KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 16., csütörtök

Jamie McGuire: Az éden - A Sötétség és Fény angyalai #3

A Maxim Kiadó a könyvfesztiválra jelenteti meg A Sötétség és Fény anyalai trilógia befejező részét Jamie McGuire tollából, mely Az éden címet viseli. Végre megtudhatjuk, hogyan végződik Nina és Jared küzdelme a Pokol követeivel. Tarts velünk a három állomásos blogturnénkon és a játék helyes megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyv egy példányát.

Maxim Kiadó 2015.
290 oldal

Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,18
Besorolás: urban fantasy

Látta az elmondhatatlant. Ismeri a megismerhetetlent. És most harcba száll a legyőzhetetlen ellen. Nina Grey ahhoz megy feleségül, akihez nem lett volna szabad, olyan gyermeket hord a szíve alatt, akinek sosem szabadna megszületnie, és olyan háborút visel, amiben nem győzhet. Jared Ryel pedig, akinek újdonsült feleségét és meg nem született gyermekét kell megvédenie a Pokol dühétől, nem hibázhat. Miközben sürgeti az idő, hogy visszavigye Jeruzsálembe a varázskönyvet, újból felkeresi a Szent Anna templomot, és ráébred, hogy a válaszok mindvégig a szeme előtt voltak. Ninának és Jarednek egymásba kapaszkodva kell addig életben maradniuk, amíg a gyermekük megmenti őket és a világot.

Korrekt befejezést vártam a szerzőtől a sorozat utolsó részében, de legnagyobb meglepetésemre sokkal többet kaptam. A paranormális lények közül az angyalok és a démonok a kedvenceim,  ez a sorozat is remek háttértörténettel rendelkezik, ezzel eddig sem volt gondom. Inkább picit lassúnak találtam az első két részt. Most azonban határozottan felpörögtek az események. A borító is sugallja, itt bizony egy új élet készülődik a világra, aki óriási veszélyben van. Természetes, hogy a szülei és minden támogatójuk az életüket is áldoznák a védelme érdekében. Megfelelően fel kell készülniük, hogy biztonságos helyen születhessen meg a bébi.
A szerző csodát művelt Nina karakterével. Először is sokkal nagyobb bizalmat éreztem Jared iránt, ami szerintem nagyrészt hiányzott belőle. Másodszor valóban fejlődni akart, megtanulni megvédeni magát és a gyermekét. Igazi felnőtt nő lett belőle pár hónap alatt. Egyszerűbben fogalmazva méltó párja lett Jarednek. Lehet ezt az anyaság számlájára is írni, mindenesetre örültem neki, hogy Nina szerethető, hiteles karakterré vált. Amit a végén a barlangban művelt, nos az ennek pont ellentmond, de a szülés körülményei enyhén szólva nem voltak ideálisak. Nyilván egy olyan olvasó, aki anya is egyben, fel tudja fogni, mi történik az emberben ilyenkor. Én sem vagyok büszke arra, amiket mondtam a vajúdásaim alatt.
Jared hozza az angyali formáját. A könyv elején az esküvő, Jared szavai... Aki eddig nem volt beleesve, az bele fog. (a továbbiakban pl. Babszemnek becézi a picit, imádtam érte)
De hagyjuk az álompárt, mert róluk már unalmas beszélni, inkább kerüljenek fókuszba a mellékszereplők. Claire és Ryan  itt jobban előtérbe kerülnek, rengeteg aranyos, megmosolyogtató és aggasztó jelenetük van. Kibontakozott valami, ami ebben a részben be is érik. Nagyon bírtam őket!
Bex-ről nem lehet mást mondani, itt is imádnivaló, a 13 évesek minden bosszantóságával együtt. Nagyon jó harcos, és tetszett, ahogy Ninát  edzette, ez a fiú a legszórakoztatóbb a történetben. Ahogy jobban belegondolok, szerintem a sorozat rajongói megérdemelnének vele egy spin-off sorozatot.
Nagy változáson ment át Lillian is, bár maximálisan nem tudtam megkedvelni. Kedvenc jelenetem volt az esküvőn Gabe megnyilvánulása felé. Borzongás, de jóleső.
A végső összecsapás nagyon intenzívre sikerült. Amolyan fejkapkodós, szívszorító módon. Valójában elégedett vagyok vele, ahogy a történet lezárásával is. Kerek egész lett ez a sorozat, megszerettem a mellékszereplőket is, nehéz búcsút mondani nekik. Ez volt Jamie McGuire első sorozata, és határozottan jó íróvá érett a végére, remélem még sokat olvashatok tőle.

Borító: Nem az eredeti.


Kedvenc karakter: Nina, Jared, Claire, Bex

Szárnyalás: Az esküvő, a beleépített "álló" jelenettel.

Mélyrepülés:   Nem nagyon tudtam a terhes Ninát elképzelni, ahogy verekszik.

Érzéki mérce: Attól, hogy túl vagyunk a szerelmi összeboronálódáson, voltak szívmelengető jelenetek ebben a részben is.


Értékelés:

Blogturné Extra: Milyenek lennének kilépve a könyv lapjairól? Forrás: Pinterest


Megrendelhető a képre kattintva:
https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354

Játék:
Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akik már olvasták az eddigi részeket. Nem lesz nehéz a játék ezúttal sem, a bloggerek kedvenc sorozatbéli mellékszereplőjét kell kitalálnotok a kiemelt betűk helyes sorrendbe helyezésével. Kérjük a neveket a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be! Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!!
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:
04.16. Kelly & Lupi olvas
04.18. Dreamworld
04.20. Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók