KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. március 27., vasárnap

Össze nem illő dolgok Book Tag


A Reading is my dream blogon láttam ezt a book taget és annyira megtetszett, hogy a blogger utólagos engedelmével én is kitöltöttem:).

1. Egy különös párosítás, akiket valamiért szeretsz (akár más könyvekből)
Ahogy ezt a kérdést elolvastam, azonnal Fummie ugrott be, ahogy azt kántálja, hogy "Buruu-Buruu-Buruu" :) (Jay Kristoff: Stormdancer - Vihartáncos), de aztán összeszedtem a gondolataimat és saját ötletem is akadt persze.
Én ide mindenképpen Atticus és Oberon párosát említeném meg, akik Kevin Hearne, A Vasdruida krónikáinak főszereplői. Atticus egy druida, hű társa pedig Oberon, egy ír farkaskutya, akivel Atticus képes beszélgetni is. Ketten együtt pedig fenomenális csapatot alkotnak:).

2. Egy könyv, amiről nem egyértelműek az érzéseid
T.S Thomas: Londinium hercege (Eaten-trilógia)
A mai napig, ha beszélnem kell erről a könyvről, nem tudok dűlőre jutni, hogy szerettem-e vagy gyűlöltem. Érdekelt, kíváncsi voltam, hogy mi jön ki ebből a történetből, izgalmas volt, de mellette iszonyatosan nyomasztott és jó párszor le kellett tennem, hogy tovább tudjak vele haladni. Bár azt írtam az értékelésemben, hogy szeretném olvasni a folytatást, de így fél évvel a könyv olvasása után eléggé hezitálok rajta, hogy elég erős vagyok-e hozzá... 
3. Egy páros, akik szerinted nem illenek össze 
Cal és Nyelle, Rebecca Donovan: What if - Mi lenne ha... című regényében. Cal egy rettenetesen "langyos" karakter volt, sokszor tesze-tosza, egyszerűen nem értettem, hogy a kicsi őrült, pörgős, zizi lány mit eszik benne. 
4. Egy karakter, akinek a helyében egészen más döntéseket hoztál volna 
Ez a válasz spoileres lehet!!!!!
Veronica Roth: A hűséges. Tris a lehető leghülyébb döntést hozta a történet végén. Értettem a döntése okát, de nem értettem vele egyet, mert aki miatt meghozta ezt a lépést, egyáltalán nem érdemelte meg. Akármilyen szálak is fűzték hozzá.


5. Egy könyv, aminek nem kellett volna folytatás
J.A. Redmerski: A soha határa. Ez a könyv hatalmas szerelem, egy gyönyörű road trip. De a folytatása? Minden sorából üt, hogy az írónő csak a rajongók nyomására írta meg. Inkább ráhagyta volna a folytatást a képzeletünkre...
6. Egy történet, ami nem a te világod, mégis szereted 
On Sai: Szivárgó sötétség sorozata - eddig a Scar és a Lucy jelent meg belőle, mind a kettőt olvastam is. A sci-fi nem igazán az én világom, de ez a sorozat hatalmas szerelem, On Sai képes volt úgy megírni ezt a sorozatot, hogy a sci-fit egyáltalán nem ismerőknek is meghozza a kedvét ehhez a műfajhoz! (még több Chestert akarok! :)))
7. Egy történet, aminek inkább egy mellékszereplőjéről kellett volna szólnia 
Hát önző dög leszek, de akármennyire is imádom Feyret és Tamlint, én akkor is azt szeretném, ha Rhys lenne a főszereplője Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses regényének. Tudom, hogy később több szerepet kap majd, de egyelőre úgy érzem hogy bármennyit is szerepel, az nekem túl kevés...



8. Egy történet legkülönösebb újramesélése
Ezt a címet számomra csak egy könyv kaphatja meg, mégpedig Marissa Meyer: Cinder regénye. Cinder (Hamupipőke) kiborgként él Új Pekingben valamikor a jövőben és robotokat szerel. Ennél szürreálisabb mese feldolgozást még nem olvastam...
9. Egy adaptáció, ami nagyon más, mint az eredetije, mégis szereted 
Kelly Oram: Cinder és Ella. Igen, ez is Hamupipőke "új" változat, de egyszerűen imádtam! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a regényt!
10. Egy könyv, hozzá nem illő borítóval 
Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan: Bane krónikák. Srácok, nagyon szeretem a munkáitokat (tudják azok, akikről írok:), de ez nagyon nem nyert nálam. Szerintem tragédia ennek a sorozatnak az összes borítója.
11. Egy könyv, ami alaposan meglepett 
Louise O'Neill Örökké a tiéd című könyve. Ahogy írtam az értékelésemben is, egy "Párválasztó" jellegű könyvre gondoltam, de ami helyette jött, az minden képzeletet felülmúlt. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Nagyon kemény regényt olvashattam, ami után pár nap pihenő kellett, hogy újra tudjak olvasni.
12. Egy könyv, amit félbehagytál, majd mégis befejezted, és tetszett 
Brigid Kemmerer: Storm - Vihar (Elementálok sorozat). Ezt a könyvet anno angolul kezdtem el, aztán félbemaradt... Ráfoghatnánk arra, hogy lusta voltam, vagy hogy nem értettem jól angolul a szöveget:), de az igazság az, hogy mindig jött valami, ami jóval érdekesebbnek tűnt, mint ez a regény. Aztán, ahogy magyarul is megjelent, újra belevágtam és akkor végig is olvastam. Nem mondom, hogy életem legjobb regénye lett, de szórakoztatott és meghozta a kedvemet a folytatásokhoz is.
13. Egy könyv, amit nem szerettél, mégis ajánlanád 
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozata. A végzet ereklyéi a mai napig az egyik kedvenc sorozatom, bármikor újraolvasom, de a Pokoli szerkezetek nem nyerte el a tetszésemet, végigkínlódtam rajta, talán azért, mert részben steampunk és a steampunk és én nem vagyunk nagyon jóban. Vagy azért, mert Tessa végig idegesített? Nem tudom. Lényeg az, hogy ez a sorozat nem került be a kedvenceim közé. 
Furcsának hat ezek után, hogy mégis ajánlom olvasásra. Ajánlom, mert Cassandra Clare itt is egy profin felépített világot mutatott be nekünk és akik szeretik A végzet ereklyéit, azoknak pedig kötelező, hiszen a két sorozat sok pontban kapcsolódik egymáshoz.

A múltkori book tagnél nem hívtam ki senkit, de most szeretném, ha a Függővég bloggere, Andi is megmutatná, hogy neki milyen példái vannak az össze nem illő dolgokra:).

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszett az Örökké határa is, és most jön Cam és Andrew lányának a története is, ha értesüléseim nem csalnak :]
    Mondjuk igaz, hogy az Örökké határa történetben és minőségben jóval alulmarad az első résztől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből látszik, hogy mások vagyunk:). De ez így jó, hiszen hogyan is nézne ki, ha mindenki ugyanazokat a könyveket szeretné?:)))
      (de látom, azért te is észlelted a különbséget a két regény között:).

      Törlés

Rendszeres olvasók