KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 10., kedd

Sandra Regnier: Az elfek öröksége


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Sandra Regnier: Az elfek öröksége című regénye, a Sárkányok gyermeke trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja a testalkata miatt sokat csúfolt Felicity cseppet sem átlagos történetét, melyben a hétköznapi élet problémái épp úgy megjelennek, akárcsak a misztikus kalandozások.
2015. november 10-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Könyvkiadó 2015. Dream válogatás
368 oldal
Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
Goodreads: 4,06
Besorolás: YA, urban fantasy

Megrendelhető ITT


Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót viselése, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett.
Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi.
Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben…

Kellemes meglepetés a kiadótól, hogy rátalált erre a német szerző által írt sorozatra, a tündérekkel kapcsolatos történeteket mindig szívesen fogadják  az ifjú olvasók. Ráadásul Sandra Regnier történetének főszereplője nem egy világszépe 50 kilós plázacica, hanem pár kiló túlsúllyal rendelkező, fogszabályzós, örökké álmos lány. A suliban a lúzerek közé tartozik, a sorozatos késések, na meg a módfelett egyszerű öltözködése miatt a tanárok és a helyi  Sztár klub nemtetszését is kivívja. Pedig egyszerű a magyarázat, anyja egyedül neveli, és a bevételi forrásuk egy gyenge forgalmú kocsma, ahol Fay esténként gyakran vállalni kénytelen a pultos feladatokat. Reggelente emiatt indul kapkodva a suliba, fésületlenül, sörszagúan. Az már az első oldalak olvasása során kiderült számomra, hogy ezt a hősnőt nagyon fogom szeretni, jó adag öniróniával rendelkezik, tisztában van az adottságaival, ugyanakkor megvannak a tervei a jövőre nézve. Tanár akar lenni, és ez egy cseppet sem egyezik az anyja vágyaival, miszerint vegye át tőle a kocsmát, miután leérettségizik. Nem hagyja magát az iskolai csesztetések során sem, mindig van frappáns válasza, vág az esze. 
Nos nem kell sokáig várni, megjelenik a suliban Lee FitzMor, filmsztár külsővel, és ha Felicity-re nem illik semmilyen sztereotípia, Lee-ben mindezt megtaláljuk. Csábító mosoly, megnyerő külső, a kezdeti arrogancia után kedves és figyelmes, és állandóan Felicity társaságát keresi. A lány észrevesz vele kapcsolatban furcsaságokat - már azon kívül is, hogy vajon mit akarhat  tőle, egy lúzertől? A fejében véli hallani a hangját, aztán másik alkalommal mintha értené a gondolatait. A lányban zűrzavar támad, mert Lee vonzó és félelmetes is egyben. 
A könyv harmadától egyre izgalmasabb lesz a cselekmény, ahogy újabb és újabb varázslatos elemek kerülnek elő, és mind Lee-vel kapcsolatos. Furcsa álmoktól kezdve a tündérek megjelenéséig egyre több mesebeli helyzet  adódik, amik teljesen lenyűgöztek. Nem igazán értettem a szerzőtől egy hollywoodi ifjú sztár bevonását Felicity hétköznapjaiba, aki udvarolni kezd neki, ezzel én egy erőltetett szerelmi háromszöget éreztem kialakulni, amire nem nagyon értem  mi szükség volt. 
Az utolsó harmadban nagyon sok kérdésre fény derül, többek között Lee titkaira is, egy nagyon mozgalmas, izgalmas befejezésben, ami kap egy adag függővéget is.
A történet helyszínéül Londont választotta az írónő, és London mindig jó választás, ha a történelmi emlékek is előkerülnek egy történetben. 
Elég sok mellékszereplőt vonultat fel a regény, Fay barátai kellemesek voltak, a Sztár klub tagjai pedig kellően utálatosak. A kedvenceim azonban a kocsmából valók, a három törzsvendég igazán humoros beszólásokat produkált. 
Nekem tetszett nagyon a szerző stílusa, mert kaptam egy Hamupipőke jellegű történetet, ahol a mostohatestvéreket az iskolai Sztár klub tagjai alakították, és ahol Felicity édesanyja akár a mostohája is lehetne. Kemény munkával a kis rút kacsából igazi hattyúvá válik, akinek egyszerre két nagyon helyes srác is udvarol. Az írónő kellemesen szarkasztikus, kellően ironikus humorral ír, ami nagyon jól oldja az esetlegesen feszültebb részeket. Mert a pénzhiány, a hazugság, a kihasználás bizony keltett bennem sötét gondolatokat Felicity anyjával kapcsolatban.
Összességében egy ígéretes fantasy sorozat első részét olvashattam, amelynek kétségkívül legnagyobb meglepetése maga a főhősnő, minden bájával és öniróniájával együtt. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem nem várat vele túl sokat a kiadó.

Borító: A kiadóra az eredeti borítók átvétele a jellemző, de ez a saját változat nagyon tetszik, kellően sötét és szimbolikus.  

Kedvenc karakter: Felicity

Szárnyalás: Hú, nekem az a pár nap nagyon bejött, amikor Lee vendégül látja Felicity-t.
 
Mélyrepülés: Az anyukát megcsapkodtam volna.


Érzelmi mérce: A  young adult korosztálynak megfelelő 12+ korosztálynak szól.

Értékelés:

Blogturné extra: A szerző pinterest oldalát ajánlom figyelmetekbe, apró kis csodákkal a könyvvel kapcsolatosan: https://www.pinterest.com/SandraRegnier/die-pan-trilogie/




Nyereményjáték:

A történetben számos popkultúrai-, történelmi-, és mitológiai elem keveredik egymással, így mostani játékunk során arra törekszünk, hogy próbára tegyük tudásotokat mindhárom témában.
Feladat:
1) Minden állomáson találtok egy kérdést, két válaszlehetőséggel. Döntsétek el, melyik a helyes opció, majd a megfejtést írjátok be a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe. (Kötelező minden állomást teljesíteni!)
2) A válaszlehetőségek alatt - ha rákattintotok - találtok egy-egy képrészletet. Ezeket jó, ha lementitek vagy megjegyzitek, ugyanis ha az ötödik állomás végeztével összerakjátok - a helyes válaszok alatti - képrészleteket, akkor egy olyan híresség fotóját kapjátok meg, akinek a neve többször is elhangzik a regényben. Ezt pedig szintén írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába. (Kötelező!)
3) Jó, ha figyeltek, mivel a rossz megoldások alatt is láthattok képeket. Ügyeljetek arra, hogy a megfelelőeket használjátok!
4) Extra pontért cserébe kitalálhatjátok, hogy a nem megfelelő fotócsíkok mely hírességektől származnak. (Nem kötelező.)
5) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

2) állomás
Mi az elf másik megnevezése?
tündér   vagy   tünde

a Rafflecopter giveaway
Résztvevő blogok:
11/12 Dreamworld
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók