KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. szeptember 3., csütörtök

Samantha Shannon: A Mímes Rend - Csontszüret #2

A hazánkban is nagyon népszerű Csontszüret sorozat második része jelenik meg 2015. szeptember 7-én az Athenaeum Kiadó gondozásában, A Mímes Rend címmel. A Blogturnésok öt  bloggere alig várta, hogy újra belemerülhessen Paige világába. Itt az alkalom, hogy elmondják a véleményüket a folytatásról, a kedves olvasóknak pedig a játék helyes megfejtéséért esélyük nyílik megnyerni a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában.

Athenaeum Kiadó 2015. 09.07.
560 oldal
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Goodreads: 4,19
Besorolás: YA, paranormális

Megrendelhető: ITT

Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították… Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.

Samantha Shannon egy zseni, semmi kétség. Egyszerűen rajongok ezért a sorozatért! Hatalmas élmény volt újra belemerülni ebbe a világba és végigizgulni a cselekményt.
Nem kell azon aggódni, hogy régebben olvastad az első részt, én is 2013 októberében írtam róla, csaknem két éve. A történet pont ott folytatódik, ahol abbamaradt, és pár oldal után már azt vettem észre, hogy felelevenednek az emlékeim, gond nélkül belezökkenek Paige világába.Van némi visszatekintés, de nem szájbarágós módon, tehát nem éreztem azt, hogy felesleges lenne, minden mondat szükséges és helyénvaló.
Paige-nek tehát sikerül a szökés, újra Londonban van, Nick segítségével bujkál  és próbálja összeszedni magát.  Hamarosan minden biztonsági ember őt keresi, az arca ott virít a hirdetőképernyőkön. Végül kénytelen  a Hét Pecsét  menedékébe visszatérni és újra Jaxon Hall jobbkezévé válni, egyrészt a védelem miatt, másrészt mert pénzre van szüksége, hogy valamilyen módon a látók tudomására hozza, mi folyik valójában Scionban és felhívni a figyelmüket a Rephaiták veszélyére.
A könyv első fejezeteiben végre bővebben betekinthettem a Mímes-lordok és Mímes-királynők életébe, a körzetek hierarchiájába, a politikai intrikákba és hatalmi harcokba. Itt is történik ez-az, de igazából a könyv felétől indulnak be az események, és végre eljön az a pillanat is, amikor újra feltűnik Warden. Semmit sem spoilerezek el, de azt nem tudom magamban tartani, mennyire szeretem kettejük kapcsolatát. Egy ember és egy rephaita, eleve tiltott kapcsolat, mégis építkezik, alakul, lassan, nagyon lassan. Veszélyes pillanatok, tartva a leleplezéstől, de mégis ott vannak, és melengették a szívemet. Nagyon fontos volt ez a szál nekem, mert kellően ellensúlyozta a keményebb jeleneteket.
Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy a világfelépítés mellett mennyire különlegesnek találom a történet karaktereit. Most már biztos vagyok benne, hogy a szerzőnek nem lesz gond megtartani a szerződését, miszerint hét darabból fog állni a sorozat, hiszen annyi jelentős szereplővel találkoztam, akik simán elvinnének a hátukon egy-egy sorozat részt. Nick mindenképp, ő egy biztos pontot képvisel, akire minden körülmények között számítani lehet. És a látomásai... Fájt a szívem érte.
Jax, aki kihasznál mindenkit akit csak tud, ugyanakkor védelmet is biztosít. Pompásan forog az esze, hiába mutatja most többnyire lusta piásként magát. Elismerem a képességeit és a tehetségét.
Paige-el gyakoriak a pengeváltásaik és ez felteszi a koronát a történetre. Szeretem Paige-ben, hogy nem hibátlan, vannak rossz döntései, pont ettől nagyon emberi és hiteles a karaktere. A végtelenségig küzd az igazáért, elszántan védelmezi és segíti a rászoruló társait. Fantasztikus fejlődésen megy át a karaktere.  Most is ő meséli a történetet, de ebben a részben már időnként megkívántam, hogy beleláthassak a többiek fejébe is. Nagyon-nagyon érdekes lenne Nashira, de főképp Warden fejébe látni, és legalább egy-egy fejezetet az ő szemszögükből olvasni.
Vizuális típus vagyok, szeretem a fejemben filmszerűen látni a történetet. Samantha leírásai, ábrázolásai megkönnyítették a dolgomat, mindig pontosan leírta helyszíneket, karaktereket. A szimbólumok gyönyörűek,  hangsúlyosak, ezzel is egyedivé varázsolva a könyvet.
Mint minden jó könyv, A Mímes Rend is fordulatokban gazdag, erős fejezettel zárul. A nagy összecsapás még hagyján, de a szerző az utolsó pillanatokra is tartogat meglepetéseket. Ezek után nincs mese, körömrágós várakozással telik majd az idő a harmadik rész megjelenéséig.
Lehet, hogy a szerző nagyon fiatal, de mesterien szövi ennek a történetnek a szálait. Tökéletes második rész született, eddig is nagy rajongója voltam a Csontszüretnek, A Mímes Rend csak fokozott ezen, nyoma sincs a második rész szindrómának. Olvassátok, igazi kincs!

Borító: -----------------------------------------------------
 
Kedvenc karakter: Warden, Paige, Nick, Jax

Szárnyalás:Az aranyszál. Majd meglátod, mire gondolok.

Mélyrepülés: Egyetlen fekete macska sem fordul elő a könyvben.

Érzelmi mérce: Erotika nincs, viszont vannak keményebb harci jelenetek, amik miatt 16 éves kortól javaslom.

Értékelés:




Játék:
A Csontszüret sorozat szimbólumait kell kitalálnotok minden állomáson a kiemelt betűk segítségével. Természetesen képeket és egy kis körülírást is kaptok. A megoldásokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok. A játékhoz tartozik még a kiadó facebook oldalának tetszikelése, és már csak a szerencsére kell várni! A kisorsolt nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az értesítő levélre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz, ezt kérjük vegyétek figyelembe.

Első állomás: Egy növény kivonata, a nagymester ezzel gyógyította Paige tenyerén az égési sérülést.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
09.03 Kelly & Lupi olvas
09.04 Deszy könyvajánlója
09.05 Always Love a Wild Book
09.06 Dreamworld
09.07 Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók