KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 10., szerda

Samantha Young: London Road


Samantha Young Dublin Street sorozatának második kötetével indul 7 állomásos blogturné.
Tartsatok velünk, hogy megismerjétek Johanna és Cole történetét, a bloggerek véleményét. A Turné során sok érdekes információt tudhattok meg az írónőről, a sorozatról és a nyereményjáték segítségével Edinburghról is!

Könyvmolyképző, 2014
??? oldal
Fordította: Molnár Edit
Goodreads: 4,25
Besorolás: NA, realista

Johanna egész élete a családja, legfőképpen az öccse, Cole körül forog. Apa nélkül, egy magatehetetlen anya mellett, kiskora óta ő egyengeti Cole sorsát. Kémia ide vagy oda, még a pasikat is aszerint választja ki, mekkora anyagi támogatást remélhet tőlük.

Cameron McCabe-hez azonban zsigerileg vonzódik. Elég csak ránéznie a szexi pultosra, máris liftezni kezd a gyomra. Felötlik benne, mi lenne, ha most az egyszer a saját igényeit helyezné előtérbe.

Cam is heves érdeklődést mutat Jo iránt, de a lány olyan áthatolhatatlan falat vont maga köré, hogy ember legyen a talpán, aki keresztülverekszi magát rajta.

Miután azonban Cam beköltözik a szomszédba, egyre nehezebben tudnak megálljt parancsolni az érzelmeiknek. Főleg mert Cam mindenáron meg akarja fejteni Jo titkát… még ha téglánként kell is lebontania a falat.

Ha egy első rész jól sikerül, az mindig is nagy mércét állít a következő rész elé. És én nagyon szerettem a sorozat első kötetét, a Dublin Streetet. Joss és Braden története igazán jól sikerült, így nagy várakozásokkal tekintettem a második rész elé is.

London Road
Jo (jaj, csak a poszt alatt ne keverjem össze a két nevet), ahogy már megszokhattuk az ilyen típusú történeteknél, nem egyszerű eset. Az anyja masszív alkoholista, az apja egy brutális, erőszakos ember, akiről szerencsére már évek óta nem hallottak. A családjához tartozik még az öccse, Cole, akit Jo megpróbál minden létező módon megvédeni, így lemondva a továbbtanulásról, inkább dolgozni megy, hogy megpróbáljon egy aránylag elviselhető életet biztosítani a testvérének. De a pénz kevés, így Jo a munkája mellett olyan férfiak barátnője lesz, aki anyagilag is támogatni tudják. Ez az élet borzasztó, de a lány fogát összeszorítva tűr, hiszen a testvére megtartása a tét.
Egy szép napon azonban egy kiállításon összetalálkozik Cam-mel, aki azonnal olyan vágyakat ébreszt a lányban, hogy az életében először, szabad utat enged a szívének és a vágyainak.

Őszinte leszek, ez a regény felüdülés volt a sok YA és disztópia mellett, élveztem egy kicsit "felnőttebb" szerelmi történetet olvasni. Jo-t végig nagyon sajnáltam, egyszerűen elképzelni nem tudtam, hogy milyen lehet így élni. Milyen lehet az, ha az édesanyád vagy részegen fetreng (erre sajnos jobb szó nincs) vagy ha tudatánál is van, abban sincs túl sok köszönet. Ha két műszakban kell dolgoznod és még az sem elég az életbenmaradáshoz. Ha olyan férfiakkal kell együtt lenned, akiket szeretsz, de inkább csak hálás vagy nekik, de szerelem nem fűz hozzájuk. És legfőképpen, éjjel-nappal izgulni a testvéredért, hogy se az iskolában ne kerüljön bajba, se pedig az anyád ne bántsa. Ezt a részt nagyon részletesen kifejtette az írónő, szinte ott éltem Jo-val és izgultam értük.

Örömmel láttam, hogy az előző sorozat két főszereplője, Joss és Braden aktív szereplői maradtak ennek a történetnek is, attól függetlenül, hogy ez a rész már nem róluk szólt. Jó volt látni, hogy az életük révbe ért és még mindig őrülten odavannak egymásért:).
Jo szerelmi élete már nem volt ilyen felhőtlen. Bár a történet elején épp meglévő pasija, Malcolm, csak átmeneti szereplő a lány életében, de én nagyon kedveltem őt. Látszott rajta, hogy nemcsak "kirakati" babának kell neki Jo, hanem, ha a lány engedné, akkor jóval többet is adhatna neki, de persze Jo a felépített falai közé nem engedett be senkit, csak.... Cam-et.
Aki számomra elég felemás szereplő volt. Ő a nagy Ő, minden adott volt, hogy az imádott főszereplő lehessen, de valahogy nekem nem jött át a vonzereje. Egyáltalán nem. Talán a belépője nem volt elég hatásos? Nem tudom. Pedig édes volt, szexi, imádta Jo-t, tipikus rosszfiús külsejű jófiú. 
De számomra kevésbé tetszett, ahogy Jo a Malcom-témát, az pedig még egyáltalán nem, ahogy Cam az "ex-témát" kezelte. Vagy ahogy mindketten kellően titkolóztak, majd mind a ketten a másik szemére vetették, hogy nem őszinte a másikkal? A köztük lévő kémia egyébként nagyon jól átjött olvasás közben, az írónő olyan HOT jeleneteket írt, hogy szó szerint sisteregtek a lapok:). A történet első része inkább egy könnyedebb szerelmi történet volt, de a második fele! Ott a 18+ karikák csak úgy repkedtek volna, ha megfilmesítésről lenne szó!

A mellékszereplők is nagyon jól megírt karakterek voltak, minden túlzásoktól mentesek. Nagyon kedveltem Cole-t, Jo öccsét, ahogy egy tinédzser fiúhoz mérten éli az életét, de mellette megpróbál minél felnőttebb lenni, hogy a nővérének minél kevesebb gondot okozzon és próbálja segíteni őt. A legtöbb mellékszereplőnek simán el tudok képzelni egy saját történetet. Szerencsére az írónő is így gondolta, mert mind Olivia és Nate, mind Hannah és Marco, Shannon és Cole és Logan és Grace is érdemesek lettek nála egy-egy saját könyvre, amelyeket nagyon várok! (leginkább Olivia és Cole könyve érdekel:)

Összességében ez a rész egy könnyed, laza, kissé erotikus szerelmi történet, a háttérben kemény témákat boncolgatva. Aki szerette a Dublin Streetet, azt ezt a történetet is szeretni fogja. Kínek ajánlom? Mindenféleképpen lányoknak, akik hiszik, remélik, hogy ők is megtalálják egy nap a saját lovagjukat. Akár Edinburgh-ban, akár a világ bármely táján.

Borító: Tetszik, éppolyan szenvedély süt belőle, mint a könyvből

Kedvenc szereplő: Jo, Joss, Braden, Cole

Szárnyalás: Jo és Cole testvéri szeretete

Mélyrepülés: Jo szülei

Érzelmi mérce: forró, 18+ jelenet van benne bőven, így inkább 18, de legalább 16 éven felülieknek ajánlanám

Értékelés:

Nyereményjáték:
Feladat:
1) Minden bloggernél találtok egy képet, ami a könyv egyik helyszínét, illetve Edinburgh nevezetességét mutatja. A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy mi is ez pontosan, még egy jellemző mondatot is írtunk segítségként.
2) Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind a hét feladványt teljesítenetek kell!
3) Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.



A Blogturné további állomásai:
November 28 - Angelika blogja
November 30 - Zakkant olvas
December 2 - Insane Life
December 4 - Kristina blogja
December 8 - MFKata gondolatai
December 10 - Kelly Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók