KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 13., péntek

Millie Marotta: Állatok királysága


A Libri Kiadó gondozásában jelent meg Millie Marotta új színezőkönyve felnőttek számára, az Állatok királysága. Lenyűgöző grafikája és aprólékos vonalvezetése szemetgyönyörködtető.

Most öt blogturnés állomáson keresztül velünk együtt színezhettek és ha játszotok, akár nyerhettek egy példányt a könyvből.
Libri, 2015
96 oldal
Fordította: Abody Rita
Goodreads: 4,53
Besorolás: színező

Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már.

MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN

Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját.Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre. 

Gyerekként szerintem valamennyien színeztünk, rajzoltunk, ezzel én se voltam másképp. Sajnos ez a szenvedélyem, legalábbis a színezés az idők során elsorvadt, valahogy egy idő után már túl gyerekesnek éreztem. Nem is nagyon erőltettem a dolgot, egészen addig, ameddig meg nem láttam az első felnőtt színezőket itthon. Eleinte nem értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte, szépek voltak, de körülbelül itt ki is merült minden érdeklődésem. Aztán jött egy lehetőségünk, hogy turnézzunk a színezőkkel, én pedig végül engedtem a kíváncsiságomnak és jelentkeztem rá.
Aztán megérkezett. Az asztalomon feküdt, a borítója gyönyörű volt, de idegenül "bámultunk" egymásra. Végül belelapoztam és szinte azonnal szerelmes lettem. Állatok, állatok és állatok mindenhol. Gyönyörűen megrajzolva, különleges mintákból elkészítve, szinte hívogatva, hogy "gyere és színezz ki". Eleinte megrémültem, mert azt se tudtam, hogy hogy kezdjek neki, annyira szép és igényes a könyv, hogy legszívesebben először valahol kipróbáltam volna, valami piszkozaton, hogy az ötletem hogyan néz ki élőben, mielőtt elrontanám ezt a szépséget.
Aztán arra is rájöttem, hogy hoppá, nincsen elég színesceruzám, hiszen rég voltak már rajzóráim. A kolléganőmet elcipeltem magammal és bevásároltunk. Azt hiszem, hogy most jó időre lesz elég színesceruzám:) Közben persze a kollégáim is lerohanták a színezőmet és el kell, hogy mondjam, mindenki teljesen odavolt érte. Úgyhogy megegyeztünk, ha "kiszíneztem magam", akkor beviszem és mindenki színezhet egy képet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a többiek hogyan színeznek, úgyhogy megígérem, hogy ha végeztek, akkor Nektek is megmutatom, hogy miket alkottak a többiek.
És akkor magáról a színezőről - egy szó van rá: minőségi. Gyönyörű, vastag lapokból áll és ha színesceruzával színezel, akkor egyáltalán nem üt át a másik oldalra (filctollal nem próbáltam, mert úgy éreztem, hogy ehhez a ceruzák jobban illenek:). Ahogy fentebb már írtam, a minták különlegesek és azonnal színezésre, sőt abszolút nem hétköznapi színezésre csábítanak. Példának okáért ott van az a két kép, amit elsőként kiszíneztem. Az egyik egy hullámos papagáj, a másik pedig egy róka. A papagájnál eleinte úgy gondoltam, hogy tartom magam a madárka eredeti színéhez (volt hullámos papagájom anno elég sok, így a színezetüket és mintázatukat elég jól ismerem), de ahogy elkezdtem színezni, azonnal őrült kombinációk jutottak az eszembe. Így lett végül a madárkám eléggé "eklektikus", hogy finoman fogalmazzak:).

Így, amikor a rókához értem, ott már tudtam, hogy még véletlenül sem fogok "hagyományos" róka színeket használni, hanem olyan színesre alkotom meg, amilyenre csak tudom. Itt két képet is készítettem, az egyik még a kezdeti fázis volt:
A másik pedig már a kész rókám:)

Több képet még nem tudok mutatni, mert a könyv vastag (96 oldal), így valószínűleg nem egy-két nap alatt fogom befejezni (ráadásul ugye a kollégáim is szeretnének még színezni:).
Összességében azt mondom, hogy hatalmas élmény egy ilyen színező, úgyhogy akinek van rá lehetősége, az szerezzen be egyet és legyen újra gyerek! Kikapcsolódásnak is tökéletes, mert higgyétek el, hogy a rengeteg minta között úgy belemerültök a színezésbe, hogy arra az időre mindenről megfeledkeztek (én az állatkáimat felejtettem majdnem el megetetni, ők jöttek és "szóltak", hogy most már vacsoraidő van és akkor láttam, hogy az előző 4 órát lazán színezéssel töltöttem el:).

Borító: Gyönyörű, már a borítóval megvett a könyv magának
Értékelés:
 
Blogturné extra - 
Elsőként Szeifert Zsuzsa grafológus-asztrológus véleményét kérdeztem meg a felnőtt kifestőkről, akit egyébként a Lélekvarázs blogról ismerhettek (facebook oldal):

Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra. A színezés, festés nem tudatos cselekvés, benne van a szabadság lehetősége. Nincs benne kontroll, csak elengedés van, mindenki azt a színt használja, amihez kedve van, ami neki a legjobban tetszik. Nincs megmérettetés benne, hiszen a formák adottak, csak a keretet kell tartani. Mindeközben a szabad asszociáció, a fantázia elindul, az ábrándozás és a merengés segít a mindennapi stresszt oldásban. Természetesen a formaválasztásnak is jelentősége van, hiszen nem mindegy, hogy virágos képet vagy állatosat színez valaki. Hogy, ki, milyen alakzatot választ nem tudatos döntésen alapul. A színválasztás sem tudatos, azt használjuk, ami tetszik, vagyis az éppen aktuális lelki és fizikai állapotunk szerint választjuk meg az adott témát és a színeket is. Ha valaki rosszabb lelki állapotban van, ahhoz, hogy a feszültséget oldani tudja könnyedebb elfoglaltságot keres, ezért a téma választása is ehhez igazodik. Az erdős képeket általában azok az egyének választják, akik szeretik a természetet, szívesen kirándulnak, és szívesen sportolnak, inkább mozgással, sporttal vezetik le feszültségüket, de kifelé nyugodt embernek tűnnek. A fák lombkoronája, törzse, termése is fontos információval szolgál. A fa rajztesztek tesztek rengeteg információval szolgálnak az adott érzelmi, fizikai, vagy hangulati állapotról. A romantikus, álmodozó, intellektuális finom érzésű, romantikus felnőttek szeretik a virágos színezők. A virágok fajtája is sok dolgot elárul a személyiségről, pl: a mezei virágokat azok az emberek szeretik, akik, őszinték, szókimondóbbak és szabad, nyitott kapcsolatokat részesítik előnyben, tehát a kötöttséget nehezebben viselik. Mindannyiunkban rejtőzik a nem emberi rész, vagyis állati természetünk elnyomott része, ami szintén nem tudatos. Gondoskodó, oltalmazó emberek azok, akik állatos képeket színeznek.
http://lelekvarazs.hu/
Általánosságban a felnőtt színezőkre is jellemző, hogy fejleszti képességeinket. Ezek ugyanolyan fejlesztőkönyvek, mint a gyermekeknek szóló színezők, pl: vizuális, auditív figyelem fejlesztés. Tér és síkbeli ábrázolás, gondolkodás, észlelés, stb fejlődése. Egyfajta játékos fejlesztés és tanulás, lazulás, egyben képességfejlesztés is. Az óceános és vizes kifestők a visszafogott, elfojtott érzelmek elengedése. Nem baj, ha nagyon hullámzó, vagy nagyon álló víz. Itt megint csak önmaga lehet, nem kell valamit elfojtani, lehet háborgó, agresszív, gyors folyású patak, de lehet csörgedező kis csermely, azt és olyanra színezi, amilyen érzéseket kelt benne egy-egy kép ábrázolás. Nyilvánvaló, hogy a képek, valamilyen érzéseket hoznak elő, tehát az indulatokat is jól lehet kezelni vele. A színek: Pasztell színeket általában a nők és fiatalabb emberek használják. Minél idősebb valaki, annál erősebb, karakteresebb színeket választ. A lágyabb színek rózsaszín: spirituálisak, lila, erősen vonzódnak a misztikus dolgokhoz, vörös, energikus akaratos emberek. Narancssárgát azok használnak, akik energikusak, tele vannak erővel, energiával, határozott elképzelésük van, gyakran makacsak. Földszíneket zöld és barna azok használják, akik racionálisak, anyagiasak, fontos stabilitás.

Rövidke interjú Kellyvel:
Kelly már korábban kipróbálta a felnőtteknek készült színezőket, úgy gondoltam, extraként kikérem a véleményét, mit gondol egy felnőtt korú, elfoglalt, időnként kikapcsolódni vágyó könyves blogger a témáról.
Miért élvezik szerinted a felnőttek a nekik szóló kifestőket?
Szerintem az alkotás öröme fontos tényező. Ez egy újfajta kikapcsolódási lehetőség, ami lefoglalja ugyan a kezet, de közben nyugodtan lehet álmodozni, lazulni. Mindenkiben ott van a gyerek is, szeretünk játszani, és ez tulajdonképpen egy szemet gyönyörködtető eredményt hoz.
Mit mutat a színválasztás, a kész képek színvilága?  
A vibráló, vad színek szerintem élénk fantáziájú emberek választása, a mérsékeltebb, esetleg pasztellbe hajló színvilág romantikus lelket mutat.
Mit mutat meg rólunk a választott színezőnk témája? Állatos, erdős, virágos, egzotikus, óceán, stb.?
A virágos színezők engem például teljesen hidegen hagynak, mert nem szeretem a vágott virágot, nekem ez sosem a szeretetet, hanem az elmúlást jelképezte. Az erdő sem vonz, inkább városok műemlékei között szeretek kirándulni, mintsem az erdőben. (kullancsfóbia) Viszont imádom az állatokat, ilyen színezők bármikor jöhetnek, legyen akár a tenger állatairól szó, vagy trópusokon élő.
De nem gondolom, hogy ez összehozható személyiségi jegyekkel, egyszerűen az érdeklődési kör dönt.

Még egy megjegyzés, én tollmániás vagyok és ebbe a filctollak is beleesnek. Emlékszem, hogy kb 6 évesen kaptam az első 30 db-os filckészletemet, ami akkoriban ritkaság volt. Most újra kiélhetem magam, igaz nagyon drágák a jó minőségű tűfilcek, de szerintem megéri rááldozni, mert ha már megvan a színező, legyen gyönyörű a végeredmény.

Nyereményjáték:
Ha már állatok, akkor barangoljunk mi is el az állatok világában.
Ezúttal nincs más dolgotok, mint kitalálni milyen állatok rejtőznek a különböző állomásokon. persze amennyire egyszerűnek hangzik, nem az. Egy kis nehezítése lesz számotokra, találós kérdések formájában bújkálnak.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Éppen olyan mint egy kefe,
mégsem fésülködhetsz vele.


A blogturné további állomásai:
November 13 - Kelly Lupi olvas
November 16 - Szembetűnő
November 19 - Deszy könyvajánlója
November 22 - Insane Life
November 24 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók