KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 28., kedd

Tiffany Reisz: Az Úrnő - Eredendő bűnösök #4

A Könyvfesztivál előtt jelent meg Tiffany Reisz Eredendő Bűnösök sorozatának negyedik része. A blogturné öt állomásán találkozhattok értékelésekkel, extrákkal, és egy szerencsés megnyerheti az Athenaeum Kiadó által felajánlott példányt. A játék könnyű, sok szerencsét!

Athenaeum Kiadó 2015.
528 oldal
Fordította: Márton Andrea
Goodreads: 4,54
Besorolás: erotikus, felnőtt, BDSM

Az Eredendő Bűnösök sorozat befejező része ott folytatódik, ahol a harmadik kötet félbemaradt...

Nora Sutherlin, az ünnepelt dominatrix, a híres erotikus szerző egy szobában találja magát, két férfi társaságában. Más körülmények között élvezné ezt a kis játékot, de most partnerei nem játszani akarnak. Hamarosan megérti: ha életben akar maradni, fogvatartói Seherezádéjává kell válnia, miközben bíznia kell abban, hogy szerettei – Wesley, Kingsley, de legfőképpen Søren – rá fognak jönni, hogyan mentsék meg.

Egy halottal azonban nehéz vitázni, és Marie-Laurie, Kingsley nővére és Søren elhunytnak hitt neje minden, csak nem kompromisszumkész. Egy sértett nőnél pedig nincs veszélyesebb ellenség, és bár Nora mindezt tudja, lassacskán mindent elmesél az asszonynak arról, hogyan lett egy katolikus pap szeretője, miközben egyre mocskosabb részleteket tár fel a múltból…A háttérben Søren, Nora és Kingsley életének minden fontos szereplője csendben várakozik, hogy aztán az összekuszált szálakat kibogozva az olvasó is megtudja, kicsoda Nora Sutherlin valójában. Vagy legalábbis elhiggye, hogy tudja..

Elsőként hagy mondjak köszönetet az Athenaeum Kiadónak, hogy méltónak tartották ezt a sorozatot arra, hogy átvegyék a Magyarországról (is) kivonult Egmont Kiadótól. Tiffany Reisz magyar rajongói nem is kaphattak volna nagyobb ajándékot a könyvfesztiválra, mint a frissen megjelent Az Úrnőt és nem kell sokat várni a nyáron megjelenő A Szentre sem.

Merész  lépés volt részemről, hogy egyhuzamban olvassam el a sorozatot, de nektek elárulom, rég szórakoztam ilyen jól. Átolvastam nappalokat és éjszakákat, a szemem kikészült, de ez az élmény minden fáradságot megért. Megismertem az erotikus irodalom legjobb karaktereit, és  rajongóik lettem egytől egyig. Tiffany Reisz egy zseni, erről semmi kétségem nincs, az írása provokáló, megrázó, szenvedélyes, érzelmes és tulajdonképpen egy szóval jellemezhető: hibátlan.

Bizony kell ehhez a sorozathoz egyfajta nyitottság, tehát ha valaki abszolút elzárkózik az átlagtól eltérő szexuális vágyaktól, akkor ne vegye a kezébe, és csukja is be a posztot, de ha elmúltál 18 éves és kedved van bővíteni az élménytáradat, ne habozz kezedbe venni ezt a könyvet, illetve az egész sorozatot. Nem feltétlenül szükséges olvasni az előző részeket, ha nem tudod megszerezni.
A cselekmény nagyon egyszerű, a fülszöveg leírja a lényeget, Nora  egy olyan nő fogságába esett, aki gyűlöli őt, gyűlöli azt, ahogy bántak vele, és bosszút akar állni. Ez a nő  arra a valakire vár, aki eljön Nora-t kiszabadítani. Addig is  ráveszi, hogy meséljen, rá akar jönni, Søren mit lát benne, és Nora okosan megérti, hogy teljesítenie kell a Seherezádé szerepet, így tud időt nyerni a megmentőinek.
Kapunk sok flashback jelenetet a múltból Nora meséiben, közben párhuzamosan folyik a pokoljárás a három szeretett férfi részéről, hogyan találják meg és hogyan szabadítsák ki Nora-t.
Készülj fel rá, hogy úgy fogod olvasni a könyvet, mint én, megszállottan, figyelve minden szóra, mert érzed majd,  minden mondat alaposan átgondolt,  pontosan a helyén van. A jelenetek némelyike fájdalmas, akár brutálisnak is mondhatom, de 100%-ban ellensúlyozza ezt a szerző a gyönyörű írásmódjával, a kapcsolatok rétegeinek különleges ábrázolásával. A könyv egyértelműen karakter orientált, mesterien szabott szereplőkkel, akik élnek, és kimásznak a lapok közül, hogy belebújhassanak a bőröd alá. Nora karaktere ebben a részben nyílt ki igazán, hiszen közelről láthatjuk úgy, ahogy eddig még nem, Nora fél, de nem csak maga miatt, félti  mindegyik férfit, akiket a családjának tekint. Ebben a helyzetben is csodálatra méltóan erős, nem hagyja el az esze, sőt a  szarkazmusa külön életet él.  Kapcsolatuk Sørennel annyira egyedi és különleges, igazi szerelem. Mondtam már, hogy imádom Sørent? Ebben a részben jelentős bepillantást nyerünk a  motivációiba.  Nagyon odafigyelek, hogy ne spoilerezzek, de valamit muszáj kimondanom. Wesley-t imádtam, de olyan végkifejletet kapott, amire azt mondom, hogy váratlan, tökéletes, megérdemelt.
Kingsley-t nem tudtam, hogy az eddigieknél is jobban fogom bírni, de igen, amit Søren védelmében tett, az csodás volt.
Grace szerepe érdekes, tetszett, ahogy törődött Sørennel. De a csattanó felett elgondolkodtam egy kicsit. Ez már nem tetszett annyira, erősen visszás érzelmeket váltott ki. Tiffany pontosan ezt akarta elérni az olvasóknál, nála jobban ezt senki sem tudja. Gondold tovább a történetet, mozogjon a fejedben, hogyan fognak erre reagálni a szereplők, milyen utóhatása lesz?
Ha kedvet kaptál egy brutálisan jó sorozathoz, ne habozz, vedd magadhoz és olvasd, de számíts rá, hogy kicsalogat a komfortzónádból. Perverz lesz,  fájó és gyönyörű.

Borító: Meg van a szimbolikája, egyértelmű.

Kedvenc karakter:  Mindenki

Szárnyalás:  Azédeshármas!!!
 
Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Szigorúan 18 éven felülieknek szól.

Értékelés:


– Maga hozza ki? – Wes odafordult Kingsley-hez. – Maga és milyen hadsereg?
– Nincs szükségem hadseregre.
– Mi az? Maga a francia James Bond, vagy mi?
– Dehogy. James Bond vanília.
– Máris jobban érzem magam – mondta Wes, és ujjaival végigszántott a haján. – Perverz James Bond megmenti Norát.
*
Søren egy csókkal és a következő szavakkal bocsátott meg neki: „Azért bocsátok meg neked, mert erre kérsz, nem azért, mert szükséged van a bocsánatomra. Tetted, amit tenned kellett. El kellett hagynod azért, hogy azzá lehess, akivé lenned kellett. Most már csak az számít, hogy itt vagy, Kicsikém”.
 *
Én is megtettem volna érted. Kingsley látta a szavakat és hitt bennük. Tudta – annak ellenére, hogy a nő, aki a gyermekét hordta a szíve alatt, több ezer mérföldre volt –, hogy kockáztatnia kell a halált is, bármit, hogy megmentse ezt az embert, aki mindent kockára tett volna, hogy őt megmentse.

 Ha megtetszett ITT MEGRENDELHETED


Nyereményjáték:

Nora Sutherlin életében számos férfi játszik fontos szerepet, így most nekik szeretnénk egy kis figyelmet szentelni. A blogturné minden állomásán közreadunk egy-egy rövid jellemzését, amely alapján egy igazi Eredendő Bűnösök rajongónak nem okozhat gondot kitalálni a szereplő nevét. Segítség gyanánt még az első betűt is megadjuk.(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Az 5. állomás feladványa: Ő Kentucky hercege, "wow"....

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:
04.20. - Angelika blogja
04.22. - MFKata gondolatai
04.24. - Függővég
04.26. - CBooks
04.28. - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók