KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 13., hétfő

Alan Snow: A Jó, a Rossz és a Sajt - Doboztrollok #3.


Könyvfesztiválra érkezik a Kolibri Kiadó Doboztrollok sorozatának harmadik része. Alan Snow ezúttal is remek rajzokkal kiegészítve meséli tovább Sajthida lakóinak történetét. Tartsatok velünk A Jó a Rossz és a Sajt három állomásos blogturnéján, fejtsétek meg a rejtvényt és esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét. Fel Sajthidára!

Kolibri Kiadó 2015.
208 oldal
Fordította: Pék Zoltán
Goodreads: 4,55
Besorolás: middle-grade

Nagy a baj Sajthidán! A föld fölött és a föld alatt egyaránt. Veszélyben a doboztrollok és a káposztafejek élőhelye is. Ráadásul a gaz Suvasznak újabb rettenetes tervei vannak, hogy még több keserűséget okozzon Sajthida lakóinak…

Arthurék képesek túljárni az eszén? Megmentheti egy maroknyi csapat a várost?


Valóban nem kellett sokat várni a sorozat harmadik részére, napokon belül megjelenik Arthur történetének folytatása, amit sok olvasó türelmetlenül várt már, hiszen a sajtpalota börtönében várja kis hősünk a szabadulást.

Ezalatt a csapat többi tagja Alantvilágban töri a fejét, hogyan szabadítsák őt ki. Támad egy jónak tűnő ötletük, meg kell keresniük azt a feljárót, ami egyenesen a sajtpalotába vezet. Különválnak egymástól, hogy minél előbb megtalálják a titkos felvonót. Willbury-nek eszébe jut, hogy Arthur nagyapját is megkeressék, nem hagyhatják itt, a víz alá kerülő barlangokban. Arthur a babája segítségével kapcsolatba lép velük, és egy bonyolult, távirányítás elvén működő szerkezettel próbálnak segíteni neki, hogy megszerezhesse a börtön kulcsát. A kapcsolat idő előtt megszakad, így bizonytalanságban maradnak.
Sajnos közben Suvaszék sem tétlenkednek, mindenfelé csapdákat helyeznek el Alantvilágban, amibe gyanútlanul belesétál egytől egyig a különvált társaság. Álruhában, doboztrollnak öltözve, avagy teljes valójukban, de mindenki megkötözve találja magát a céhtagok fogságában.  
Ahogy Marjorie elképedve látja, a találmányát megépítették, és egy hatalmas szörnyeteg létrehozásán dolgoznak Suvaszék. Kivonják az élőlényekből a méretüket, és átadják annak a lénynek, aki megfelelő méretre duzzadva segít nekik leigázni a várost.

Alan Snow ismét el tudott varázsolni ezzel a könyvével is, hiszen az olvasók által megszeretett, kedves szereplőkért újra nagyon lehet izgulni. Találkozhatunk különféle találmányokkal, eszközökkel, amik elkápráztatnak, de a nagy igénybevétel miatt tönkremennek, hogy a siker előtt egy perccel újra izgulhassunk tovább. Történt olyan esemény is, ami bizony az én felnőtt szívemet is megremegtette, hiszen néhányan áldozatul esnek az átalakításnak. Azt hiszem a legjobban a feltaláló hölgyért fognak aggódni az olvasók, ő elég nagy csávába kerül.
A szerző ötletét méltányolom a Suvaszék által megalkotott szörny kitalálásáért, nagyon jól szórakoztam rajta. Később pedig őszintén sajnáltam, azt hiszem itt volt egy pont, ahol nem értettem egyet a probléma megoldásának módjával.
Ez azonban nem von le az összképből jelentősen, ugyanis olyan finom humor lengi be a történetet, ami folyamatos mosolygásra késztet, szórakoztat, kikapcsol. Megvan benne az egész sorozaton átívelő klasszikus "jó a rossz elleni harc", ott van a család, a barátság és az összefogás fontossága. A remek fordításért ismételten köszönet Pék Zoltánnak.
Oh, és a vége poén. Hogyan hozzuk helyre a károkat? Kérem szépen, ezen a ponton lesz néhány olvasó, velem együtt, akik szívesen beszállnának a könyvbe, hogy részt vegyenek a munkálatokban.
Az egész sorozatot szívből ajánlom!  Remélem találkozunk még Alan Snow további munkáival.

Borító: Eredeti, aranyos


Kedvenc karakter: Arthur, Willbury, Marjorie

Szárnyalás: A károk helyreállítása.

Mélyrepülés:   A szörny végzete.

Érzelmi mérce: 9-99 éves korig nagyszerű szórakozás az egész sorozat.

Értékelés:

Játék:

Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akik már olvasták az első két részt, és hozzánk hasonlóan várták A jó, a Rossz és a Sajt megjelenését.
Most tényleg nincs más dolgotok, mint kitölteni a Rafflecopter doboz megfelelő sorait. A három blogon csupán egy-egy kérdés vár rátok.Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni az értesítő e-mail-re. Sok szerencsét!!

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
04.13 Kelly Lupi olvas
04.15 Dreamworld
04.17 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók