KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. május 10., kedd

Abbi Glines - A sorsom (Existance #2)

Visszatért Dank és Paige, Abbi Glines pedig újra rabul ejti az olvasót! A Maxim Kiadónál április végén jelent meg az Existence trilógia második része A sorsom címmel. Az izgalmas és lehengerlő regénnyel a Blogturné Klub öt bloggere ismertet meg.
Tarts velünk, és ha ügyes vagy, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában!

Maxim Kiadó 2016. április 20.
288 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 4,10
Besorolás: YA, fantasy

Pagan Moore élete semmiben sem hasonlít egy átlagos diáklány mindennapjaihoz. Ugyanis lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután a lány megmentette szerelmét attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok végre visszatérnek a normális kerékvágásba. De nagyot tévedett…
Egy napon a női szívek megdobbantója, az iskola jóképű hátvédje, Leif Montgomery eltűnik. Amíg a városban mindenki beleőrül az aggodalomba, Pagan egészen más miatt lesz egyre idegesebb. Nem ok nélkül aggódik, ugyanis rájön, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.
Leif sötét titka súlyos következményekkel jár Pagan és Dank számára. A lány lelkét ugyanis már születésekor megjelölték, pontosabban odaígérték Leifnek. Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de Dank bármire hajlandó szerelméért. Akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, az sem jelenthet problémát…

Abbi Glines az egyik nagy kedvencem, egyrészt azt kapom tőle, amit már megszoktam, nem világmegváltó gondolatokat, hanem szórakoztató olvasmányt, másrészt nagyon szeretem, ha egy író az érzelmek jó ismerője, és ezt a regényeiben is remekül kamatoztatja.
Tehát, amióta elolvastam A végzetem utolsó sorát, miszerint "... Leif nem ember.", azóta furdalt a kíváncsiság, hogy akkor mégis miféle szerzet. Abbi jól  odabiggyesztette  a függővéget, a rajongók pedig kezdhették a találgatást. Nos, Leif  ebben a részben visszatért, és alaposan megkavarta Pagan lelki világát azzal, hogy egyre több emléket mutatott a múltjából, a gyerekkorából, amikor is minden alkalommal mellette volt, vigyázott rá, amikor bajba került. Ha túl magasra mászott a fán, ha elkeveredett az anyukája mellől, vagy amikor halálos beteg volt, Leif mindig ott termett mellette, és segített neki. Pagan anyukája elkövetett egy hatalmas hibát, bár amikor az ember gyereke fél lábbal a sírban van, kétségtelen, hogy őrültségeket is elkövethetünk. Annyira kétségbe volt esve, hogy amikor a kezelések már nyilvánvalóan nem használtak, egy nővér tanácsára egy vudu varázslóhoz fordult, aki közvetítette az alkut, Pagan lelkét az életéért cserébe Leif kapta meg.
"Nekem ígértek. Apám ereje gyógyított meg, és cserébe édesanyád nekem ígérte a lelkedet."
"Egy életet nem lehet ingyen megmenteni. Egy életnek egy élet az ára. Megmentettem az életed, és ezzel megvettem a lelked. Az enyém lett azon a napon, amikor megmentettelek. Azóta vagyok a közeledben." 
Leif megmutatja Pagannak az otthonát, a poklot, ami jelen esetben egy alternatív New Orleans, ez a rész nekem tetszett, mármint nem az, amilyen volt, a maga szörnyűségeivel, hanem ahogy a szerző megvalósította ezt a nem mindennapi helyszínt. Ez a város nagy kedvencem, sok korábbi olvasmány és film kapcsán, így mindig kedves a szívemnek, ha újra felbukkan. Itt aztán tombol a vudu láz, persze amit a boltokban árulnak, az minden szemfényvesztés, bóvli, az igazi varázslatért a mocsárig kell menni, a szellemek birodalmába.
Nagyon tetszett ebben a részben, hogy Dank szemszögét is megismerhettem, láthattam őt a munkáját végezni, ami fájdalmas és megnyugtató is egyben. Szívszorító volt olvasni arról, milyen az, amikor egy gyereket visz magával, arra is van indíttatása, hogy elmegy korábban is a kicsikhez, ismerkedik velük, felkészíti őket, hogy mi vár rájuk, hogyan fog történni az egész. Ez megnyugtató és vigasztaló is egyben, ráadásul nagyon szimpatikusan csinálta a dolgát, a gyerekek félelem nélkül fogták meg a kezét.
A cselekmény során meglepett a szerző egy nagy fordulattal, szereplők mennek el és újak jönnek a helyükbe, és ha eddig Leif miatt volt Dank féltékeny, már más miatt is aggódhat. Nem bírom ki, muszáj megosztanom ezt az idézetet, ami annyira jellemzi Dank másokhoz való viszonyát.
"A srác végre levette a szemét Paganről, és felém fordította a fejét, hogy megnézze, mi köti így le a figyelmét. A homlokát ráncolta, amíg meg nem látta a szememet. Ekkor kiült az arcára a félelem, ami minden embert elöntött, ha a Halállal nézett farkasszemet. Pontosan, haver, én vagyok a Halál,
és most hátrálj el a csajomtól!
"
A fiúk után néhány szó a lányokat is megilleti. Pagan ebben a részben már sokkal jobban tetszett nekem, erősebb lett, beleért a szerepébe. Gee és Miranda mindketten remek karakterek, Gee a humorával lopja be magát az olvasók szívébe, Miranda pedig a hűségével arat elismerést.
Szerintem Abbi Glines határozottan fejlődött az első részhez képest. Izgalmasabb volt a cselekmény, nekem tetszett a világfelépítés kibontása és képes volt meglepni a csavarokkal.  Dank félelmetes, mégis leveszi az olvasót a lábáról, és Leif-el kapcsolatban sem maradtam közömbös. Apropo Leif, a sorozat részeként külföldön megjelent egy kb. 100 oldalas kiegészítő novella Leif címmel, ez a 2,5 rész, és Leif szemszögét tartalmazza az első két rész tükrében. Nagyon kíváncsi lennék rá, remélem a kiadó gondol a sorozat rajongóira!
Szórakoztató kikapcsolódás volt számomra ez a második rész, és kíváncsian várom a befejező részt.

Borító: Ezzel csak egy bajom van, az amerikai temetők sziluettje nem ilyen.

Kedvenc karakter:  Dank

Szárnyalás: New Orleans, minden mocskával együtt.

Mélyrepülés: Leif apja.

Érzéki mérce: Bizonyos dolgok miatt nem mehetnek messzire a szerelmesek, és ez pont így izgalmas.

Értékelés:



Nyereményjáték:

A regény szerzője, Abbi Glines igazi sikergyáros, akinek már számos könyve jelent meg. A játék során a regényei eredeti, vagy magyar borítóiból találtok egy részletet. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be, hogy az adott kép melyik regényhez tartozik. A kiadó jóvoltából 3 könyvet sorsolunk!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.

a Rafflecopter giveaway
 
További állomások:

05.06. - Deszy Könyvajánlója
05.08. - CB olvas
05.10. - Kelly
05.12. - Media-Addict.hu
05.14. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók