KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 18., szombat

Wendy Higgins: Angyali győzelem


A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását.

2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Kiadó, 2015
392 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 4,40
Besorolás: YA, paranormal

Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.

A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat. 


Befejezést nem könnyű írni. Bár ez így nem is helyes - JÓ befejezést nem könnyű írni. Igazából akkor nagy az elvárás, ha a sorozat előző részei nagyon jól sikerültek. Nincs ez másként az Angyali gonosz sorozattal sem, hiszen Wendy két nagyon jó résszel kényeztetett el bennünket, így joggal várhattam, hogy egy nagyon ütős, nagyon jó befejezést kapunk.
Hogy ezek után mennyire találkozott az elvárásom a valósággal? Hát lássuk.

A történet rögtön a második rész végén veszi fel a fonalat. Anna és Kaidan együtt vannak, de mégsem; kis csipet-csapatunk készülődik a nagy összecsapásra, de a tervezgetés nem egyszerű, hiszen a Suttogók figyelik minden lépésüket; és persze közben zajlik az élet amúgy is, hisz a társaság fiatalokból áll, így várható, hogy hamarosan jobban észreveszik egymást:).

A romantikus énem meg is kapott mindent, amit szeretett volna, mert szerelmi jelenetekben nem volt hiány. Bár Anna és Kaidan már az előző részben ugye "összejöttek", de itt tovább mélyült a kapcsolatuk, sőt új szintre lépett. Imádtam a kettőjük közös jeleneteit, látni, hogy Anna hogyan volt képes megszelidíteni a Bujaság hercegének örökké csajozós, csapodár, szívdöglesztő fiát. De az ő kapcsolatuk szinte háttérbe is szorult, annyira szorgos volt Ámor a kis nyilaival a többieknél is. Volt itt kavarodás rendesen, a végefelé már úgy tűnt, hogy Anna és Kaidan a "legegyszerűbb" páros:).

Az Óriás (Nephilim) csapat még mindig nagyon szeretnivaló. Mindegyik egy külön egyéniség és nyugodtan mondhatom, hogy mind közelebb került hozzám, kivétel nélkül. Velük együtt izgultam, féltem, könnyeztem, örültem, nagyon szurkoltam, hogy mind megkapja a boldog végkifejletet. Persze hazudnék, ha minden csodálatos és rózsaszínű lett volna, hiszen volt fájdalom, veszteség és bánat is bőven a történetben.

Viszont valahogy úgy éreztem, hogy a sok-sok romantika az akciójelenetek és a történet rovására ment. Persze, nagyon szerettem a szerelmi jeleneteket, a romantikus részeket, hisz Kaidanból ki ne szeretne többet, romantikusabbat kapni?:) De könyörgöm, itt egy nagy összecsapás készült! Természetesen azért kaptunk akciójeleneteket (csak nem eleget), Anna pedig teljesen felnőtt a feladatához, megmutatta, hogy az édes, ártatlan Anna már a múlté, egy jóval erősebb, keményebb, vagányabb énjét ismerhettünk meg ebben a részben.
Kaidan pedig... egy teljesen más oldalát mutatta meg, én pedig nem is tudom, hogy melyiket szerettem jobban. Valahol jó volt látni, hogy ő is révbe ért Anna mellett, másrészt viszont fura is volt nekem ez a  "stílus" - és ez főleg az epilógusra értendő. Mert azt is kaptunk. Amit én általában nagyon szeretek, mert jó látni, hogy mi történik pár évvel később a szereplőkkel, de itt egy picit úgy éreztem, hogy túlzásokba estünk. Bár biztos vagyok benne, hogy a romantikusabb lelkületű olvasók imádni fogják ezt is.
A nagy összecsapás - a fentiek alapján várhatóan - sajnos számomra hatalmas csalódás lett. Értem én, hogy ez egy YA könyv, de a körülmények, az erős, szinte legyőzhetetlen ellenség nekem egy picit keményebb, véresebb, bonyolultabb összecsapást kívánt volna. Ez az egész valahogy túl egyszerű lett, erre kár volt ennyi könyvön át várni.

Összességében azért nem volt rossz a befejező kötet, de én többet vártam volna tőle. Az előző két rész nagyon magasra tette a mércét és nálam ezt a harmadik résznek nem sikerült elérnie. Ettől függetlenül tudom, hogy a történet rajongói imádni fogják, hiszen kapunk benne sok-sok Kaidant és az egész részt kevés akció, de annál több izgalom, romantika és érzelmi hullámvasút jellemzi.


Borító: Továbbra sem nyűgöz le. Anna most itt jól néz ki, de ha ez a fiú Kaidan, a Bujaság hercegének szívdöglesztő fia, akkor itt gondok vannak.. vagy az írónőnél vagy nálam:).

Kedvenc karakter: Kaidan

Szárnyalás: amikor Patti házában mind összejönnek a nagy összecsapás előtt

Mélyrepülés: az akció lecsökkentése a sok-sok-sok romantika javára...

Érzelmi mérce: szerelem, szerelem és szerelem... minden téren.. de persze bánat, fájdalom és veszteség is

Értékelés:

Blogturné extra - Blake - Kaidan interjú
Blake
Blake, az Irigység Hercegének a fia interjút készít Kaidannal, a Bujaság Hercegének fiával.

Blake: *összedörzsöli a két kezét* - Ó, igen. Ez jó lesz. Van néhány olyan kérdésem, amibe tuti belevörösödsz tesó.
Kaidan: * szkeptikusan néz rá* - Úgy ismersz engem, mint aki elvörösödik? Bármikor is?
Blake: Az akkor volt. De most teljesen kifordultál önmagadból, hogy van ez a romantikázás meg egyéb szarság Annával.
Kaidan: - Majd meglátjuk. *vigyorogva feldobja a lábait és összekulcsolja az ujjait a tarkóján* - No, mutasd, mid van. De jó legyen!
Blake: *megköszörüli a torkát és fontoskodva pakolgatja a papírokat* - Először kérném a teljes neved.
Kaidan: *elsápad és a homlokát ráncolja*
Blake: - Hahahaha! * mutat Kai arcára* - Teljesen elvörösödtél! Nyertem!
Kaidan: - Azt hittem, hogy a szexről fogsz kérdezni. Ez az interjú egy nagy szar.
Blake: * vigyorog* - Haver, válaszolj a kérdésre.
Kaidan: - Rendben… *összeszorított fogakkal* - Kaidan Demetrius Rowe
Blake: *hátradől és csapkodja a lábát* - Demetrius! Hahaha!
Kaidan: - Fogd be.
Blake: - Milyen démoni! A faterodnak valóban jó humora van.
Kaidan: - Következő kérdés, idióta.
Blake: - Oké, oké, morgó. Na, kezdjük egy könnyűvel. Hallom, hogy az emberek mindig “Kayden”-nek (Kéjden) ejtik a nevedet, és “e” betűvel írják, az “a” helyett. Áruld el… hogy mit érzel akkor, amikor rosszul mondják ki a neved?
Kaidan: * vállat von* - Őszintén? Nem érdekel. Néha megpróbálom kijavítani, olyan szavakat mondva, amik rímelnek rá - Kai, mint a Thai (táj), Chai (csáj), Fry (fráj), Pie (páj)...
Blake: - Nem tudom megállni, hogy ne jegyezzem meg, hogy csupa ehető példát adsz.
Kaidan: - Pontosan. *kacsint* - És ne aggódj, pajti - mire teljesen meztelenek, tökéletesen ejtik ki. Újra és újra.

*A srácok összeütik az öklüket*

Kaidan
Blake: - Haver, ugye tudod, hogy ezt Anna is el fogja olvasni?
Kaidan: - Öööö, igen. De tudod mit? Talán törölhetnénk az utolsó választ.
Blake: - Kizárt, Cupido. Haha. És ne nézz rám ilyen szemekkel. Anna tudja, hogy többé már nem dolgozol. Most már jófiú vagy.
Kaidan: - Igen, az vagyok. Jófiú, jófiú, jófiú.
Blake: - De ha láthatott volna téged akció közben a régi szép időkben...
Kaidan: - Oké, elég.
Blake: - Hiányzik?
Kaidan: - A pokolba is, dehogy.
Blake: - Mi a kedvenc pózod?
Kaidan: - Ez olyan, mint egy könyvmolyt arra kérni, hogy válasszon kedvenc könyvet. Lehetetlen. Túl sok kíváló póz van.
Blake: - A fenébe. Azt hittem, hogy megfoglak ezzel a kérdéssel, de még csak meg se rezzentél.
Kaidan: - Szép próbálkozás.
Blake: - Rendben, akkor folytassuk. És mi van a kedvenc testrészeddel? Úgy értem, tudom a választ. Mindenki, aki ismer téged tudja erre a választ, de ezt meg kell örökítenünk írásban is. Hivatalosan, blablabla.
Kaidan: - A fenék, az elejétől a végéig.
Blake: - Igeen. Tudtam. Láttam, hogy úgy fókuszálsz rá egy jó fenékre, mint egy vadászpilóta, mielőtt célbalövi a rakétáját.

*Újra összecsapják az öklüket*

Blake: - Én magam a mellek szerelmese vagyok.
Kaidan: - Igen, tudom. Kicsit egyértelmű vagy, de ahelyett, hogy a munkára koncentrálnál, mint én, egy Goofy-vigyorú idiótává változol.
Blake: - Nem tehetek róla… Mellecskék! *kilógatja a nyelvét*
Kaidan: - A cickók brilliánsak, de csak harmadikként jönnek nálam a combok után. Várj, cickókat mondtam? Ki fogja olvasni ezt az interjút?
Blake: - Á, nem hiszem, hogy gond lesz. Elnézést mindenkitől, akit megsértett Kai mocskos szája. Talán be kellene fejeznünk a mellekről és fenekekről való témázást.
Kaidan: - A fenébe. Oké, gyerünk folytassuk. Következő kérdés.
Blake: - Nem megy. Voltak még kérdéseim, de most csak a mellekre és fenekekre tudok gondolni.
Kaidan: - Annyira illetlen vagy, Blake. Nem tudom, hogyan lehetünk így barátok.
Blake: - Ugye? *elgondolkodva megcsavarja a szemöldök piercingjét* - Hé, akarsz a hullámokon csapatni?
Kaidan: - Olyan figyelemzavaros vagy. És igen, menjünk.
Blake: - Zsír. Imádlak, haver.
Kaidan: - Nem engem szeretsz. Csak a Kaidan stílusomat imádod.
Blake: - Rendben, Snoop-Kai. Köszönöm az interjút. Megölelhetlek?
Kaidan: - Csak, ha megígéred, hogy megfoghatom a feneked.
Blake: * nevet*. - Haver. Senki nem mer majd közös interjút kérni tőlünk.
Kaidan: - Ez igaz. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez volt az első és utolsó interjúnk. De jól szórakoztunk. Na, gyerünk szörfözni.
Nyereményjáték:
Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét.
Méghozzá nem is akármilyen agytornára! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét.
10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek!

Feladat:
1) Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.
2) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
3) A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
4) Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja!
5) A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!

5. Hogy hívják Anna édesapját? 


A blogturné további állomásai:
Április 14 - Deszy könyvajánlója
Április 15 - MFKata gondolatai

Áprlis 17 - Insane Life
Április 18 - Kelly Lupi olvas
Április 19 - Angelika blogja
Április 20 - Always Love a Wild Book
Április 21 - CBooks
Április 22 - Függővég
Április 23 - Dreamworld
Április 24 - Könyvszeretet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók