KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 5., péntek

J. L. Armentrout: Origin - Eredet (Luxen 4.)


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Jennifer L. Armentrout várva várt következő Lux kötete, az Origin - Eredet. Ennek örömére hat blogger, hat állomáson fogja értékelni a könyvet és néhány extrát is olvashattok.

Felkészültél Daemonra?
Könyvmolyképző, 2014
??? oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 4,49
Besorolás: YA, sci-fi

Felperzseli a világot, hogy megmentse a szerelmét...
Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.
Sikeresen behatoltak Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Nem kérdés.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha alkalmazkodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémisztőek, és amit elárulnak, az felzaklatja Katyt. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?


Előre felhívnám mindenki figyelmét, hogy az értékelés a sorozat előző részeire nézve spoileres lehet, így azok, akik nem olvasták azokat a könyveket, azok ennek tudatában olvassanak tovább!

Az Opál vége után nem volt kétséges, hogy az összes Luxen sorozat rajongó úgy fogja várni az Eredetet, mint a Messiást. Persze én se voltam vele másképp. Jennifer tökéletesen tudja, hogy mivel tudja a rajongóit az őrületbe kergetni és mi még aránylag szerencsések is voltunk, mert nem kellett olyan sokat várni a folytatásra, mint a külföldi rajongóknak.

A történet pedig pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előbbi könyv befejeződött. Mivel a főhőseink útja (egyelőre) kettévált, így két szemszögből olvashatjuk a történteket, Katy oldaláról, aki az 51-s körzetben raboskodik, és Daemon szemszögéből, akit viszont a sajátjai tartanak fogságban, nehogy valami őrültséget kövessen el. Persze Daemont nem lehet sokáig "fogságban" tartani, hiszen bármit megtenne, hogy a szerelmét kiszabadítsa:

"– Azt hittétek, meg tudtok állítani? – Az erőm kirobbant, Dawson háta mögött az ajtóba csapódott, leszakítva azt a zsanérjairól. – A világot is felégetném, hogy megmentsem őt!"

Így önként és dalolva alászáll a "pokolba", hogy megmentse Katy-t.
Ennél részletesebben nem akarom a történetet megosztani, mert akkor elveszem azt az izgalmat, amit én is átéltem, ahogy faltam az oldalakat.

Az azonban biztos, hogy nehéz eldönteni, hogy melyik szemszög izgalmasabb: Katy nézőpontja, ami bemutatja, hogy mi is folyik az 51-s körzetben, hogy a Daedalus mit csinál és mi a későbbi terve a fogságban tartott Luxenekkel. Vele együtt rettegünk, félünk, elborzadunk és haragra gerjedünk, miközben a "tudósok" a lány végső határait feszegetik. Eleinte nem könnyű kiszűrni, hogy vajon az igazat mondják-e Katy-nek a céljaikkal kapcsolatban - persze valahol sejtjük, hogy ez túl szép lenne, ha igaz lenne:-), vagy pedig csak "hamukálnak", hogy a lány minél hamarabb beadja a derekát, de az biztos, hogy rettenetesen meggyőzőek. Persze az igazság sokkal megdöbbentőbb, mint amire bárki is gondol... Az írónő pedig olyan szemléletesen mutatja be a kísérleteket, a próbákat, azt, hogy milyen módszerekkel próbálják először rávenni, majd betörni főhősnőnket, hogy még engem is jópárszor kirázott a hideg.
A másik szemszög pedig persze Daemoné, amiről csak annyit merek elárulni, hogy igen, nagyon jó volt Mr. Két Lábon Járó Önbizalom fejében lenni és megismerni a gondolatait. Persze önbizalomban most sem szenved hiányt, egy percig sem, kérdés az, hogy ez előny vagy hátrány az ellenséggel szemben?
A két főhősünk között persze most is forr a levegő és imádtam minden közös jelenetüket. A humoros "csörtéik" még mindig levesznek a lábamról, amikkel Daemon tökéletesen tudja, hogyan kell Katy-t halálosan felidegesítenie. 
Az írónő pedig belecsempészett a történetbe egy apró kis rajongást Wendy Higgins: Angyali gonosz sorozatával kapcsolatban, amivel még maga, Daemon is elégedett volt - mi pedig nagyon jól szórakozunk rajta, "ismerve" Daemont és Kaidant is is. 
Persze, aki attól fél, hogy ez a rész semmi másról nem szól csak a szenvedésről és a vágyakról, azt azért megnyugtatom: lesz elég akciójelenet is a könyvben. Ez most az a rész, amit teljesen simán el tudnék képzelni megfilmesítve is. Amin a hőseink keresztülmennek és ahogyan mindez megtörténik, az teljesen filmbe illő.
Az új rész természetesen új szereplő(ke)t is hoz magával, akik közül kiemelném Archert, aki az 51-s körzetben teljesít szolgálatot és attól függetlenül, hogy milyen pozícióban van, végig Katy mellett áll és a lehetőségeihez mérten próbálja a lányt segíteni. Persze ő is, ahogy minden, a történetben megjelenő szereplő, titkokat rejteget, bár, ha figyelmesen olvassátok a regényt, akkor talán nem is lesz akkora meglepetés. Nagyon remélem, hogy a története úgy fog majd folytatódni, ahogy remélem, mert nagyon-nagyon megkedveltem (és persze nem csak én, hanem egyik-másik szereplő is:).
Természetesen ez a rész sem mentes izgalmaktól, árulásoktól, veszteségektől és olyan fordulatoktól, amitől majd leesik az állatok, Jennifer nem félt kemény eszközökhöz nyúlni, hogy az érzelmeinkkel eljátszadozzon.
Aki azt hitte, hogy ez a rész lesz a befejezés, minden szál lezárul és hőseink boldogan élnek, míg meg nem halnak, az hatalmasat tévedett. Rengeteg új dolog került elő, még több kérdésünk maradt és a vége! Jennifer ismét egy jó kis függővéggel kínoz minket és csak remélni tudom, hogy nem kell túl sokat várnunk a magyar fordításra!

Összességében egy újabb, tökéletes részt kaptunk Daemon és Katy kalandjaiból és bizton állíthatom, hogy a rajongók nem fognak csalódni ebben a részben sem!




Borító: Bár ez eléggé eltér a sorozat eddig megszokott borítóitól, de nekem tetszik. Jól mutatja Daemon haragját:)

Kedvenc karakter: Daemon, Katy és Archer!

Szárnyalás: ami Vegasban történt:)

Mélyrepülés: ami Vegasban történt:(

Érzelmi mérce: Ugyanolyan "HOT" jelenetek, mint amiket meg megszokhattunk az előző részekből

Értékelés:
Nyereményjáték:
Daemon nem egyszerűen egy űrlény, de egy olyan, aki közöttünk él.
A mostani nyereményjátékban nincs más dolgotok, mint a képek alapján kitalálni melyik sorozatról van szó. Mindegyik kép egy-egy sci-fi, földönkívülis sorozatot takar, amit itthon is láthattatok.
(A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A levélben való kiértesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, akkor új nyertest sorsolunk.)

A Blogturné további állomásai:
November 25 - Deszy könyvajánlója
November 27 - Media Addict
November 29 - Angelika blogja
December 1 - Insane Life
December 5 - Kelly Lupi olvas
December 6 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók