KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. május 7., csütörtök

Benina: Tükör 1. Rekviem a szivárványodért


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Benina legújabb regénye, a  Rekviem a szivárványodért mely a Tükör sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy halálon túli világba kalauzol, hogy bemutassa Neszta és Damien szerelmének hátborzongató történetét!
2015. április 25-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző Kiadó 2015.
270 oldal
Besorolás: misztikus, paranormális, YA

Előbb légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek.
Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat,  és Hollóra, a különös, kalapos fickóra. Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet, minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához.  Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a  Tükörben.
Neszta és Damien szerelmének hátborzongató története. A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt.

Benina minden eddig megjelent könyvét olvastam, sokszor előolvasóként is, nálam ő benne van a Top5 magyar szerző listában. A Bíborhajú sorozattal egy remek fantasy világot teremtett meg, A megsebzett szabadság pedig erős karaktereivel nyűgözött le a honfoglalás korából. Kíváncsi voltam, vajon a Tükör sorozat beváltja-e a hozzá fűzött várakozásomat? Meglepett vele alaposan.

A történet egy nagyon erős prológussal indul, amiben a haldokló Nesztával szembesültem. Ez a pár soros monológ  megteremt egy sötét alaphangot, ami azonnal megtetszett, és ami végigvonul a történeten. Nagyon szeretem a sok nézőpontos regényt, így minden megszólaló szereplő fejébe beleláthatok,  jobban megismerhetem a karaktereket. Damien Corner, Neszta szerelme az első a sorban, aki bemutatkozik a regényben. Megakadt a szemem az FBI nyomozó státuszon, hiszen tudtam, hogy a cselekmény Magyarországon játszódik, és nagyon nem akartam tudomásul venni, hogy valami fölényeskedő amerikai nyomozó hazai bevetéséről lesz szó. Szó sincs ilyesmiről, Damien valójában egészen más téren van otthon. Mellesleg épp megkérni készül Neszta kezét, nem meglepő, hogy azonnal a keresésére indul, amikor megérzi, hogy valami nagy baj történt. 
Neszta eközben különleges állapotban létezik, a szelleme kilépett a testéből, de a teste még nem halt meg, valaki szörnyűségeket művelt vele, aminek következményeként élet és halál közt lebeg. Damien a nyomozótársával eközben egy sorozatgyilkos után is kutatnak, és a férfi szembesül azzal, hogy Neszta is lehetséges áldozat, méghozzá a húga miatt, ugyanis az elkövető a 16-os szám, és a lánytestvérek megszállottja. Túl sok részlet egyezik.
Természetesen nem szeretnék a történetről többet elárulni, inkább áttérek a világfelépítésre. Benina megmutatta már, hogy otthon van a természetfeletti világalkotásban. Ebben a regényben nagyon kedvemre valót hozott létre, egyszerűen lenyűgözött. Hideg, lassú, ködös, sötét világ ez, a túlvilág maga. Különös találkozásokra kerülhet itt sor, például őrangyalokkal, lélekfalókkal, vágyfalókkal, lázadókkal. Az érzelmek és az emlékek erős jelentőséget kapnak, akár alku tárgyát is képezhetik. A tükör pedig egyfajta kommunikációs lehetőség, viszont nagyon is törékeny, ahogy ezt Zorka, Neszta autista húga be is bizonyítja.
Benina írásmódjára jellemzőek a gyönyörűen megfogalmazott mondatok, tele érzelemmel és lélekkel. Ebben a történetben mélyre kellett meríteni, nem lehetett könnyű olyan borzalmakról írni, amin átvezeti a főhőst. Nálam elérte, hogy átérezzem a fájdalmat, a hideget, a kétségbeesést. Külön imádtam Benina fejezet címeit, amikben ismét felfedeztem a színek iránti rajongását, mely a Bíborhajú sorozat kapcsán is sokszor megcsillant.
A karakterek erősek, mind egy szálig, és nekem különösen a túlvilági szereplők ejtették rabul a képzeletemet. Holló, Remete, Ethon mind a kedvenceim voltak, remek leírásokkal, helyzetekkel.
A szálak végül összefutnak és bármennyire is igyekeztem, mégis meglepett a végkifejlet. Ez nem igazán a gyilkos kilétére vonatkozik, hanem a nyitva maradt kérdésekre, amik befészkelték magukat a fejembe és nem hiszem, hogy megszabadulok tőlük a következő rész megjelenéséig. Benina, gratulálok!

Borító: Élőben még gyönyörűbb, mint a képen.

Kedvenc karakter:  Holló

Szárnyalás:  A könyv végében található illusztrációk gyönyörűek.
 
Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce:  Néhány jelenet kizökkent a komfortzónából, 15 éves kortól ajánlom.

Értékelés:

Ha megtetszett, itt megrendelheted

Nyereményjáték


A regény borítója szimbolikus tartalommal rendelkezik, mivel a pillangók sok egyéb mellett a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet is jelképezik. Így hát mostani játékunk során a lepkék lesznek a főszereplők.
Minden állomáson találtok egy kérdést, és három válaszlehetőséget. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megoldást vagy annak betűjelét beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe, majd ezt megismételni az összes állomáson, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott regények egyikét.Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.
A mesék, mondák pillangószárnyú tündérei minek a szimbólumai?
A) tisztaság, szüzesség, finomság
B) bujaság, csábítás, szabadság
C) kecsesség, báj, női varázserő


a Rafflecopter giveaway
A turné állomásai:

05/04 Insane Life
05/07 Kelly Lupi olvas
05/10 Dreamworld
05/13 Tekla könyvei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók