KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. május 29., péntek

Jennifer Armentrout: Opposition - Ellenállás (Luxen 5.)


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából a Luxen sorozat befejező kötete, az Opposition - Ellenállás. Végre megtudhatjuk mi lesz Katy és Daemon sorsa. Vajon elég erős a szerelmük ahhoz, hogy minden fájdalmon és nehézségen túljussanak?
Könyvmolyképző, 2015
384 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 4,46
Besorolás: YA, sci-fi, romantikus

Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott.
Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük. Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy a barátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…
A Földön háború dúl. És akármi lesz a vége, az életben maradottak számára a jövőben minden megváltozik
.

És eljutottunk a nagy összecsapáshoz, a fináléhoz, amit mindenki annyira várt, hiszen az írónő megint
kegyetlen függővéggel zárta le az előző részt. Megérkeztek a luxenek, Daemont, Dee-t és Dawsont pedig magukba szippantották, hiszen a fiatalok képtelen voltak ellenállni a népük hívásának és otthagyták a szeretteiket.
Katy magára marad, de csak képletesen szóval, hiszen ott van Beth, akire vigyáznia kell és természetesen ott áll mellette Archer is. Persze nem lenne a lány önmaga, ha nem kerülne ismét nem is két, hanem több tűz közé, hiszen minden szíve vágya megtalálni Daemont, de persze a luxenek, az arumok és még az emberek is vadásznak rájuk.
Igen, a luxenek is... Akiket szerintem a legtöbb olvasó sajnált eleinte, hogy rejtőzködniük kell, mert különben az emberek befogják őket és kísérleteznek rajtuk; de szinte biztosra veszem, hogy a befejező részben már senki nem fog pozitív érzelmeket táplálni irántuk. Az írónő nagyon jól bemutatta azt, hogy nem minden földönkívüli kedves és barátságos, hanem ha a Földön megjelenik az idegen élet, az lehet hideg, számító és gyarmatosító is - pontosan, mint a luxenek. Daemon szemszöge pedig most különösen fontossá vált - mert igen, olvasóként persze, imádunk a férfi főhős fejében lenni, főleg, ha egy ilyen dögös pasiról van szó, mint Daemon, de emellett sokat megtudhattunk a luxenek viselkedéséről és céljairól is, mert Daemon szó szerint az események középpontjába került.
De persze azért maradtak kedvenc luxenjeink is. Daemon még mindig imádnivaló, mint mindig - bár nálam nem sikerült bejutnia végül a könyves álompasiknak fenntartott csapatba, de azért nagyon szerettem a humorát, a forró vérét és azt, hogy mennyire képes szeretni. Neki és Dawsonnak az, hogy ember a társa, egyrészt megnehezíti a helyzetét, hisz aggódniuk kell a szeretteikért, hogy vajon életben vannak-e még és mi történik velük, másrészt viszont emiatt a luxenek nem tudják őket teljes mértékben bekebelezni. Ott van viszont Dee, akit tudom, hogy nagyon sok olvasó meg fog utálni, azért, amit tesz. De valahol érthető az ő viselkedése is. Neki nincs olyan erős köteléke az emberekkel, mint a testvéreinek, ráadásul ő a sok veszteség miatt labilisabb is. Én nem tudtam utálni őt, inkább sajnáltam.
Katy pedig ízig-vérig tini, néhol világmegváltó gondolatokkal és ötletekkel, néha pedig teljesen elveszve a szerelem okozta rózsaszín ködben. Én kedveltem mind a két arcát, számomra abszolút életszerűen viselkedett - oké, nem voltam még földönkívüli megszállás alatt, hogy ezt biztosra mondhassam:), de előtte ő se nagyon - ezt jól érzékelteti a könyv első pár mondata Katy tolmácsolásában:

"Régen volt egy tervem arra a valószerűtlen esetre, ha bekövetkezne a világvége. Valami olyasmi szerepelt benne, hogy felmászom a háztetőre, és torkomszakadtából eléneklem az R.E.M It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine) című számát, de hát a való életben ritkán lehetünk ilyen menők.
Megtörtént – az ismert világ vége elérkezett, én pedig kicsit sem éreztem jól magam tőle. Menőnek még kevésbé.
"

Daemon és Katy pedig még mindig imádnivalóak - ha együtt vannak azért, dúl köztük minden formában a szerelem, ha pedig külön vannak, akkor pedig megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a másik közelében lehessenek újra. És ez annyira romantikus (hatalmas sóhaj.. - elnézést, Lupi romantikus énje előtört:). Sokszor és néha teljesen lehetetlen helyzetekben is egymásnak esnek - ez lehet, hogy néha soknak tűnik, de hát fiatalok, imádják egymást és legyünk őszinték - nem volt senki még ennyire szerelmes? Hogy csak és kizárólag a másik töltötte be minden gondolatát és a világ akár össze is dőlhetett volna, akkor is csak a párjára tudott gondolni? Na ugye...:)

A történet pedig izgalmas, még úgy is, hogy az írónő sok nagyon várt pillanatot és eseményt már lelőtt az előző részben. De higgyétek el, hogy maradt így is épp elég nem várt fordulat, amire nem is számítana senki, még a legdörzsöltebb Daemon-luxen rajongók sem. Kapunk meglepetést bőven, ígérem nem fogom lelőni a poénokat, de annyit azért elárulok, hogy nem mindenki az, aminek látszik:).

A történet és a sorozat lezárása pedig YA regényhez méltó - szerintem mindenki megtalálja benne azt, amit annyira várt ebben a regényben - bár nekem egy picit sziruposra sikeredett.
Összességében elmondhatom, hogy az írónő sikeresen teljesítette a rá rótt feladatot, ügyesen végigvitte ezt a sorozatot, végig fenntartva az érdeklődésünket. A főszereplői hitelesek és nagyon szerethetőek lettek és bevallom, hogy a kezdeti Obszidián kínlódásom után - teljes mértékben levett a kis csipet-csapat a lábamról és hatalmas Luxen-rajongó lettem én is.
Azt, hogy kinek ajánlom ezt a könyvet, itt és most feleslegesnek tartom leírni, hiszen idáig csak azok jutnak el, akik szerették ezt a sorozatot. Nekik pedig biztosra veszem, hogy tetszeni fog - ahogy nekem is nagyon tetszett (bár, hogy őszinte legyek, a sorozatból számomra a kedvenc rész mindig is az Origin marad).

Kicsit fájó szívvel búcsúzom el Daemontól, Katy-től és a többi számomra kedves szereplőtől, de azért mégsem teljesen szomorú a szívem, mert ha jól tudom lesz még egy spin-off regény Hunterről, aki ebben a részben az egyik kedvenc szereplőm lett és nagyon várom, hogy megismerjem az ő történetét is!

Borító: Nem vagyok tőle különösebben elájulva. Szép zöld szemei vannak Daemon-nak de itt ki is merült minden, ami tetszik rajta:).

Kedvenc karakter: Daemon, Katy, Archer, Hunter

Szárnyalás: Ami képes lenne megtenni Katy azért, hogy segítséget kapjanak

Mélyrepülés: hogy vége lett a sorozatnak

Érzelmi mérce: Katy és Daemon most vannak a "nembíroknélküledegypercetsemeltölteni" korszakukban. És fiatalok. És tombolnak a hormonok. Szóval mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy ezt hogyan értelmezi:)

Értékelés:
Nyereményjáték:
A mostani turnéban rendhagyó módon nem egy, hanem két játékban vehettek részt. Mivel ez egy sorozat zárókötete, ezért ismeritek már a történetet, világot és a karaktereket.
Első játékban idézetek alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből származik a részlet és beírni a Rafflecopterbe. (Az idézetes játékban résztvevők között két nyertest sorsolunk ki.)
Második játék már nehezebb. No, de ne ijedjetek meg! - A feladatotok, hogy fanartot vagy valami a könyvhöz kapcsolható alkotást küldjetek el nekünk a Rafflecopteren keresztül vagy emailben (blogturneklub kukac gmail.com - tárgy: Daemon invázió ) Ez lehet rajz, festmény, digitális vagy kézi, kollázs, varrt, újságkivágás, videó, kedvenc idézet kreatív felhasználása stb. Magyarán bármi, csak a fantáziátokat engedjétek szárnyalni! (A játékban egy nyertest sorsolunk ki. Kész műveket feltöltjük a Facebookra, egy mappában összegyűjtjük őket. Határidő: Június 5. éjfél )

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. 

"Ne add föl a reményt! Az legyen a legutolsó, amiről lemondasz. Ha a reményt elveszíted, mindent elveszítesz. Amikor már úgy érzed, hogy minden elveszett, amikor minden sötét és kilátástalan, a remény még akkor is megmarad. "

A Blogturné további állomásai:
Május 23 - Media-Addict
Május 25 - Deszy könyvajánlója
Május 27 - Angelika blogja
Május 29 - Kelly Lupi olvas
Május 31 - Dreamworld
Június 2 - MFKata gondolatai
Június 4 - Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók