KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. április 22., péntek

Anna Banks: Neptun


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Anna Banks: Neptun című regénye, a Szirénia öröksége-trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Emma és Galén utolsó, sorsdöntő kalandját, melyben szirének és félvérek csapnak össze, miközben a fiatalok kapcsolata is megkérdőjeleződik. 2016. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Könyvkiadó 2016. április 21.
354 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 3,84
Besorolás: ya, fantasy, szirének

A félvér Emma és szirén szerelme, Galén túlélték a két tengeri királyság között dúló harcokat, és úgy tűnik, sikerült kibékíteni a tritonokat a Poszeidón-házzal. Egyetlen vágyuk, hogy a problémáktól távol együtt élhessenek. Így Emma nagyapja, a poszeidón király tanácsára Neptunba látogatnak. A város otthont ad mind a sziréneknek, mind a félvéreknek. Azonban sem Emma, sem Galén nem számított arra, hogy nekik kell békét teremteni az óceáni, a földlakó és az édesvízi szirének között. Arra sem készültek fel, hogy találkoznak a jóképű félvérrel, Reeddel, aki nem igazán palástolja érzéseit Emma iránt. A feszültség egyre nő a szerelmesek között, és Galén távollétében úgy tűnik, Emma enged Reed csábításának…
De ami mégis a legnagyobb fenyegetést jelenti, hogy Emma és Galén belecsöppennek egy hatalmi harc kellős közepébe, amivel nemcsak kapcsolatuk, hanem óceáni királyságaik is veszélybe kerülnek.

Számomra mindig szomorú befejezni egy sorozatot, hiszen három rész alatt megkedvelem a szereplőket, drukkolok a HEA végekért, végigküzdöm velük együtt a megpróbáltatásokat, nehéz megválni tőlük annyi "közös" élmény után. Ugyanakkor mostanában nem egy bloggertől, olvasótól hallom, hogy nem szívesen kezdenek sorozatba, mert nem látják biztosítottnak a befejezést. Nos, a Maximnál eddig jók a tapasztalataim, az első sorozatuk az Angyalsors után immár a sokadik sorozat befejező részét vehettem a kezembe. 
A második rész végén történt ugyan egy nagyon sajnálatos esemény, de összességében nem volt nagy függővég, így viszonylag egyszerű problémával indul a regény, miszerint Emma és Galén az egyetem elkezdése előtti időt együtt szeretné tölteni a szárazföldön, távol minden intrikától. Emma újdonsült nagyapja Antonisz meg is adja a lánynak a felfedezésre váró úticélt, a Smoky hegységet Tennessee államban. Amikor egy festői helyen megállnak, hogy megmártózzanak a hűs édesvízben, soha nem tapasztalt lüktetést éreznek, követik a jeleket, és felfedezi egymást a tengeri és az édesvízi szirén faj. Innen már egyenes út vezet Neptun városába, ahol kilétüket jól elrejtve élnek a hajdanán száműzött szirének leszármazottai, akik idővel alkalmazkodtak az édesvízhez, és ebben a kisvárosban együtt tudnak élni az emberekkel. Reed a helyi szirének vezetőjének fia kalauzolja őket a városba, ahol természetesen vendégül látják őket. Galén egyre idegesebb, mivel világosan látja, Emmának nagyon bejön a környezet, itt egymás mellett tudnak élni a telivér és félvér szirének, ráadásul együtt az emberekkel. Mintha neki találták volna ki a helyet, a lány egyre jobban érzi magát, és egyre inkább élvezi Reed társaságát, aki nem rejti véka alá, mennyire tetszik neki Emma. Sorsszerű az összeveszés, és utána  félreértések sorozata okoz galibát, ráadásul nem minden helyi  jóindulatú, elkerülhetetlen az összetűzés.
Az írónő ötlete az édesvízi szirénekkel nekem nagyon tetszett, ezzel új helyzetet teremtett és tovább tudta bonyolítani a cselekményt. Tudom, sokan nem szeretik a szerelmi háromszöget, én viszont igen, van valami varázsa annak, ha két fiú is küzd egy lányért, és itt minden tisztességes keretek között maradt, ami szimpatikussá tette Reed-et. Benne megvoltak bizonyos dolgok, ami Galénból hiányzik, vagy kevésbé hangsúlyos, ilyen az emberekhez való viszony, a  természetes vidámság, spontánság és egy hatalmas adag kíváncsiság. Megérintett, mennyire vágyik megismerni az Óceánt, az ottani élőlényeket.
Emma már ténylegesen a felnőtté válás küszöbén áll, nagyon sokat fejlődött az előző részekben, itt viszont egy picit megtorpanni láttam. Bizonytalan volt magában, és Galén eltűnésekor több lépésben is hibázott, kicsit túl naivra sikerült a megformálása.
Galén is meggondolatlan volt, de rá egyszerűen több rosszat nem tudok mondani, mert összességében imádom, minden bajával és bájával együtt. Vicces volt a féltékeny Galén, a szócsatáik Reed-el mindent vitt, ráadásul a végkifejletben össze is kellett dolgozniuk, úgyhogy bőven volt alkalmuk a verbális összecsapásokra.
Egy biztos,a befejező részben egy pillanatra sem állt le a történet, Anna Banks meglepően jól megoldotta az új szál hozzáadását a meglévő mitológiához. Kifejezetten élveztem a régmúltba mutató magyarázatokat, és az összefüggések kibontakozását. A hűséges olvasók megkapják a jutalmukat az epilógusban, és mély sóhajjal csukják majd be a könyvet, a fantasy történetek sellős részlegéből az egyik legjobb sorozattól búcsúzunk el.

Borító: Gyönyörűséges
 
Kedvenc karakter: Galén, Reed

Szárnyalás: – Grom, hívj vissza! Ne gyere Neptunba! Csak… Csak hívj vissza!

Mélyrepülés: Tirdán.

Érzéki mérce: A törvény az törvény. Ehhez igazodik a páros, de vannak heves jelenetek, a korlátokon belül maradva.

Értékelés:

Blogturné extraként megmutatom, milyen helyszínen játszódik a regény: Great Smoky Montains, Tennessee






Nyereményjáték

Mostani játékunk során nem lesz nehéz dolgotok, ha olvastátok a korábbi köteteket.
A sorozattal kapcsolatos helyszínek, tárgyak, és szereplők neveinek betűit összekevertük, nektek pedig helyes sorrendbe kell raknotok, majd a megfejtést beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha ezt mindegyik állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Neptun példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.
Feladvány: KŐRMZŐTÚL


a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:
04/21 CBooks
04/22 Kelly & Lupi olvas
04/23 Deszy könyvajánlója
04/24 Dreamworld
04/25 MFKata gondolatai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók