KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. május 9., hétfő

Karen Hawkings: A veszély vonzásában (Hurst amulett #3)


A General Press kiadó jóvoltából jelenik meg Karen Hawkins ismert sorozatának, a Hurts amulettnek következő része, A veszély vonzásában.
Robert Hurts egy ideje üldözi Moira MacAllistert, aki számtalan titkot hordoz magával. Vajon sikerül megtalálnia a nőt és esetleg másra is rábukkan?
Ezúttal öt blogger tollából olvashattok bejegyzéseket, ha pedig játszotok, tiétek lehet a három példány egyike. Kalandra fel!

General Press, 2016
240 oldal
Fordította: Bánki Vera
Goodreads: 3,91
Besorolás: történelmi romantikus

A családi amulett titokzatos története tovább folytatódik…

Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister – vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek… 
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?

A General Press kiadó időről-időre elcsábít, hogy történelmi romantikus regényt olvassak - én, aki nem kifejezetten rajongója ennek a műfajnak. Ráadásul szegény regény eleve hendikeppel indult, hiszen egy általam nagyon régóta várt könyv jelent meg abban az időben, amikor ennek a könyvnek nekikezdtem, így félő volt, hogy nem fogja megkapni azt a figyelmet, amit megérdemelne. De aztán nagyon hamar megfogott a főszereplőnő Moira, így minden figyelmemet rájuk szánva olvastam végig a történetüket.

Ez a regény megint nem egy nyitókötet, én pedig megint belenyúltam egy sorozat harmadik részébe, de ismét annyit segítettek a blogger barátaim, hogy nyugodjak meg, bár az alapszál végigvonul a sorozaton, de mindig újabb és újabb párosról szólnak a részek, így érteni fogom. Eleinte azért nem így éreztem, kicsit kívülállóként olvastam a regényt és próbáltam belerázódni, hogy ki kicsoda és miért is folyik a harc. De a türelmem megvolt és el is nyerte a jutalmát, mert a szereplőkön keresztül az írónő lassacskán elmesélte, hogy mit is keresnek és hogyan kapcsolódik ehhez a nyomozáshoz a két főszereplő. Azért persze sajnos maradtak fehér foltok, most éreztem először azt, hogy igen, jó lett volna már az első résznél bekapcsolódni ebbe a történetbe.
A főszereplőnőnk Moira, egy gyönyörű nő, aki az adottságait 100%-san kihasználva képes bárkit elcsábítani és felhasználni a céljaihoz. Egy ilyen csapdába esett bele Robert Hurst is, aki eléggé megégette magát, hiszen feleségül is vette a nőt, aki az esküvő után gyorsan le is lépett. A férfi azóta is keresi Moirát és mindig csak egy hajszál híja van, hogy végre elkapja. Ez így megy hosszú időn keresztül, amikor is mind a ketten ugyanannak a titokzatos ládának erednek a nyomába...
Moirát nagyon kedveltem. Egy ízig-vérig belevaló nő, aki tudatában van a nőiességének és ezt a végletekig képes ki is használni. Úgy csavarja az ujja köré a férfiakat, úgy babonáz meg minden létező hímnemű élőlényt, hogy az már félelmetes. Ennek sajnos nem lehettem eleget szemtanúja, szívesen olvastam még volna arról, hogy mi mindenre képes, de sajnos az írónő kevesebbel is beérte, mint én, így ezzel kapcsolatban hiányérzetem maradt:(.
Robert pedig méltó párja Moirának, még így olvasva is átjött teljesen, hogy mennyire vonzó férfi és mennyire családcentrikus. Nagyon tetszett a kapcsolata a családjával, a hevessége, ha arról volt szó és a kitartása, hogy megtalálja a feleségét és megvédje a családját.
A kettőjük párosa pedig? Úristen, volt jó pár forró jelenet köztük, de annak viszont nagyon örültem, hogy az írónő nem vitte túlzásba és nem lett történelmi romantikusból történelmi erotikus regény:).
Persze a romantikus szál is épp elég izgalmat tartogat, hiszen Moira nem véletlenül menekült el a férje elöl az esküvő után, különleges titkot őriz, amit a férfi valahol sejt is, de nehéz bizonyosságot szerezni róla egy ilyen profi "szélhámostól".
És a ládika, ami után a nyomozás folyik? Nagyon élveztem a nyomozást, én is szívesen követtem volna az útját kastélyokon, aukciókon és minden máson keresztül. Sőt, még ebből is el tudtam volna viselni többet, úgyhogy lehetett volna simán vastagabb is a könyv:).
Az írónő pedig elérte, hogy egyrészt visszamenőleg is akarjam olvasni az előtte lévő két részt, másrészt pedig, hogy FOLYTASSAM, hiszen ezek után tudnom kell, hogy sikerül-e mindet megtalálni és összerakni a kirakós minden apró darabkáját.
És kiknek ajánlom a könyvet? Történelmi romantikus rajongóknak mindenképpen. De itt és most felhívom a figyelmeteket arra, hogy ez a könyv akkor lesz igazán élvezetes, ha az elejétől olvassátok és nem itt kapcsolódtok bele. Mert bár akár önálló részként is olvasható lenne, de tele van apró utalásokkal, levelezésekkel, beszélgetésekkel, amelyek kristálytisztán mutatják, hogy az előzmény ismerete fontos.

Borító: Nekem túl nyugodt, ahhoz képest, hogy mennyire mozgalmas ez a regény

Kedvenc karakter: Moira, Robert, Rowena

Szárnyalás: a Robert és Moira közötti szenvedélyes viszony

Mélyrepülés: a Moira körüli "hype" nagyobb volt, mint amit mutatott belőle

Érzelmi mérce: egy gyönyörű nő, aki a vonzerejével harcol és egy férfi, aki imádva gyűlöli, gyűlölve imádja ezt a nőt... szerintetek? vannak jelenetek, ahol szó szerint izzanak a lapok:)

Értékelés:

Nyereményjáték:
A történetben Robert egy különleges dobozt keres, amiben térkép darabka rejlik. Ezúttal nektek is hasonló feladatotok lesz. 

Minden állomáson találtok egy képet, mellette pedig meg van adva hány betűs szó tartozik hozzá, valamint egy betű segítségetekre lesz. Nektek ki kell találnotok a képhez illő szót, amit beírtok a Rafflecopter dobozba. Ez még nem elég, a szavak összekevert kezdőbetűjéből egy nevet fogtok kapni, amit végül szintén beírhattok a dobozba. Kalandra fel! 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


_ _ g _


A blogturné további állomásai:
Május 6 - Dreamworld
Május 7 - Insane Life
Május 8 - Kristina blogja
Május 9 - Kelly Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók