KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 26., csütörtök

Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás (Maddox testvérek #2.)


A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!
Maxim Kiadó, 2015
376 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads:
Besorolás: realista, romantikus

Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

Jamie McGuire ismét megörvendeztet minket egy Maddox fiú történettel. Ezúttal azonban nem az örökké balhés Travis, vagy a szintén nem túl jófiú Trenton, hanem a titokzatos T.J, azaz Thomas történetét ismerhetjük meg, akinek az inkognitójáról az előző részben már részben lehullt a lepel.

És azt mondhatom, hogy VÉGRE! Ez már az a történet, ami az elejétől a végéig nagyon tetszett, izgalmas volt, a két főszereplő között izzott végig a levegő, két hasonló erősségű karakter macska-egér játékát követhettük nyomon.

Mert Liis nem olyan gyenge karakter, mint Galamb, de még Caminál is jóval erősebb. Független és okos nő, akinek céljai vannak és tudja, hogy hogyan érhetné el azt. Persze a történet elején nem ezt mutatja, új helyre költözik, épp szakított a volt pasijával, szóval minden úgymond összejött neki. Ezért leugrik a lakásától nem messze lévő bárba, ahol egy jóképű fickóval akad össze. Mivel mind a ketten már eleget ittak, vonzódnak egymáshoz, így összegabalyodnak, de rendesen. Az együttlétük után a lány nyilvánvalóvá teszi a férfinak, hogy nem szeretne további kapcsolatban maradni vele, így a férfi otthagyja.
Liis
Másnap a lány az új munkahelyén kezd, ahol legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy az éjszakai amorozója a leendő főnöke, aki ugyanúgy megdöbben ahogy ő. A pillanatnyi megdöbbenésük után kezdődik az adok-kapok játék, hiszen a férfi büszkeségében sértett, a lány pedig nem hagyja magát. Én pedig rettentően jól szórakoztam rajtuk, ahogy ezek ketten újra és újra összecsaptak. Persze ezeknek az összecsapásoknak csak akkor van értelme, ha mögötte érződik a kémia, ha tudjuk, látjuk, érezzük, hogy ezek ketten összetartoznak. És ez itt teljesen nyilvánvaló, én pedig már régen szurkoltam ennyire egy párnak, hogy jöjjenek már össze.
Thomas
Természetesen ez nem megy gyorsan, hiszen, ha a férfi adná be a derekát, akkor a lány nem áll még készen egy új kapcsolatra, ha a lány döntene úgy, hogy oké, Thomas miatt mégis belevágna újra egy kapcsolatba, akkor Thomas ront el valamit, hisz őt is "rabságban" tartja az előző kapcsolata, amit nehezen tud otthagyni. És itt vált számomra teljesen életszerű ez a kapcsolat, hisz a való életben én is átéltem hasonló helyzetet. Olyat is, ahol a fiú még mindig annyira szerette az előző barátnőjét, hogy egyszerűen képtelen volt továbblépni, de olyat is, ahol a fiú képes volt értem lezárni az előző "se veled, se nélküled" kapcsolatát, így teljesen át tudtam érezni Liis helyzetét és végtelenül izgultam érte!
Szerelmi háromszög pedig nincs a történetben - amiért gondolom sokan most megnyugodva fellélegeztek. Persze legyeskednek Liis körül férfiak, de mindenki tudja, hogy Thomas mellett egyiknek sincs semmi esélye, így se Liis, se mi nem vesszük őket komolyan:).
Persze a mellékszereplőkről se szabad megfeledkezni, hiszen a Maddox család újra felbukkan teljes létszámban:). A Gyönyörű tévedéshez képest, ahol ugye Travis inkább ijesztő volt, mint dögös pasi, itt most nagyon kedveltem a karakterét. Az a félelmem, amit mindig is hangoztattam, hogy egy ilyen dühproblémákkal küzdő sráccal csak gondok lehetnek, hogy előbb-utóbb féltékenységében az asszonyt is megcsapkodja - hála istennek tovatűnt. Egy gondoskodó, szerető férjet ismerhetünk meg benne, aki bármit képes lenne feláldozni azért, hogy a felesége szerelmét és bizalmát megtartsa. És ezt nagyon tiszteltem és szerettem benne.

Egy dolog nem volt szimpatikus, ahogy a végét az írónő kezelte. Thomas és Liis felkészültek valamire egy fél könyvön keresztül, ezért sok mindent kockára tettek, utazgattak érte ide-oda, majd amiért mindez történt, azt számomra elég gyorsan "lezavarta" az írónő. Látszik, hogy inkább a romantikus vonalra feküdt rá jobban, az volt a lényeg, az akció másodlagos maradt, csak azért kellett, hogy ne egy átlagos szerelmi történetet olvashassunk.

De mindegy, ettől függetlenül szerintem a sorozat eddigi legjobb kötetét olvashattam, amiről annyit még elmondanék, hogy akár önálló kötetként is olvasható, mert bár kapcsolódik az előző részekhez, de elég lazán, ami meg fontos, azt az írónő úgyis újra elmagyarázza. És azoknak is nyugodtan ajánlom, akik az első részben megismert Travis miatt ódzkodnak a "Gyönyörű..." sorozattól, hiszen ez a rész már nem egy new adult könyv, hanem két felnőtt izgalmas és érzéki szerelmi története.

Borító: A szárnyas nagyon tetszik:), de a másik az kevésbé...

Kedvenc karakter: Thomas, Liis, Val és persze a Maddox tesók:)

Szárnyalás: Thomas és Liis közti játék

Mélyrepülés: Travis feladata

Érzelmi mérce: forró, nagyon forró, tele +18-s jelenetekkel

Értékelés:

A könyvet ITT meg is rendelhetitek
  
Nyereményjáték:
A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra.
Játékra fel! :)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

"– Tetszem neked? Tegyél egy pipát a dobozkába, hogy igen vagy nem. Ennél jobban nem bírom leegyszerűsíteni." 

A blogturné további állomásai:
November 25 - Book Heaven
November 26 - Kelly Lupi olvas
November 27 - Deszy könyvajánlója
November 28 - Insane Life
November 29 - Angelika blogja
November 30 - MFKata gondolatai
December 1 - Kristina blogja
December 2 - CBooks
December 3 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók