KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. május 30., szombat

Sherry Gammon: Hihetetlen

A Maxim Kiadó jelenteti meg Könyvhétre Sherry Gammon: Port Fare trilógiájának harmadik részét Elviselhetetlen címmel. A Blogturné Klub ez alkalommal rendhagyó turnét tart, kicsit felelevenítjük a sorozat második részét is, ami a Hihetetlen címet viseli. Érdemes követni a turné hat állomását, egy példány Elviselhetetlen című könyv kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.

Maxim, 2014. október 23. Dream válogatás
436 oldal
Fordította: Kocsis Anikó
Goodreads: 4,17
Besorolás: romantikus

Deliah Lopez Dreser családi ügyben száll a ringbe, és ha igaz is, hogy az alma nem esik messze a fájától, a lányt nem érdemes lebecsülni – szélvészként robban be Cole látóterébe, aki nem marad érzéketlen iránta. Persze nem lehet tudni, hogy a csábítás hátterében nem bosszú áll-e – bosszú Lilah fivérének haláláért. Maggie és Seth megtudja az igazságot, ami próbaköve lehet barátságuknak. Most azonban nem egy Dreser lesz az, aki felkavarja Port Fare-t, hanem Cole jóbarátja, Booker. Vajon Booker teljesen rossz úton jár? Ez nem jellemző rá…


Nekem (Kelly) nagyon nagyon tetszett a sorozat első része, a Szerethetetlen, mégis a Hihetetlen eredeti blogturnéjában idő hiányában nem tudtam részt venni, így akkor Lupi egy interjú fordítással kedveskedett az olvasóinknak, és megígértük, hogy bepótoljuk az értékelést. Ezen a linken elolvashatod a szerzővel készült interjú magyar fordítását.
A harmadik rész könyvheti megjelenése adta az ötletet, hogy egy olyan turnét indítsunk, ami a második résszel is foglalkozik, mint kiderült, többen is szívesen írnánk róla, így  MFKata és Nancy is véleményezi a második részt.

Mint fentebb írtam, egyik nagy kedvencem a Szerethetetlen, megszerettem az írónő stílusát és  megkedveltem a szereplőket is. Bár a második részben már nem ugyanazok a főszereplők, a karakterek nagy része ismerős, hiszen  az első rész után három évvel folytatódik a történet Port Fare-ben. Annak idején a drogdíler Harry Dreser elmenekült a városból, ő volt az apja annak a kegyetlen testvérpárnak, akik annak idején Maggie szenvedéseit okozták. Harry Dreser fondorlattal ráveszi a lányát Lilah-t, hogy férkőzzön Booker közelébe és segítsen visszaszerezni a  család vagyonát, amit a nyomozó megszerzett. Persze ebből semmi sem igaz, de Lilah erre nem jön rá azonnal. Booker helyett annak legjobb barátját, Cole-t veszi célkeresztbe és megpróbál közel kerülni hozzá. Cole kórházbeli irodáját kell berendeznie, ami azzal jár, hogy sokat találkoznak, megismerik egymást és a dolog visszafelé sül el Lilah számára, menthetetlenül beleszeret a dokiba. Ráadásul ahogy a többieket is jobban megismeri, egyre inkább kételkedik apja szavaiban. Booker viszont egyre inkább gyanakszik rá, a lebukás mindkét oldalról fenyegeti.

Kezdem azzal, hogy nem erre a folytatásra számítottam! A Szerethetetlen egy young adult történet volt, annak minden szerethető bájával. Ez a történet viszont a fiatal felnőttek világában játszódik, egyedül Seth jár egyetemre, a többiek dolgoznak már. Szerencsére az első pillanattól szimpatikus lett Lilah, aki E/1-ben meséli a történetet, időnként megszakítva néhány Cole szemszögű fejezettel.
Lilah gyerekkora nagyon nem volt boldog, testvérei és apja ugyan hercegnőnek szólították, de korántsem úgy bántak vele. Anyukája meghalt, a dadája nevelte fel, később megszökött az apja elől és évekig bujkált. Megtanult túlélni, talpraesett nő lett belőle, aki határozott, okos és kreatív. Remek érzéke van a lakberendezéshez, még Booker-t is elbűvöli a kreációival. Maggie-vel sikerül nagyon jól összebarátkozniuk, ez egy igazi, őszinte és maradandó barátság.
Cole a szöges ellentéte a lány személyiségének. Kivéve talán a munka kérdését, ott ugyanis maximálisan helyt áll. Sőt, gyakorlatilag csak aludni jár haza, orvosi cuccban látják évek óta a barátai. Végre egy olyan férfi főszereplőről olvashattam, aki nem tökéletes, bár a külseje rendben van, de a koordinációja nem az igazi, csetlik botlik, ráadásul Lilah beszólásaira rendszerint vörösödő fülekkel reagál. Cole kedves, figyelmes, hűséges, védelmező típus, nagyon élveztem olvasni két ennyire más típusú ember kapcsolatának alakulásáról.
Booker egy meghatározó személyiség ebben a történetben is. (Alig várom a harmadik részben, mint főszereplőt.) Ő egy egészen más módon védelmező típus, és a múltját ismerve nagyon is érthető, hogy miért ilyen a viselkedése, miért ennyire bizalmatlan.
Nagyon tetszettek a párbeszédek, ez valóban hihetővé teszi a történetet és valósnak a karaktereket. Halálom, ha a szereplők idétlenül beszélnek vagy ismételik magukat. Itt viszont szellemes, egymásra odafigyelő beszélgetések zajlanak, amik előre viszik a történetet.
A történet pedig egy pontig kitalálható, és igen kemény pillanatok ezek. A könyv második felében bizony meg kell küzdenie Lilah-nak a bizalomért, a kapcsolatukért. Bookert kivéve azonban mindenki egy idő után reálisan látja a helyzetet, ami megnyugtató.
Jót tett a történetnek, hogy a feszültséggel teli  részekben is megtalálható a humor, amit a Seth-Booker-Cole szópárbajok és ugratások révén élvezhettem.
Szívből ajánlom a történetet a romantika kedvelőinek, akik nem bánnak némi izgalmat is a regényben.  Én máris rávetem magam (Booker-re) a harmadik részre!

Borító: Gyönyörű, koncepciójában illik az első részhez.

Kedvenc karakter: Booker, Lilah, Cole

Szárnyalás:   Görögdinnye jelenet.


Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Nem megy túl bizonyos határon a történet, de leginkább 16 éven felül javaslom.

Értékelés:


Ha megtetszett most nagy kedvezménnyel megrendelheted :
https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354


Nyereményjáték:
A játékunk most a sorozat első részére vonatkozik, hogy elsősorban azoknak kedvezzünk, akik ismerik a Szerethetetlent és folytatni szeretnék a sorozatot. Az állomásokon szereplő kérdésekre várjuk a választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére az értesítő e-mailre válaszolni. Sok szerencsét!


Az első állomás kérdése: Mi Seth Prescott valódi foglalkozása?


a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
05.30. Kelly és Lupi olvas
05.31 MFKata gondolatai
06.01 Book Heaven

06.03. Dreamworld
06.05. Kelly és Lupi olvas
06.08. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók