KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. szeptember 15., kedd

Shannon Hale: Holnemvolt Csodaország - Ever After High #3

Folytatódik az Ever After High blogturné a sorozat harmadik részével, Holnemvolt Csodaország címmel  Shannon Hale tollából. Ezúttal Lizzie Hearts, Cedar Wood és Madeline Hatter kerülnek a középpontba, hogy megmentsék a barátaikat. Kövesd a Blogturné Klub három bloggerének bejegyzéseit és újabb mesés posztok várnak rád, merülj el ebben az izgalmas mesevilágban! A Móra Kiadó felajánlásában kettő példány a szerencsés nyertesekre vár!

Móra Kiadó 2015.
304 oldal
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Goodreads: 4,19
Besorolás: tündérmese feldolgozás

A Kiadó webshop linkje ITT

Minden a feje tetejére állt.
De kinek a feje tetejére?
Az Ever After High diákjai eddig kötelességtudóan aláírták a Mesehősök Végzetkönyvét, ezzel megfogadták, hogy eljátsszák a mesében előre megírt szerepüket.
A suliba azonban betoppant Raven Queen, és már az elején mindent felbolygatott! Az örökség napján szembeszegült a sorsával, s azóta senki meséje nincs biztonságban, még az előkelő Apple White-é sem!
A világ azonban akkor áll csak igazán a feje tetejére, amikor egy különös csodaországi lény beszabadul Holnemvoltországba, és kerge varázserejével mindent összezavar. Úgy tűnik, egyedül Lizzie Hearts, a Szívkirálynő lánya és Csodaország trónörököse nem bolondult meg teljesen. És persze a fából faragott Cedar Wood, Pinokkió lánya, na meg és Madeline Hatter, a Bolond Kalapos lánya sem. (Vagy legalább nem lett bolondabb, mint volt.) Most rajtuk áll, hogy megmentsék barátaikat a csodaországi varázslattól, ami megfosztaná őket és Holnemvoltország összes meséjét a boldog fusselvélétől.

Elérkeztünk a sorozat harmadik részéhez, immár Apple White és Raven Queen mellett - vagy inkább helyett - mások kerülnek a középpontba. Úgy éreztem, hogy a szerző szerette volna még több részben kibontani a történetet, de ki tudja milyen okból Shannon Hale tollából ez a befejező rész, a továbbiakban más írja a sztorit, sajnos még nem tudni, megjelenik-e magyarul. Suzanne Selfors vitte tovább a történetet, és meg is jelent már három rész.
Visszatérve a 3. részhez, annyit már tudtunk az előzőekből, hogy a gruffacsór felébredése nagy veszélyt jelent, és ez be is bizonyosodik. Amikor osztálykirándulásra mennek a diákok, sosem látott lények, gyilkanyesszek támadják meg őket, alig tudnak elmenekülni. A suliba visszaérve pedig minden a feje tetejére áll, tárgyak és mesehősök változnak át.

Lizzie Hearts, aki az Alice Csodaországban meséből ismert Szívkirálynő lánya, anyja kártyapakliján szereplő intelmeket, tanácsokat bújja, és próbál megfelelni a rá váró mese beteljesítésére. Csakhogy ezek az üzenetek többnyire inkább viccesek vagy érthetetlenek voltak.

"Fel a fejjel! Csak vicceltem. Csapasd le a fejét!"

"Ha azt akarod, hogy valami jó legyen, csináld magad!"

"Te soha semmit nem veszíthetsz el. Az a valami veszít el téged. Ha tehát szükséged van valamire, ami elveszített téged, ne bujkálj többet előle!"

Lizzie azonban nem érzi jól magát attól, hogy ridegen bánik a társaival és attól sem, hogy állandóan ordítozik. Viszont amikor elkezdődnek ezek az átváltozós dolgok, úgy érzi, Csodaország eljött hozzá, hiszen ott mindennaposak voltak ezek a dolgok, talán megnyílt valami átjáró az országok között?
A legeslegnagyobb átváltozás Cedar Wood-al történik, ugyanis élővé változik Pinokkió lánya. Saját magára való rácsodálkozása nagyon megható pillanatokat eredményez. A többiek nem jártak ilyen jól, Apple White almává, Raven hollóvá változik és még sorolhatnám. A csodaországi lányok rájönnek, hogy őket akarja elkapni a gruffacsór, mert csodaországiakból merít varázslatot. Őrült menekülés és csatározás kezdődik, Lizzie, Kitty és Maddie helyre szeretnék tenni a dolgokat.

Hogy ez sikerül-e, és mindenki visszakapja az eredeti formáját, az kiderül a könyvből.
Összességében nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a történetbe, és harmadszorra sem kellett csalódnom. Megint a szerző humora az, ami még a felnőttek számára is élvezetessé teszik az olvasást, sőt, szerintem vannak olyan poénok, amik direkt a nagyobbacskáknak készültek. A befejezés nagyon érdekesre sikerült, erre igazán nem számítottam, szerintem igazi szerzői bravúr, ez az igenis meg nem is változat. Szívből ajánlom az egész sorozatot, nagyon jó szórakozás.

Borító: Eredeti, Mattel

Kedvenc karakter:  Lizzie, Cedar

Szárnyalás:  A legviccesebb a könyvben Lizzie anyjának kártyaüzenetei.
 
Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce:  Korban a 10-13 éves korosztálynak a legajánlottabb, de idősebbek is jól fognak szórakozni rajta.

Értékelés:


Játék:

Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtettük el, nincs más dolgod, mint helyes sorrendbe rakni a kiemelt betűket és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítenek a karakterképek!A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:

09.15. Kelly és Lupi olvas
09.17. Deszy Könyvajánlója
09.19. Dreamworld
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók