KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 27., szombat

Katie McGarry: Crash into you - Szívkarambol


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Katie McGarry legújabb regénye, a Crash Into You - Szívkarambol, mely a Feszülő húr című sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja egy jó kislánynak vélt, ám vakmerőségre is hajlamos lány, és egy dörzsölt srác kirobbanó történetét.

2015. június 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!
Könyvmolyképző, 2015
496 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,30
Besorolás: realista, romantikus

– CSÓKOLJ MEG! – suttogja Isaiah. – Akkor beolvadunk a környezetünkbe.
A szívem tébolyultan dobog.
Isaiah dögös pasi. Ijesztő és dögös.
Miért akarhat egy ilyen srác egyáltalán közel kerülni EGY MAGAMFAJTA LÁNYHOZ?

A sikerszerző Katie McGarry újabb kirobbanó története egy jó kislányról, aki a vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű, déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.


Akik szeretik és olvasták Katie McGarry sorozatának az előző részeit, azoknak nem fog semmi meglepetést okozni ez a rész sem. Az írónő tökéletes pontossággal építi fel a történeteit, mindig két teljesen különböző kasztból származó fiatalról szólnak a regényei, aki eleinte lenézik egymást, majd később rájönnek, hogy tökéletesen kiegészítik egymást és csak együtt tudják elképzelni a jövőjüket:).

Isaiah
Most sincs ez másképpen. Rachel gazdag családból származik, jótanuló, fiatal, gyönyörű lány, akit sokan irigyelnek a státusza miatt. De a tökéletes élet csak álca, amit a kívülállók felé mutatnak, hiszen a család egy nagy tragédia miatt teljesen összetörik és ennek Rachel issza meg a levét... 

Szerelmi párosunk másik fele pedig Isaiah, akit már az előző részekből megismerhettünk. Alacsony származású, szegény, rossz hírű, sanyarú sorsú srác, akinek Beth ugye összetörte a szívét.
Normál esetben ők ketten soha nem találkoznának, hisz annyira más a közeg, amiben élnek, hogy esélyük nincs arra, hogy bármikor is összefussanak.
De Rachelnek van egy titka, amit nem sokan tudnak. Imádja a kocsikat, a sebességet és mindent, ami hozzájuk kapcsolódik. Egy este egy illegális autóversenyen vesz részt, amin Isaiah is ott van, majd miután a lány bajba kerül, megmenti és innentől a sorsuk összekapcsolódik.

Isaiah már az előző könyvben is nagy szívem csücske volt és bár imádtam Ryant, de nagyon sajnáltam a tetovált "rosszfiút", hogy Beth ennyire nem viszonozta az érzéseit. Így nagyon vártam azt a könyvet, ahol várhatóan ő is megtalálja az igazit. Rachel pedig pont kiegészíti a fiút. Igaz, hogy jókislány, gazdag, jótanuló, meg minden, ami miatt totál ellentétei egymásnak, de a hobbijuk ugyanaz mind a kettőjüknek. Az autók és a sebesség. És Rachelben ezt nagyon imádtam, hogy ennyire ért az autókhoz, hogy előrébb veszi egy autóalkatrész beszerzését, mint a legújabb márkás cuccokat. És a testvérei! Úristen, mennyire szerettem volna mindig egy bátyót és neki rögtön három is van! Bár nem teljesen ilyenekre vágytam, de akkor is - hatalmas arc volt a három srác, nagyon bírtam őket:).
És ugye ott van Isaiah "családja". Noah és Echo még mindig édesek, imádtam őket, bár keveset szerepeltek (persze megértem, mert ez nem az ő könyvük). Bethre viszont haragudtam nagyon. Döntött. Mégpedig Ryan mellett. Ami szerintem jó döntés volt a részéről, aranyosak és egymás mellé valóak. Viszont akkor miért nem képes békénhagyni Isaiah-t? Kicsit úgy éreztem, hogy a "nekem nem kellettél, de másnak meg nem adlak" stílust vett fel magára. És ez nagyon nem tetszett nekem. Viszont itt derült ki véglegesen, hogy ők ketten nem lettek volna jó páros. Túl erős, túl vad mind a kettő, hozzájuk olyan pár kellett, - akit végül meg is kaptak - aki picit tompítja a személyiségüket.
Rachel
Viszont alakul egy másik páros, akikre rettentő kiváncsi leszek! Abby - Isaiah kis "családjának" a drogdíler tagja és Logan, Ryan nagy barátja. Már most is forrt köztük a levegő, pedig még csak kerülgették egymást. Mi lesz itt, ha valaha ezek ketten több időt töltenek el egymással?
A nagy negatív dolog a történetben, ami miatt a két fiatal összekerül és "kénytelenek" együtt dolgozni, számomra a kisebbik baj volt, bár először itt éreztem egy aprócska logikai bukfencet. Anélkül, hogy spoilereznék, annyit mondok csak, hogy Rachel szülei gazdagok és Echo szülei is azok, de erre valahogy senki nem gondolt itt a nagy brainstorming közepette, hogy megoldják a problémát...
A nagyobb negatívum a történetben azonban Rachel családja volt - ők bár fele olyan rosszak se voltak mint a főgonosz, mégis jobban idegesítettek. Jó pár eset volt, amikor egyszerűen meg tudtam volna csapkodni a családtagokat - úgy egyesével és közösen is, hogy ezt teszik a lányukkal. Szerencsére nem kell olyan szélsőséges dologra gondolni, amikkel mostanában telenyomják az írók a new adult és young adult könyveket, de azért ez is vérlázító volt.

2005 Mustang GT
Ami pedig imádtam a könyvben, azok az autóversenyek és az autók szeretete. Látszik, hogy az írónő nagyon utánanézett ennek a világnak, nagyon át tudta adni az érzést. Kicsit úgy éreztem, mintha a Halálos iramban csapatát kaptam volna meg fiatal kivitelben. Ott volt a "család", aki bár nem vér szerinti család, de összetart a végletekig, ott voltak a hiper-szuper gyors autók, a versenyek és a veszély, ami ezzel együttjár. És nekem, mint nagy Halálos iramban rajongónak, ez nagyon sokat jelentett.
Még egy dolgot felhoznék, ez pedig a szerelmi szál. Az írónőnél már megszokhattuk, hogy kellően felhúz minket a forróbbnál-forróbb jelenetekkel, majd hiába akkora nagy dolog, hogy az egyik fél még tapasztalatlan, a másik pedig egy "latin lover", aki mégis kivár, mert hát egy úriember (vagy úrilány:), mégis a szexjeleneten úgy lazán átugrunk. Itt is úgy átugrott rajta az írónő, hogy a mai napig nem tudom, hogy végül is történt valami komoly is Rachel és Isaiah között vagy sem.

Összességében nagyon tetszett ez a rész is, az apróbb hibáktól eltekintve lelkesen ajánlom mindenkinek az olvasását. Azt azért őszintén bevallom, az előző rész egy picivel jobban bejött, különlegesebb volt a "rosszlány és a jófiú" története. A rosszfiú és jó kislány történetét már kétszer ellőtte az írónő, úgyhogy remélem, hogy a következő részben valami újjal rukkol elő és akkor megmarad köztünk a szerelem:). 

Borító: Nagyon tetszik. Végre egy borító, ahol tényleg úgy néznek ki a modellek, mint a könyv szereplői! 

Kedvenc karakter: Isaiah, Abby, Logan, Echo, Noah

Szárnyalás: az autóversenyzés

Mélyrepülés: Rachel családja

Érzelmi mérce: vannak benne forró jelenetek, de minden szigorúan olyan stílusban megírva, hogy ne legyen korhatáros a történet (sajnos)

Értékelés:

Blogturné extra - törölt jelenet a könyvből - Isaiah szemszöge

Pár órával később belépek a bérházunkba és kettesével veszem a lépcsőfokokat. Sokkal többet fogom látni Logant, főleg, miután megszereztem az alkatrészeket a kocsijához. Azt remélem, hogy soha többé nem látom újra Beth-et. Egy nap alatt alkut kötöttem egy menő sráccal, aki szívességgel tartozik nekem, kiterveltem, hogy fogok egy 57’s Chevy-t rendbehozni, képes voltam felbosszantani Beth-et és fizetést is kapok.
Az élet ennél már nem is lehetne jobb.
De a jókedvem eltűnik, ahogy meglátom Abbyt, ahogy a térdeit felhúzva ül az ajtóm mellett. A telefonjába pötyög valamit, de ahogy észrevesz, abbahagyja. „Elfogyott a türelmem”.
Kinyitom az ajtót és annyira tárom ki, hogy Abby még el tudja kapni, mire feláll. Tizenkét évesek voltunk, amikor megismerkedtünk. Az akkori nevelőapám vitt el abba a boltba, ahol most is dolgozom, Abby pedig a bolt mögötti sikátorban játszott. Nagyon furcsa barátságot kötöttünk, ami soha nem szűnt meg létezni és soha nem lehetett normálisnak nevezni. Abby az a személy, akivel eddig a leghosszabb folyamatos kapcsolatom volt és ez különlegessé teszi őt.
A különleges itt azt jelenti, hogy elviselem.
A lakáson belül Noah eléggé felhangosítja a tévét, hogy kiszorítsa Elvis Blue Suede Shoes című számát. A földszinten lakó öregasszony erre biztos kiborította a sherry-jét.
Vállfából, szigszalagból és kartonpapírból Noah és én elkészítettük a saját TV antennánkat, amivel be tudunk fogni három helyi állomást. Tudom, hogy gázul hangzik, de ez az összeeszkábált antenna olcsóbb, mint egy kábelcsatorna.
Noah a kanapén ülve felemeli a kezét üdvözlésképpen. „Mizu Abby? Behívtam őt, tesó, de ragaszkodott hozzá, hogy kinn várjon. „
„Ne szólj hozzám.” Abby becsukja az ajtót maga mögött és rákattintja a zárat. „Nem szeretek árulókkal beszélgetni.”
Noah önelégülten vigyorog rá, tudva, hogy az a baj, hogy tiszta lett. „Jaj, ne legyél már ilyen. Biztos vagyok benne, hogy találsz mást helyettem.”
Abby undorodva rázza az ujját. „Ez már túl sok. Először tiszta leszel, majd Beth elmegy a városból és Isaiah nem vásárol tőlem azóta, hogy Beth elment. Ti hárman jó vevők voltatok. Soha nem kellett amiatt aggódnom, hogy mi lesz.”
„A gyorséttermekben mindig van felvétel” Noah a szemét a tévére szegezi. „Ott soha nem kell aggódnod amiatt, hogy valaki fegyvert ránt.”
„Attól függ, hogy melyiknél dolgozol” válaszolja Abby. Noah felhorkantott. „Ez igaz.”
Kinyitottam a hűtőt, ahol kaja és sör látványa fogad. „Kiraboltál egy éjjel-nappalit?” Utoljára akkor láttam ennyit kaját a hűtőben, amikor anyámmal éltem együtt.
„Nem” feleli. „Majd később megbeszéljük.”
Így dobom a témát, mert Noah biztosan kettesben akart beszélni róla. „Abby, egy sört?”
Megrázza a fejét. „Később még dolgoznom kell és jobb, ha józan vagyok. Akárhogy is…” Ledobja magát a kanapéra Noah-val szemben. „Mivel kénytelen vagyok egy szobában lenni veled, így beszélnünk kellene.”
Noah ránéz a szeme sarkából.
„Azt akarom, hogy ne menj többet a billiárd terembe.” A legjobb barátom ennek hallatára összeráncolja a homlokát. „Miért?”
„Rosszat teszel az üzletnek”.
Noah felnevet. „Én?”
Két ujjával alig érve hozzá, Abby felemeli a párnát, amit Noah valószínűleg a hálószobából hozott ki, és a földre helyezi. „Jól hallottad. Rosszat teszel az üzletnek.” Undor járja át Abby tündér arcát. „Bemész, billiárdozol azzal a kis vörössel, és mindenki áhítattal nézi a helyi srácot, aki tiszta lett, megszerezte a lányt és főiskolára megy. Ön, uram a reményt képviseli és a remény rosszat tesz az üzletnek.”
„Majd gondolkozom rajta.”
Abby visszavált jéghercegnő üzemmódba. „És most akkor újra ignorállak”. Rámszegezi a tekintetét. „Neked és nekem is beszédünk van egymással, és vagy itt beszélünk vagy valahol máshol. Te döntesz.”
Noah lekapcsolja a tévét és feláll. „Programom van Echoval.” Felkapja a kulcsait és a dzsekijét az asztalról. „Viszlát később, tesó. Abby.”
Elköszönök tőle, Abby pedig lezserül int neki. Ahogy az ajtó becsapódott, Abby végignyúlik a kanapén, mint egy lusta macska. „Mi van veled és a pelyhes nyuszival?”
„Semmi.”
Felém fordítja a fejét, így rám tud nézni. „Biztos? Amikor együtt láttalak benneteket srácok, úgy néztetek ki…” Abby int a kezével a levegőben egyet, mintha a szó varázslatosan jelent volna meg. „Mint egy pár. És te nem vagy az a párban járok srác.”
Tényleg nem vagyok az, de Rachellel szeretném megpróbálni. „Nem vagyunk együtt. Sztori vége.”
A sötét szemeivel pár percig engem vizslat. „Tehát akkor nem zavar, ha elmondom, hogy Eric rátalált?”
Az izmaim kővé válnak és jeges víz száguld át az ereimen. „Mi?”
„Múlt héten Eric kiderítette a két főiskolás srác személyazonosságát, akik beköpték őt. Ezért kerestelek. Ma levadászta őket. Visítottak és elárulták neki, hogy Rachel hová jár iskolába. Holnap sarokba akarja szorítani.”

Forrás 


Nyereményjáték:
A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás.

Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk. (Fontos, hogy a filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére!) Majd ezt megismételni az összes állomáson. Ha minden feladatot teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

“Igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában.” 
 
A blogturné további állomásai:
06.21. - CBooks
06.23. - Angelika blogja
06.25. - Media Addict
06.29. - Kristina blogja
07.03. - Dreamworld

2 megjegyzés:

  1. Az első két részt mindenképpen el kell olvasni hozzá, hogy érthető legyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nyugodtan olvashatod, nem kell hozzá a többi rész!

      Törlés

Rendszeres olvasók