerűen megformálnia, Claire egy szarkasztikus humorbomba, egyszerűen nem lehet kibírni hangos nevetés nélkül a gondolatait. Carter fejébe is beleláthattam, mert szerencsére a kedvenc váltott szemszög módon írt a szerző. A srác pontosan ugyanúgy kereste annak idején és azóta is a lányt, végigszagolva az összes csokiillatú testápolót, tehát korántsem az egyéjszakás bunkókhoz tartozik. Tetszett, hogy elfogadta a kissrácot, sőt, nagyon is igyekezett megfelelni, felnőni a feladathoz. És persze az is, mennyire szerette volna újra meghódítani Claire-t is. A lány apja nagyszerű ember,  tetszett, ahogy packázott Carterrel, és az ő beszólásai  is ütöttek.
Liz a legjobb barátnő, aki tényleg egy BFF, de ez az üzletág, amivel foglalkozik, nos ez számos helyzetkomikum alapja a történetben. Nyugi, egy idő után hozzászoksz, hogy minden oldalon előfordul egy vibrátor, pénisz, vagina. Az a helyzet, hogy ha jobban belegondolsz, a hétköznapi nyelv ugyancsak tele van "csúnya" szavakkal. Én ezen nem akadtam ki, sőt, örülök neki, hogy a szerző ezt fel is vállalta. Liz közös üzlet nyitásán gondolkodik, ugyanis Claire sütemény és csokimániás, ezt remekül lehetne ötvözni az erotika nyalánkságaival egy osztott üzletben.
Gavin, a négy éves kisfiú, nos, ő aztán nagy kedvenced lesz. Mint egy kis örökmozgó, keresztezve egy papagájjal, a szája be nem áll, és nagyjából annyit mozog, hogy akár játék közben is elalszik.
Claire, akármennyire nem akart gyereket, végül is nagyszerű anyuka vált belőle. Egy szókimondó gyerek rengeteg poén forrása, akár otthon, akár az utcán lövi el a beszólásait.
Összességében szívből ajánlom a könyvet a felnőtt olvasóknak, remek szórakozás, és bár kitalálható a történet vége, mégis izgulni fogsz (igaz, röhögve) az utolsó pillanatig.

Borító:  HAMMMMM!

Kedvenc karakter:  Claire, Carter

Szárnyalás:  Az idézetként választott jelenet!

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:   Ezt a könyvet azért nem mondanám olyan ulpiusos féle erotikus könyvnek. Vannak benne persze szerelmi jelenetek, és eléggé párásak, de mégis inkább romantikus a megfelelő besorolás.

Értékelés:

EXTRA RÉSZLET:
Ekkor Gavin rohant be a nappaliból, valamit a feje fölött lóbázva.
– Carter! Nézd, milyen új kardom van!
Jézus a kereszten!
A fiam Nyúl Úrfit tartotta a feje fölött, mintha egy csatába rohanó gladiátor lett volna. Gladiátor, egy ötsebességes, lila „karddal”.
– Nahát, ez a gomb mire jó? – kérdezte Gavin, majd megállt, és benyomta a gombot, mire a Nyúl Úrfi fején lévő bütykök forogni kezdtek.
Odaugrottam hozzá, és próbáltam kicsavarni a kezéből a vibrátort, de sehogy sem eresztette el. Teljes pánikban nyomkodtam az összes létező gombot, hogy megállítsam a forgást, miközben kötélhúzást játszottam Gavinnel, aztán hirtelen eltaláltam egy gombot, amitől a vibrátor maximális sebességre kapcsolt, és a teljes felső rész forogni és rezegni kezdett, olyan erővel, hogy Gavin karja is beleremegett.
– Aaannnyyyuuu, eeezzz csiiikkkiiisss.
A büdös picsába, mikor erősödött így meg ez a gyerek?
– Gavin, hagyd abba, ez nem játék! – szűrtem a szavakat a fogaim között.
Kötélhúzást játszottam egy műbránerrel és a fiammal. Ez így nincs rendben, emberek!
– De igenis játék! Miért csak neked lehetnek ilyen jó játékaid? – durcáskodott Gavin, és teljes erővel nekifeszült, hogy kitépje a vibrátort a kezemből, mire majdnem előreestem.
– Ó ne, srácok, ne segítsetek, elintézem! – mondtam gúnyosan apámra és Carterre nézve.
Ott álltak pár lépésnyire, és csak bámulták az előadást. Egymásra néztek, és kitört belőlük a nevetés. Hát persze, MOST hirtelen egy húron pendültek. Most, amikor ki akarom csavarni a vibrátoromat a fiam kezéből.
– Gavin, engedd el, de AZONNAL! – kiáltottam.
– Jobb, ha azt csinálod, amit anyád mond, Gavin, elég morcos lesz, hogyha nem játszhat a játékával – nevetett apám.
Carter vele együtt nevetett, mire olyan pillantást vetettem rá, amiben az volt, hogy „ha nem fogod be a pofád, és nem segítesz, többé nem engedlek be a bugyimba”.
Carter azonnal befogta a száját, és nagy nehezen akcióba lendült.
– Hé, Gavin, hoztam neked valamit! Kint hagytam a verandán, és az sokkal jobb játék, mint az anyukádé. Menj ki, és hozd be! – javasolta Carter.
Gavin lazított a halálos szorításán a vibrátoron, és szó nélkül kirohant a bejárati ajtón.
– Szerencséd, hogy segítettél, máskülönben nagyon kellemetlen következményei lettek volna az ügynek rád nézve! – dorgáltam meg dühösen Cartert.
Ő persze nyilvánvalóan nem értette meg a helyzet komolyságát, mert most is csak kuncogott, apám meg a könnyeket törölgette ki a szeméből. A kezemre néztem, és rájöttem, hogy a vibrátort Carter orra előtt lóbálva adtam nyomatékot a szavaimnak.
A könyv külföldi borítói:


Játék:

A könyvben nagy szerepe van a csokoládénak és természetesen Claire kedvenc csemegéje is ez. Ezért pedig mindegyik napon egy édességet majszoló könyves karaktertől olvashattok idéztetet, nektek nincs más dolgotok, mint kitalálni a könyv címét. Minél több címet találtok ki, annál nagyobb esélyetek van megnyerni a kiadó által felajánlott három példány egyikét.(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseknek kiértesítést követően 72 órájuk van válaszolni az emailre, azután újabb nyertest sorsolunk.)
"Milyen csokoládét szeretek? A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."
a Rafflecopter giveaway

Blogturné állomások:
11.12. - Deszy könyvajánlója
11.13. - Kristina blogja
11.14. - Kelly Lupi olvas
11.15. - Insane Life
11.16. - Angelika blogja
11.17. - Dreamworld
11.18. - Media Addict
11.19. - Bibliotheca Fummie
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók