KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 30., hétfő

C.J. Roberts: Megigézve a sötétben ( A sötét páros #2)


A napokban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál A sötét páros sorozat várva várt második része, mely a Megigézve a sötétben címet viseli. C.J. Roberts feltette a koronát a sorozatra azzal, hogy Caleb szemszögéből megírta a befejező részt is, az Epilógust, amit a kiadó az olvasók nagy örömére a második résszel egyidőben helyezett a könyvesboltok polcaira, tehát máris rendelhető, kapható. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei egy összevont turné keretében mutatják be a könyveket, ez alkalommal egy kivételesen könnyű játék kíséretében, hogy a felnőtt olvasók ezúttal ne a blogokon éljék ki játékos kedvüket. A nyeremény ezúttal is 3-3 példány mindkét kötetből. Sok szerencsét!

Könyvmolyképző Kiadó - Rázós könyvek
480 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,35
Besorolás: felnőtt, erotikus, BDSM

A sötét páros második kötete – a Captive in the Dark (Fogoly a sötétben) izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mennyit ér a bosszú?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérrel lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?
Calebnek úgy tűnt, hogy az emberi elme egyetlen megváltoztathatatlan törvény körül forog: annak a megszerzésén, ami nem lehet a miénk. Éva számára a tudás fájának tiltott gyümölcse volt az. Neki pedig Livvie.”

A sorozat első részének értékelésekor is kiemeltem már az elején, hogy csakis olyan felnőttek vegyék a kezükbe ezt a könyvet, akikben megvan a nyitottság az erotika brutálisabb verzióinak befogadására. Kifejtettem azt is, mennyire nem bírom elviselni a fogvatartást úgy egyáltalán bármilyen formában, ha ez ráadásul erőszakkal, bántalmazással párosul, akkor végkép hátat fordítok. Persze tudatosítottam magamban, hogy ami a való életben ennyire taszít, az egy fiktív történetben érdekel, akkor is, ha ezért a perverz jelzőt érdemlem.
A sorozat folytatása is éppen olyan sötét és kegyetlen, mint az első rész, időnként csak kapkodtam a levegőt, és muszáj volt szünetet tartani az olvasás során. A szerző stílusa továbbra is lenyűgöző, nagyon jól ért ahhoz, hogy megmutassa a test és a lélek küzdelmét. Összemixeli a vágyat, a fájdalmat, a bűntudatot, és olyan érzelmeket vált ki az olvasókból, amikkel elég nehéz szembesülni.
Feltettem én is magamban a kérdést, ez most helyes? Ez most kinek is jó? Ez megoldást jelent bárkinek is?  Alaposan le kell ásni a lélek legmélyebb bugyraiba, ha meg akarjuk érteni a karaktereket. Hogyan egyeztethető össze egyáltalán a szerelem a kiszolgáltatottsággal?
Livvie egy kórházban tér magához, miután sikerült a mexikói határnál amerikai területre jutnia. Egy FBI nyomozó próbálja faggatni, miután pihenhetett pár napot. A lány hamar rájön, hogy jobban jár ha hallgat, de bizonyos alkudozás fejében megállapodnak, hogy elmeséli a történetet. A mondanivalója hosszú,  és bizony nem könnyű egy cinikus, értetlenkedő idegennek feltárni ezeket a hónapokat, Reed ráadásul baromi jóképű és hát ő sem százas, de erről nem mondok többet.
A történet olvasása közben továbbra is azt vártam, hogy megértsem Caleb-et. Az első rész során rohadtul kettős érzést váltott ki, abszolút taszítottak a tettei, mégis volt benne pár százalék remény, hogy talán meg tud változni, más dolgok fontosabbak lesznek, mint a bosszú. Most ugyanúgy kétségek között vergődtem Livvie-vel együtt, ez a lány egy tengert telesírt, hogy elviselje Caleb bánásmódját és a megaláztatásait. A körülmények bonyolultak voltak, senki nem bízott meg a másikban - jogosan, mégsem éreztem, hogy a lánynak ennyi szarságot el kéne viselnie. Ugyanakkor feltárul Caleb múltja, az olvasó végre megismeri mi történt vele, mennyi igazságtalanság és fájdalom, és mennyi szándékos bűn érte. A szerző zseniálisan megkeverte a szálakat, és a háttértörténet fejleményei bizony tartogatnak meglepetéseket, ami Caleb-re is váratlanul zúdul, így a történet utolsó fejezetei előtt még ott tartottam, hogy számomra nyitott kérdés, milyen hatással lesz Caleb-re az igazság.
Livvie amellett, hogy tényleg szó szerint végigsírja a könyvet, azért bőven mutat fejlődést is. Ha sírva is, de folyamatosan nyomja a maga igazát Caleb felé, próbálja rávenni, hogy hagyjanak hátra mindent, és szökjenek el, hogy Caleb élete ne erről a vendettáról szóljon. Próbál csórikám ellenszegülni, de többnyire ezért csak a büntetéseket kapja. Csodáltam, hogy sosem adja fel.
Na és a szex? Mocskos, vérforraló, izgató, gyakran ijesztő, de igen, volt ebben is meglepetés, ami nekem is kedvemre való volt. Olvassátok el!
A könyv megjelenésével egyidőben a sorozat harmadik része is megjelent, mely Caleb szemszögéből íródott, hamarosan ennek az értékelésére is sor kerül.

Borító: Ez az eredeti borító, gyönyörű.

Kedvenc karakter:  Nincs kedvencem.

Szárnyalás:  Livvie és Reed pengeváltásai.

Mélyrepülés:  A Kölyök jelenete.

Érzéki mérce:  18 éven felülieknek. Szigorúan. Tényleg.

Értékelés:




Játék

A Megigézve a sötétben könyveket egy nagyon egyszerű játékkal nyerhetik meg a felnőtt olvasók. Arra kell válaszolni, hogy melyik két országban játszódik a sorozat: ez az első részből kiderül, így azoknak szeretnénk kedvezni, akik már elkezdték a sorozatot, de persze némi utánajárással bárkinek elérhető az információ. Kérjük kitölteni a rafflecopter doboz megfelelő sorait. A sorozat harmadik részéért új játék és új rafflecopter doboz lesz elérhető 12.08-tól. Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
11.26 Media Addict
11.28 Angelika blogja
11.30 Kelly és Lupi olvas
12.02 Dreamworld
12.04 Kristina blogja
12.06 CBooks



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók