KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 29., vasárnap

Penelope Douglas: Nélküled (Fall Away #1,5)

Jared és Tat nagysikerű története a Szivatás sokunk szívét megdobogtatta, mindenki örömére pedig, Penelope Douglas megírta Jared történetét is. A WOW Kiadó pedig elhozta a magyar olvasóknak a Nélküled - Until You című könyvet, melyet a Blogturné Klub 6 bloggere népszerűsít a Nélküled turné keretén belül, a megszokott módon: extrákkal, nyereményjátékkal, élménybeszámolókkal.

WOW Kiadó, 2015
376 oldal
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Goodreads: 4,38
Besorolás: new adult, realista, romantikus

 
Folytatódik Penelope Douglas nagy sikerű sorozata, a Fall Away.
Voltál már olyan dühös, hogy örömöd lelted abban, ha ütsz-vágsz? Vagy annyira tehetetlen, hogy teljesen tompának érezted magad? Az utóbbi néhány évem erről szól. A düh és a közöny két véglete között élek, átmenet nélkül.
Van, aki utál ezért, és vannak, akik félnek tőlem. De senki sem bánthat, mert nem érdekel semmi és senki.
Tatumot leszámítva.
Annyira szeretem, hogy már utálom. Barátok voltunk, de rájöttem, hogy sem benne, sem másban nem bízhatok. Ezért megbántottam. Ellöktem magamtól.
Mégis szükségem van rá. Amint meglátom, elememben érzem magam. Minden indulatomat rázúdíthatom. Belekötök, ellenszegülök, szívatom. Ez lett a lételemem.
De elment. Franciaországban volt egy évig, és más emberként jött haza.
Ha most támadom, már visszatámad.

A Szívatás Tate történetét mesélte el. Most kiderül, miként élte meg ugyanazt a másik főszereplő, Jared.


Még mindig félve veszem kezembe azokat a könyveket, amelyeket úgy harangoznak be, hogy a "történet, csak a másik szemszögből", mert olvastam közülük már elég sok rosszat. Itt azért azt pozitívumnak vettem, hogy az első részt imádtam, a srác nagy kedvencem volt, ráadásul az írónő is azt ígérte az előszóban, hogy ez nem ugyanaz a sztori lesz, csak a fiú szemszögéből, hanem ez Jared története. Így kíváncsian ugrottam neki a regénynek.

Az, hogy ez nem ugyanaz a sztori, hanem Jared története - tényleg igaz, hiszen sok mindenre nem derült fény az első részből és így végre a kirakós minden darabkája a helyére került. Nemcsak azt az időt öleli fel, amikor Tate már visszajött Franciaországból, hanem az azt megelőző egy évet is, amikor Tate nem volt itt és Jared kínlódott. Mert kínlódott nagyon, az biztos. És ennek minden percét megismerhettük. Az írónő elég élethűen írta le a szenvedéseket és a fiú belső gondolatait is. Az a tény pedig még jobban megerősödött bennem, hogy egy tinédzser fiú minden második gondolata a szex. Én még ennyi merevedésről és szexuális képzelgésről nem olvastam egy könyvben sem, mint itt:). Jared állandóan "harcra készen állt", és a szexet használta levezetésnek, bárhol és bármikor, ha ideges volt. Persze erre kapható lányok vették körül minden esetben, így amikor Tate visszajött és ő úgy döntött, hogy mostantól senki nem érdekli, csak a lány, akkor óriási gondban volt. És ez persze ismét dühproblémákhoz vezetett.
Azt nem mondanám, hogy a fiú szemszögét megismerve Jared azonnal nagy kedvencemmé vált volna azzal, hogy most már jobban ismertem a hátterét és a motivációit. Egyáltalán nem kedveltem, sőt a könyv első felében ugyanarra a szintre jutott nálam, mint anno Travis a "Gyönyörű" sorozatból. Egy dühproblémákkal küzdő, veszélyes, nem teljesen százas srác volt, semmi több és őszintén egyetértettem Tate-tel, hogy kerülte, ahogy tudta. Szívesen találkoztam volna az akkori Jareddel és jól megrázva elmondtam volna neki, hogy így nem fog célt érni a lánynál, mert ez a módszer, amit ő csinált, utoljára az óvodában volt elfogadott, miszerint bántsuk azt a lányt, aki tetszik nekünk. És egyszerűen egy idő után már idegesítő volt, hogy arra gondolt, hogy "jaj, mennyire vágyom Tate után" és utána közvetlenül, ami elhagyta a száját, az pont az ellenkezőjét mutatta. Ez a nagy visszatetszésem körülbelül a könyv feléig tartott, amikor is Jared viselkedése javulni látszott és onnantól én is nagyon szerelembe estem a sráccal. Imádtam a gondolatait és a tetteit is és olyan forró jeleneteknek voltunk ismét szemtanúi, hogy komolyan égették a lapok az ujjaimat:).
Azzal pedig, hogy Jared szemszögéből olvashattuk a történetet, két olyan szereplőt is jobban megismerhettünk, akik majd a későbbiekben saját könyvet kapnak: Madocot és Jaxet, Jared öccsét. Nem mondom, hogy Madoc nagy hatással lett volna rám, nem lett a szívem csücske, de remélem, hogy a lány, akivel majd összeismerkedik (pár szót olvashattok róla a karakterinterjúban lentebb) helyreteszi:). Illetve Jaxnél ugyanez a helyzet. A sötét múltja mellett eléggé talpraesett és nagyszájú, simán "betámadta" volna K.C-t is, ha hagyják, úgyhogy kíváncsi leszek, hogy őt milyen lány tudja majd megszelidíteni. (és már most odavagyok a srácért, a kedvenc szereplőm lett úgy is, hogy nem túl sokat szerepelt. Úgyhogy előre félek, mi lesz akkor, ha egy teljes regény fog róla szólni:).

Összességében élveztem ezt a történetet - persze miután túljutottam Jared apró kis szemétségein:) és akik szerették az első részt, a Szívatást, azok élvezni fogják Jared történetét is. Viszont mindenképpen azt ajánlom, hogy először a Szívatást olvassátok el és csak utána ezt a részt, mert így fog igazán összeállni az egész történet. 
Borító: Tudom, hogy az előző rész miatt lett ilyen a folytatás borítója is, de azért az eredetiért sokat adtam volna... :)
Kedvenc karakter: Jax - alig várom már a könyvét!! és Tate apja
Szárnyalás: az előadótermi jelenet

Mélyrepülés: ahogy az apjuk bánt a srácokkal
Érzelmi mérce: sok forró és +18-s jelenet miatt inkább 16 éven felülieknek ajánlom
Értékelés:
A képre kattintva beleolvashattok:
http://konyvszerelem.hu/image/catalog/nelkuled%20tord%205%209-32.pdf

A könyvet ITT elő is rendelhetitek.
Blogturné extra - karakterinterjú
Jared, Tate nagyon köszönöm, hogy időt szakítottatok ma rám. Tudom, hogy mind a ketten eléggé elfoglaltak vagytok az iskola utolsó évével, és khm.. azzal is, hogy újra megismerjétek egymást. *kacsint*. Jared, tudom, hogy eléggé zárkózott vagy, úgyhogy nagyon köszönöm, hogy beleegyeztél ebbe az interjúba. És Tate, úgy gondolom sokat tettél azért, hogy meggyőzd Jaredet, hogy ma beszélgessen velünk, úgyhogy neked pedig extra köszönet érte.

Tate: Ha ő kedves, akkor én is az vagyok. Ismeri a szabályokat.

Rendben, készen álltok, hogy néhány kérdésre válaszoljatok?
Jared: Hajrá.

Jared, miután Tate a tengerentúlra utazott, te és az édesapja eléggé szoros kapcsolatot alakítottatok ki. Még mindig ennyire szoros a kapcsolat?
Jared: Nem vagyok benne biztos, hogy ezt szoros kapcsolatnak lehet nevezni. Tate apjánál semmit sem lehet az egyszerű módon csinálni, így sokszor résen kell lennem, de az biztos, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást. Én kedvelem Őt. Ő kedvel engem. És mind a ketten szeretjük Tate-t.

Tate, amikor hazajöttél Franciaországból, sokkal magabiztosabb voltál. Vajon a francia randik segítettek az új önbizalmadhoz?
Tate: Azok nem annyira. Nem volt olyan sok, de az utazás, az emberek, akiket megismertem, mind segítették szélesíteni a látókörömet és sokkal magabiztosabbá tettek. Engedték, hogy önmagam legyek és ott ezért kedveltek. Jared és Madoc beavatkozása nélkül, végre kaptam némi szabadságot. Amikor visszajöttem, tudtam, nekik van problémájuk, nem nekem.

Tudom, hogy sokszor fogjátok megkapni azt a kérdést, hogy milyen lenne a tökéletes randi, így én megfordítom a kérdést. Milyen lenne az általatok elképzelt legrosszabb randi?
Jared: Iskolai bulik, éttermek, karneválok, nagyjából bárhol, ahol túl sok ember van és nem nyúlhatok Tatehez, amikor csak akarom.
Tate: A múltkori este. Moziban voltunk - filmet nézni természetesen - és fel kellett szednünk az ittas Jaxot és Madocot egy buliban. Aztán végig kellett hallgatnunk, ahogy a hátsó ülésen újra elmesélték, hogy Jax és én hogyan találkoztunk először, amit a bulin lévő összes embernek elmeséltek! Jared ellátta Jax baját, és Madoc pedig előlem menekült. Bunkók.

Jared, néhány tetkódnak tudjuk a jelentését. Mi van a többivel? Vannak újabbak?
Jared: Az oldalamon lévőhöz hozzárakattam az “Until You”-t, és tervezek egy másikat, amelyik majdnem a hátam felét befedné. Még Tate sem tudja, hogy mi lesz rajta.

És Tate, veled mi a helyzet? Tervezed, hogy neked is lesz tetoválásod?
Tate: Még nem sokat gondolkodtam ezen. Szerintem egyszer majd szeretnék egyet.

Tate, Jared előadótermi vallomásában azt mondta, hogy bármit megtenne érted és azt hiszem, megkérdezted tőle, hogy mit szól a piercingekhez. Szóval... felvág azóta valami új fémmel? *légyszi mondj igent, mondj igent*
Tate: Ismered Jaredet. Bármit megtenne értem :)

Ha már arról beszélünk, hogy bármit megtennétek egymásért, Jared megkaptad azt az öltáncot?
Tate: Ne merészelj bármit is mondani!
Jared: Ó, ember... nos, mondjuk azt, hogy Tate nagyon boldoggá tesz. Sosem unatkozom és mindig többre vágyom.

Jared, hagytad, hogy Tate versenyezzen a kocsiddal a Loopon, ami mellesleg egy csodás jelenet volt, de használta már a motorodat is?
Jared: Tate majdnem mindent megkap, amit akar. Igen, használta a motoromat.

Mind a ketten elég sok mindent megosztottatok velünk a Szivatásban és a Nélküledben is. Ez lehet, hogy kicsit mohó lesz, de meg tudnátok osztani még velünk egy-egy meglepő dolgot magatokkal kapcsolatban?
Tate: Oké, rendben. Jared megkapta az öltáncot. Most boldog vagy?
Jared: Én tutira.

Oké, szuper random kérdezési idő. És igen Jared, láttam, ahogy a szemeidet forgattad, úgyhogy megpróbálok gyors lenni.
A legviccesebb dolog, amit az interneten láttál?
Egyszerre: Nem szeretjük az internetet.

Mi a legfurcsább szokásotok?
Jared: Semmit nem eszem meg, amiben zeller van. Rágós és fura, utálom azt a szart.
Tate: Harcias leszek, ha az emberek beszélnek mozizás közben. Udvariatlan. 

Mit tartotok a kesztyűtartóban?
Jared: Óvszereket. Tate miatt mindenhol tartok.
Tate: Fogd be. Nem is vagyok annyira gáz. Én zseblámpát, zsebkendőket, és... óvszereket.
Jared: Mondtam.
Tate: Fogd be.

Kedvenc rajzfilm?
Jared: Naruto.
Tate: Bármi, ami Disney.

Ha csinálhatnál egy ünnepet, akkor mi lenne az?
Jared: Autós nap?
Tate: Igen, autós nap.

Legfurcsább tehetségetek?
Tate: Leonardo DiCaprio teljes filmes múltját el tudom mondani.
Jared: Össze tudom verni Leonardo DiCapriot.

Legutóbb telefonon készített képetek?
Jared: *mosolyog* Nem mondhatom el. Tate apja is olvashatja ezt az interjút.
Tate: Nos, én elmondom. Jared az ágyamon fekszik, a keze a feje alatt és engem néz.

Ha kalózok lennétek, mi lenne a nevetek?
Tate: Tate Két Rúgás Kapitány
Jared: Ez egy hülye kérdés.

Legjobb érzés a világon?
Jared: Tate reggel.
Tate: Felébredni Jared mellett. Amikor van rá alkalom. 
Látjátok, gyors és fájdalommentes eddig! Ígérem, hogy nemsokára végzünk, már csak két kérdésem maradt.
Van valami különleges tervetek az ünnepekre?
Tate: Igen! Madoc meghívta Jaxet, Jaredet és engem és valamelyik csaját a családi nyaralójukba síelni karácsony után pár napra.
Jared: Nem fogunk síelni.
Tate: Nem, valószínűleg nem fogunk síelni.
És tudom, hogy kicsi az esélye, de meg kell kérdeznem; megosztanátok velünk pár dolgot arról, hogy mit is várhatunk Madoc könyvében, a Rivalban? Talán egy keveset Fallonról?
Jared: Fallon nem beszél, nem cselekszik de még levegőt sem vesz anélkül, hogy megállapítsa, hány embert tud felidegesíteni. Kemény lány, de kívülálló. Egy gördeszkás lány, és nem érdekli Madoc pénze, sem a pozíciója. Mindent tud és szórakozni jön haza. Érdekes nyár lesz.
Nagyon köszönöm srácok, hogy benéztetek. Imádtam olvasni a történeteteket. Alig várom, hogy többet lássak belőletek Madoc és Jax könyveiben. Jó szórakozást és tartsátok egymást melegen ezen a télen! Kellemes Ünnepeket!
Forrás 

Nyereményjáték:
Egyre több író dönt úgy, hogy a legsikeresebb regényüknél, megírja mindkét főszereplő szemszögéből a történetet. Mi rajongók ezeknek, csak örülhetünk, hiszen újraélhetjük kedvenceink kalandjait. A játék ezúttal abból áll, hogy mind a hat állomáson kitaláljátok a rövid leírások alapján azokat a könyv címeket, amelyek a férfi szereplők szemszögeit mesélik el.
A helyes megfejtők között egy példányt sorsolunk ki Penelope Douglas: Nélküled című könyvéből, valamint egy könyvjelzőt és egy kitűzőt.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz! A nyerteseket e-mailben is értesítjük, amennyiben valamelyik nyertes nem jelentkezik 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.

A főhős harmadéves a Massachusettsi Műszaki Egyetemen. Kockafejű, szellemes, zseniális srác. Csak a lányokhoz nem ért. Fél elmondani az érzéseit a kiszemelt lánynak, így a bátyja bőrébe bújva csavarja el a lány fejét.
Ja és imádja a vicces szöveges pólókat. :)
A blogturné további állomásai:
November 28 - Kristina blogja
November 29 - Kelly Lupi olvas
November 30 - Angelika blogja
December 2 - Letehetetlen
December 3 - CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók