KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 19., péntek

Adventi blogturné - 20. nap - A Csillag


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!
Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!
Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!
S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!


Mai feladvány: Ec

December 19. - Még 5 nap Karácsonyig
Ec. bágyadt hangulatban ücsörgött a kanapén a tetőtéri lakás hatalmas üvegablakai előtt. Nem hiányzott ez a megfázás, ami miatt most pár napig távol volt a főiskolától, pedig a téli szünet előtt még két vizsgája lett volna esedékes. Legalább már a lázat legyűrte, viszont a torka még fájt, jól esett a forró mézes tea, amit lassan kortyolgatott. Egy meleg plédet csavart maga köré,  jó melegen tartotta, alatta nem is viselt mást, csak egy vékony pizsamát.
Megrohanták az emlékek, milyen örömmel költöztek be ide szeptemberben N.-val, B.-el és I.-al, minden feltételnek megfelelt ez a kecó, amit az ingatlan ügynökség kerített sokadik ajánlatként. Két hálószoba, egy fürdő és külön egy zuhanyzó, egy aprócska konyha, plusz egy igazi műteremnek is beillő nappali tartozott hozzá, néhány négyzetméternyi tetőkerttel. Csak egymásra kellett pillantaniuk a megtekintés alkalmával, azonnal tudták, ennél megfelelőbbet nem fognak találni. Ec. apja megtámogatta anyagilag a költözést, sikerült néhány új bútort is venniük, pár hét múlva már igazi otthon várta őket a suli után.
A boldog hétköznapok sora átrendezte Ec. érzelmi világát, újult lelkesedéssel kezdett rajzolni és festeni, rendszeresen látogatták N. öccseit, és nem túl gyakran, de megfordultak Ec. régi otthonában is, amit az új, csöppnyi jövevény felettébb hangossá tett. Apja és felesége A. egész jól bírták az átlagnál hangosabb gyermekük üvöltését, de N. megnyugtatónak találta, hogy Ec. nem kényszerül éjszakánként végighallgatni a pici műsorát.
Mert az éjszakákkal így is baj van.
Ec. még mindig képtelen végigaludni az éjjelt, bár sokat javult a helyzet, hiszen N. minden rezdülésére odafigyel, megnyugtatja, átöleli és ha kell, lecsókolja a könnyeket a szeméről. Megnyugtató a tudat,  hogy ott van mellette, számíthat rá minden egyes percben. A rémálmok igaz, hogy szelídebbek, de nem tűntek el teljesen, az anyjával kapcsolatos emlékek visszatérnek, újra és újra felzaklatva ébred miattuk. Ha nem is álmodik már arról a bizonyos tragikus estéről, furcsa, gyerekkori, rég elfeledett képek ugranak be. Nyaralások, karácsonyok, amikor még együtt volt az egész család.
Kulcs fordult a zárban, Ec. hirtelen felriadt a bóbiskolásból.
- Végre hazajöttél, már halálra untam magam! – mondta Ec. rekedt hangon, és egy csókra magához húzta szerelme fejét.
- Szia szépségem – suttogta N. a lány fülébe – hoztam egy kis kínait, remélem éhes vagy! 
N. tálcára rendezte a dobozokat és letelepedett a kanapéra Ec. mellé.
- Hmmm, ez  nagyon fincsi, pont szezámos csirkére vágytam, kitaláltad a gondolatomat.
- Ami azt illeti, próbáltalak hívni, de azt hiszem ki vagy kapcsolva, vagy esetleg lemerült a telefonod? – N. kérdése szinte minden nap elhangzott, Ec. nem jött ki valami jól a készülékével. N. elégedetten nézte, amint Ec. jó étvággyal befalja az adagját, csak akkor szólt újra, amikor már kiürültek a dobozkák.
- Találkoztam ma az édesanyáddal Ec. – N. halkan, szinte suttogva ejtette ki a szavakat. – Szeretne találkozni veled karácsonykor.
- Nem. – csattant fel Ec., azonnal összeráncolva a homlokát.
- Hónapok óta aláveti magát a kezeléseknek, és tényleg teljesen normálisnak tűnt.
- Nem vagyok képes rá. – Ec. lehajtotta a fejét, a szemében könnyek gyűltek.
- Ami azt illeti, anyád számított erre a reakcióra, ezért megkért, hogy adjam át neked ezt a kis csomagot. – N. a zsebébe nyúlt és egy apró, selyempapíros csomagocskát tett kettejük közé a kanapéra. Elvette az üres dobozt  Ec. kezéből és a konyhába indulva visszaszólt a válla fölött. – Nem akar ide jönni, csak látni akar. Lesz egy utcabál a közelben, ott fog várni rád.
Ec. a csomagra meredt. Hónapok teltek el azóta, amikor a temetőben utoljára látta az anyját. Vajon tényleg jobban van? Vajon most ugyanazt érzi, amit tavaly karácsonykor ő?  Lassan a csomag felé nyúlt, kibontotta, és a könnyek újra ellepték a szemét. Ott tartotta a kezében a jól ismert ragyogó csillagokat.
Nyereményjáték:
Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?
Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.
Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!
(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

a Rafflecopter giveaway


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók