KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. április 5., kedd

Jack Chabert: Poptropica - A térkép titka

 

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jack Chabert Poptropica - A térkép titka című képregénye, mely Jeff Kinney, az Egy ropi naplója írójának ötlete alapján készült. Ennek örömére a Blogturné Klub három bátor bloggere vállalkozott arra, hogy Oliver, Mya és Jorge oldalán bebarangolja Poptropicát, és bemutassa Nektek a szigetet, ahol a lehetetlen is lehetséges. Kalandokból nem lesz hiány - garantáljuk!A turné végén pedig, a kiadó jóvoltából megnyerhetitek a képregény három példányának egyikét is!

Kolibri Kiadó
112 oldal
Fordította: Lakatos István
Illusztrálta: Kory Merritt
Goodreads: 3,54

Besorolás: képregény, middle grade

Jeff Kinney, az Egy ropi naplója írójának ötlete alapján itt a Poptropica, Jack Chabert és Kory Merritt vadiúj képregény-sorozata.
Oliver, Mya és Jorge egy hőlégballon-baleset után ismeretlen szigeten köt ki. Legnagyobb döbbenetükre ezen a földön kihaltnak hitt állatok és dühös vikingek élnek. Ez Poptropica, a rejtélyes szigetvilág, ami egyetlen térképen sem szerepel.
Miközben a három barát a hazautat keresi, hamar felfedezik, hogy bizonyos baljós erők nemcsak rájuk jelentenek veszélyt, hanem az egész Poptropica létét fenyegetik.
Vajon Oliver, Mya és Jorge meg tud szökni a vérszomjas vikingek elől? Megtalálják a hazavezető utat? És ami még ennél is fontosabb: kiderül, hol van a legközelebbi pizzéria?! Kövesd kockáról kockára A térkép titkát, hogy te is átélhesd a lélegzetelállítóan izgalmas kalandokat!

Az olvasmányaim sorában időnként helyet kapnak képregények is, egyrészt nagyon szeretem ezt a műfajt, másrészt a gyerekeim révén ez kötelező is, hiszen a nagyobbik lányom lelkes rajongó, néhány különleges sorozatot is begyűjtött a mangák mellett, mint például  a Johnny the Homicidal Maniac vagy a Lenore.

Ennek a kiadványnak a kulcsszava Jeff Kinney, aki az Egy ropi naplója sorozat alkotója, nem csodálom, hogy a képregény elején-hátulján megemlítik a nevét, nemcsak az ő ötlete alapján írta meg Jack Chabert a sorozatot, ennél többről van szó. A Poptropica tulajdonképpen egy online kalandjáték, ami a 7-15 éves korosztályt célozta meg, és eléggé népszerű, az ötven legjobb weboldal között tartják számon. Mára százmilliós nagyságrendű a felhasználók száma, több mint 200 különböző országból játszanak a gyerekek. Jeff a kezdetektől részt vesz az alkotásban.

A képregényre térve, engem tökéletesen elszórakoztatott, jó nagyokat nevettem a poénokon. Mivel a játékkal még nem játszottam, így nem befolyásolt, nem ismertem a szereplőket és a történetet sem.
A fülszövegben is olvasható, hogy a gyerekek egy hőlégballon kiránduláson vesznek részt, Octavian kapitány vezeti a járművet, amiben a három gyerek utazik, ő mégis egyenesen egy viharfelhőkbe irányítja a ballont. Egy sziget felett találják magukat és a gonosz kapitány kidobja őket a szárazföldre.
Innen csak magukra számíthatnak, ugyanis hamar rájönnek, hogy valami nagyon nem stimmel a szigettel, mielőbb meg kell találniuk a hazavezető utat. Megtalálják a térképet, ami Octavian táskájából esett ki, valójában egy varázstérkép, ami megmutatja a választ, ha jól kérdezik. Közben egyik kalandból a másikba csöppennek, sosem látott állatvilág veszi körül őket, és a nagy poén, igazi vikingek élnek a szigeten, akikkel igencsak meggyűlik a bajuk.
Hogyan sikerül megmenekülniük és merre tovább, azt nem árulom el, a képregényből megtudhatjátok!
Minden dicséret megilleti az alkotókat, főképp az illusztrátort, mert remek a grafika, pont olyan, amit imádnak a mai gyerekek. Nagyfejű-nagyszemű karakterek, vékony végtagokkal, vicces, de nagyon aranyos figurák. Tetszett, hogy a három gyerek közül az egyik lány, ráadásul Mya nagyon is talpraesett, bátor.  Oliver is belevaló kölyök, de inkább kocka, ahogy Jorge meg is állapítja róla. Ő egy picit túlsúlyos, "mindig a kaján jár az esze" típus. 
A történetírótól remek ötlet a kihalt állatok és a vikingek történetbe szövése, játszva tanul a gyerek, nem árt, ha felcsipeget egy kis ismeretet is a letűnt korokból.
Muszáj megemlítenem a fordítót, Lakatos Istvánt, aki sikeresen adta át a poénokat, a korosztály nyelvezetét tökéletesen alkalmazta.
Úgy gondolom, ez a kiadvány igényes, szórakoztató és a célközönség mellett jó kikapcsolódást nyújt a szülőknek is, akik megveszik majd ezt a csemegét a gyermekeiknek.

BorítóEredeti, cuki.
 
Kedvenc karakter: Mya

Szárnyalás: A viking, aki megeszik valami undorítót.
Mélyrepülés:-

Érzelmi mérce: Middle grade korosztálynak 7-15 év.

Értékelés:




Játék:

Mostani játékunk során különleges térképvadászatra invitálunk benneteket, s Oliverékhez hasonlóan, nektek is rendelkezésetekre bocsátunk egy intelligens térképet, mely segít az eligazodásban - ugyanis a turné állomásai egy-egy Poptropica helyszínné válnak.
Minden állomáson egy, az adott színtérre jellemző lény (legyen az ember vagy állat) bújik meg a szavak mögött. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint az állomáson található képrészleteket összegyűjteni és kirakni, majd a rajta látható figura nevét (faj vagy tulajdonnév) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
És hogy mire való a térkép? A jobb alsó sarkában láthattok egy egyedi mintát, mely a fotórészlet helyes összeillesztési sorrendjét jelöli. Ugye, hogy okos kis jószág?
Amennyiben minden állomáson teljesítettétek a feladatot, úgy esélyetek nyílik megnyerni a Kolibri Kiadó által felajánlott három képregény egyikét. Vadászatra fel!Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

04/05 Kelly & Lupi olvas
04/07 Deszy könyvajánlója
04/09 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók