KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. április 7., csütörtök

Abbi Glines: Te vagy nekem a remény (Sea Breeze #3)


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines: Te vagy nekem a remény című regénye, a Sea Breeze sorozat harmadik kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Cage York és Eva Brooks cseppet sem zökkenőmentes történetét, melyet átitat a múlt fájdalma. Vajon mi lesz az erősebb: az álmok vagy a reményt hozó szerelem?
2016. április 7-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Könyvkiadó 2016 
272 oldal
Fordította: Margitta Nóra
Goodreads: 4,26
Besorolás: New Adult, romantikus, realista

Cage York egy jóképű baseballjátékos nagyravágyó tervekkel és reményekkel. Igazi vagány srác, aki imádja a nyüzsgő várost, a napfényt és a szép lányokat. Ám az álmai hamar szertefoszlanak. Egy ballépése miatt a hőn áhított karrier helyett Sea Breeze-től távol ragad egy farmon. Az izgalmas és pörgős hétköznapokat felváltja az egyhangúság. De Cage nem sokáig búslakodik, mert már odaérkezésekor felkelti az érdeklődését egy csinos barna lány.
Eva Brooks élete szinte mesébe illő volt. Mindig a kitűzött cél felé haladt, és el is érte azt. Szerelmével együtt tervezgették a jövőt. Ám egy nap levelet kap, melyben vőlegénye, Josh elbúcsúzik tőle… örökre.
A csalódott Cage és a megtört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbál bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel, minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak. Végül az egymás iránt érzett szenvedély lassan minden kétségüket eloszlatja. De képesek lesznek végleg maguk mögött hagyni a múltat? És ami talán még fontosabb: le tudnak mondani terveikről, vágyaikról a szerelemért?

Abbi Glines azért lett az egyik kedvenc szerzőm, mert mindig azt kapom az írásaitól, amit megszoktam tőle, igazi romantikus történeteket, mai környezetben, vagány szereplőkkel, akik vágynak az igaz szerelemre, és kisebb nagyobb fordulatok után be is teljesedik a vágyuk. A Sea Breeze sorozat pontosan megtestesíti ezt a jellemzést, nagy örömömre immár a harmadik részét olvashattam.
A férfi főszereplőt már ismerhetik a sorozat olvasói, az előző részben sokat szerepelt, ő volt Low legjobb barátja, aki elég nehezen tette túl magát azon, hogy Low mégsem az ő felesége lesz majdan, hanem beleszeretett Marcusba. Bár a barátságuk 100%-ban megmaradt, mégsem Cage York az egyetlen ember a földön, akire Low minden körülmények között számíthat. Természetesen már ebben a részben felkeltette az érdeklődésemet ez a pasi, hiszen minden megvan benne, amit szeretek a rosszfiúkban, imádtam volna arról olvasni, hogy valakinek sikerül megszelídíteni végre.
Mit lehet kihozni ebből a történetből, hogy ne hangozzon úgy, mintha kliséhegyekből lenne felépítve?
Abbi tudja a módját! Már a prológusban elénk tárul a női főszereplő, Eva szívfacsaró története, így máris a szívembe zártam ezt a lányt, akinek másfél éve meghalt a vőlegénye Irakban. Azóta bezárkózott, nem szívesen mozdul ki, egyetlen barátja a szomszédban élő Jeremy, aki egyébként Josh testvére volt.
Cage súlyosat vétkezett, részeg vezetésen kapták,  ezzel veszélybe került a főiskolai ösztöndíja és a baseball karrierje. Nincs más választása, el kell fogadnia az ítéletet, egy farmon kell végigdolgoznia a nyarat, távol a korábbi csábításoktól, itt nincs pia, nincs csajozás és egyéb szórakozás. A főnök egyértelműen a tudomására hozta, a lánya tabu. A legjobb, ha rá se néz, nem beszél vele.
A szerző sikere szerintem egyrészt abban rejlik, ahogyan ezt a kétféle szerelmet, kétféle kapcsolatot egymás mellé helyezte. Eva és Josh szerelme a biztonságon és a kölcsönös szereteten alapult, melyet pici koruk óta volt alkalmuk fejleszteni. Ezzel szemben Cage  óriási újdonság volt Eva számára, mert ő nem ismerte korábbról, nem eleve sajnálattal közeledett hozzá, hanem önmaga miatt akarta megismerni, barátkozni vele, megnevettetni. Eva ha meg is ijedt ettől a vonzalomtól, tagadhatatlanul tetszett neki a figyelem.
A másik ami jól megfigyelhető, az a karakterek fejlődése. Mindketten más emberekké váltak a történet során, és remek élmény volt végigkövetni a változásaikat. Eva kinyílt, vállalta a vágyait és merte élvezni Cage adottságait. Persze nem mehet minden simán, bőven akadt konfliktus, ami megcsavarja a történetet. Természetesen Cage is más lett, a "dugd meg és dobd el" többé nem működhet. A borzasztó gyermekkor meghatározta az önképét, nem engedhet magához közel senkit Low-n kívül, meg van győződve arról, hogy képtelenség őt szeretni.
Na de ami felteszi a koronát az egész könyvre, az a kettejük közötti kémia. Szenvedélyes, valós, intenzív a szerelmi szál, ami lépésről lépésre fejlődött, imádtam minden közös jelenetüket. Oh, igen, megkaptam a kettős szemszöget is, szóval tényleg elég közelről figyelhettem a Cage fejében  járó gondolatokat. Amik persze Eva körül keringenek, és nem mentesek a túlfűtött erotikától, és amit Cage egyszer a fejébe vesz...
Imádtam ezt a könyvet, szívből ajánlom a romantikát kedvelőknek. Akik nem olvasták a sorozat többi részét, bátran olvashatják önállóan, úgy is megállja a helyét.

Borító: Tetszik.
 
Kedvenc karakter: Cage

Szárnyalás: Nagyon sok humoros jelenet van a történetben, a legjobb a tehenes.

Mélyrepülés:-

Érzéki mérce: Minden megtörténik, ami egy new adult könyvben megtörténhet, ízlésesen szenvedélyes.

Értékelés:


Blogturné Extra: A filmváltozatban Addam Bramich fogja játszani Cage York karakterét. A szerep kedvéért bevállalta Cage mellbimbó piercingjét, és erről természetesen videó is készült, íme (csak erős idegzetűeknek):



Játék:

Mostani játékunk során megismerkedünk a farmerélet legjellemzőbb kellékeivel és állataival. Minden állomáson találtok egy linket, melyet megnyitva egy puzzle-t kell kiraknotok, s az összeállt képen látható tárgy megnevezését vagy állat fajtáját be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ha minden állomást teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


Állomások:

04/07 Kelly & Lupi olvas
04/09 CBooks
04/11 Deszy könyvajánlója
04/13 Angelika blogja
04/15 Dreamworld
04/17 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók