KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 5., péntek

Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán


„Lélegzetállítóan szép, szívbemarkoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről” – hirdeti a Szívből, színből, igazán fülszövege. És milyen jól teszi! A Blogturné klub tagjai megmutatják neked, hogy mennyire csodálatos is Róbert Katalin könyve. Tarts velünk!

Könyvmolyképző Kiadó 2014. december 13. Szivárvány kör
304 oldal
Besorolás: realista, LMBT


Alex és Lilla testvérek, szeretik egymást, ám mindketten Patrik után vágyódnak.
Patrik azonban nehezen ereszt bárkit közel, édesanyja halála túlontúl fájó, apja elutasítása pedig túl könyörtelen. Úgy érzi, többé nem képes szeretetre senki iránt. Mégis összebarátkozik Alexszel, és a kapcsolat egyre mélyül, egyre fontosabbá válik számára a fiú. Csakhogy neki mindig a lányok tetszettek, és Lilla mellett sokkal vidámabb és könnyebb az élet.
Alex fél a saját másságától és tehetetlen. Miközben próbálja megtalálni az útját, helyt kell állnia azokban a játszmákban is, amelyeket Patrik diktál. Mégsem képes elszakadni a fiútól, és attól a keserves, de gyönyörű szerelemtől, ami hozzá köti.
Lilla féltékenyen figyeli a fiúk hatalmi harcát, de hisz abban, hogy Patrik végül őt választja. A párkapcsolatért kész küzdeni, még akkor is, ha szeretett bátyja a másik fél. És egy nap Patrik végre odafigyel Lillára is…
Ők hárman egy különleges, érzékeny játszmát játszanak, ahol rendkívül nagy a tét: a boldogság.

Alig vártam, hogy belevágjak a történetbe, egyrészt a könyves csapatunkban régóta téma, milyen lesz a következő szivárvány körös  könyv, másrészt nagyon kíváncsi voltam arra, milyen stílusban ír a szerző, ugyanis még semmit sem olvastam tőle, aranymosásos szinten sem.
A téma felkavaró, ezért előre figyelmeztetnem kell a leendő olvasókat, ha zavar a meleg téma, akkor ne próbálkozz vele. Ha viszont egy picit is nyitott vagy, ezt el kell olvasnod, mert ez a könyv gyönyörű. A szerző a kedvencemet, a váltott szemszöget alkalmazta, és ezen belül még az E/1 és E/3 is váltakozott, mindhárom karakterről erős benyomást kaptam. A szöveg csodásan megfogalmazott,  az érzelmek mélyek és nagy hatással vannak az olvasóra.
A cselekmény....   Tegyük félre egy kicsit Lillát, róla majd külön, most ne rontsa a levegőt...   A fülszövegből is kiderül, hogy Alex szerelmes Patrikba, hosszú hosszú ideje. Mélyen és visszavonhatatlanul, megszenvedve a titkolózás minden pillanatát. De nem csak  attól szenved, hogy bármikor kiderülhet a titka és elviselhetetlen lesz a szégyene a szülei és a világ előtt. Patrikkal félelmetesen fura adok-kapok játékot játszanak, minden adandó alkalommal féltékennyé teszik egymást, aztán öntelten bezsebelik a diadalt, amit a másik szenvedése, könyörgése okoz. A szenvedő fél többnyire Alex, sosem érzi magát biztonságban ebben a kapcsolatban, hiszen Patrik lányokkal is kavar. Hamarosan vége a tanévnek, és a nyári szünet után új élet kezdődik, Patrik külföldi egyetemre akar járni, és Alex elképzelhetetlennek tartja az életét nélküle. Patrik rendkívül kényes eset, lelkileg teljesen összetört az autóbaleset után, ugyanis helyet cserélt anyukájával a kocsiban, így Patrik élte túl a karambolt. Azóta az apjával való kapcsolata érzelmileg lenullázódott, csupán anyagilag támogatja, és legyen távol, lehetőleg minél távolabb. Így Patriknak választania kell, vagy marad Alex mellett, feladva a továbbtanulást, élősködve élve, vagy apuci pénzén kényelmesen tanulhat egy kellően távoli egyetemen. Alexen kívül nincs senkije, akivel az érzelmeiről, fájdalmáról egyáltalán beszélni tud, csak őelőtte nyílt meg. Természetesen vannak a könyvben kettejük között erotikus jelenetek, de semmilyen konkrét grafikus leírás nincs, abszolút a jó ízlés határain belül marad a szerző, tökéletes leírást adva az érzelmeknek, reakcióknak.
Oké, Lilla, a felesleges harmadik. Ő egy elkényeztetett kislány, aki bármit megkap a szüleitől, amit csak kiejt a száján. Egy valamit nem, és az Patrik szerelme. Minden elképzelhető módon próbálja megszerezni, természetesen a srácok kapcsolata sem marad titokban előtte, kilesi őket. Ő még gyerek, és ehhez mérhető a viselkedése is, csinál egy hatalmas hibát, ami mindent összekavar és elront, de nekem mégsem ez volt a legmegdöbbentőbb fordulat a történetben.
Annyit el lehet árulni, hogy Patrik Dublinba megy egyetemre, Alex pedig egy belvárosi lakásban kezd önálló életet. Nagyon sokáig magányosan, szinte alig tartva a kapcsolatot Patrikkal.  Nekem egy szíven szúrással ért fel, amikor arra az elhatározásra jut, hogy egy bulin megismert csajjal, Noémivel összejön. Igen, elhatározza, mert vágyat nem érez iránta, de a lány okos, szimpatikus, nem is ronda, szóval meggyőzi magát, hogy alkalmas lehet egy hetero kapcsolatra. Nekem ez egy pillanatig sem tetszett, utáltam Noémit, és reméltem, minél hamarabb lebukik Alex. Hogy gondolhatta, hogy megerőszakolja a saját identitását? Oké, én lázadó típus vagyok, és 100x inkább küzdök, mintsem 1x belenyugodjak valamibe, de akkor is, ez kegyetlen lépés volt.
Alex persze meg akart végre felelni a világ elvárásainak, a szüleinek, és Patriknak is bizonyíthatta, hogy van élet nélküle. Elfogadom, hogy próbálkozott, de nem értek vele egyet.
Lehetne még kitérőket tenni a szülők felé, mennyire elcseszték a gyerekeik nevelését, Patriknál más miatt, de Alexnél téptem a hajam, és tényleg, valóban ilyenek az átlagos szülők. Mindegy, hogy a gyerek mit akar, csak a társadalom előtt villogni lehessen. Hát én ezt pont leszarom.
Ne hagyjátok magatokat! Egy a fontos, a saját életetek, a saját szabadságotok. Ne akard, hogy 10-20 év múlva úgy nézz a tükörbe, hogy legszívesebben szembeköpnéd a megalkuvó képmásod. Állj ki magadért és a szerelmedért!!
Összességében nem változtatnék egy betűt se a regényen, nagyon megkedveltem a szerzőt és szívembe zártam a karaktereket. Remélem még sok ilyen jó történet kerekedik Katalin tollából, olvassátok, érdemes.

Borító:  Hmmmm

Kedvenc karakter:  Patrik

Szárnyalás:  Patrik észhez térése

Mélyrepülés:  Patrik apja, de értékeltem, hogy nem változott meg. Ő ennyi.

Érzéki mérce:   Mély érzelmek uralkodnak a szereplőkön, gyakran fájdalmas, keserédes jelenetekkel. 

Értékelés:

MEGRENDELHETŐ  ITT


Nyereményjáték:

A feladatod a következő: a leírások alapján találd ki, hogy ki az általunk említett karakter, melyik könyvben szerepel, és írd be a regény címét megfelelő bloghoz tartozó sorba a Rafflecopter dobozban. Három szerencsés nyertes egy-egy példánnyal gazdagodhat a regényből.
Figyelem: A sorsolást követően kiküldünk egy e-mailt, arra várjuk 72 órán belül a választ. Ha nem érkezik, új győztest kell sorsolnunk. Köszönjük a megértéseteket.

Nastyát nagy fájdalom érte a múltban, emiatt pedig a lány nem beszél. Mindezt megérti a művészlélek barát is, aki hallgatásával, és a tehetségével lenyűgözi a lányt, segítvén neki kilábalnia a bajból. A mai karakterünk a srácokkal is megérti magát, Drew-on kívül ő Josh egyetlen barátja.

a Rafflecopter giveaway

További állomások:
11.29. Media Addict 
12.01. Zakkant olvas
12.03. Deszy Könyvajánlója
12.05. Kelly és Lupi olvas 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók