KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. május 3., kedd

Sophie Jackson: Egy font hús


Idén áprilisban hazánkban is megjelent Sophie Jackson első regénye, az Egy font hús, a Libri Kiadó gondozásában. A Blogturné Klub négy bloggere vállalkozott rá, hogy bemutatja nektek Carter és Kat történetét, akik nem mindennapi helyzetben találkoznak, majd szeretnek egymásba, miközben úgy tűnik, mintha az egész világ összeesküdött volna ellenük. Érzelmes és magával ragadó regényről van szó, amit érdemes olvasni. Tartsatok velünk április 27-e és május 3-a között, és játszatok velünk! A nyerményjátékban résztvevők között három példányt sorsolunk ki a könyvből.

Libri Kiadó 2016. április 15.
528 oldal
Fordította: Lukács Andrea
Goodreads: 4,01
Besorolás: adult, realista

Wes Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát.
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.
Ő volt minden, amire szüksége lehetett.
Titok, harc és szenvedély.
16 évig várt rá.
Ő az, Barack.

Kedves Bloggertársam Lupi! Neked ajánlom ezt a bejegyzést, mert épp a minap beszélgettünk arról, hogy hiányzik az olvasmányaink közül valami könnyed, olvasmányos szerelmi történet, ami felnőtt, szenvedélyes, sőt vágytól izzó. Kellene bele egy dögös pasi, akinek acélkék a szeme, és akinek elolvadunk a látványától is. Legyen ez a férfi erős és sziklaszilárd, de ha egyszer szerelmes lesz, akkor omoljanak le a saját maga köré emelt falak és adja a szívét oda a hölgyének  feltételek  nélkül.
Nos, megkaptam ezt a könyvet, itt van előttem, felfaltam 2 este alatt a nem kevés 500 oldalát, inkább hajnalig olvastam, de nem akartam letenni. Rajongani akartunk egy új könyves álompasiért, Lupi, nem kell tovább keresgélni, Wes Carter megkapja tőlem a maga szavazatát a nyáron megrendezésre kerülő vadiúj KÁP versenyen...
A fülszöveg elég jól felvázolja a szituációt, Kat 9 éves volt, amikor politikus édesapját egyik este a nyílt utcán megtámadták és megölték. A kislányt egy kapucnis felsőt viselő kissrác mentette meg azzal, hogy elvonszolta a helyszínről, mielőtt ő is áldozattá válhatott volna. Aztán ez a srác eltűnt, de soha nem felejtette el a barackillatot árasztó vörös hajzuhatagot. 16 évvel később találkoznak a börtönben, ahol Carter feltételes szabadlábra helyezési kérelmének egyik sarokköve, hogy részt vegyen az elítéltek oktatásában, jelezve fejlődőképességét. Csakhogy nem jön ki a többiekkel, már csupán a jelenlétével is konfliktust szít. Kat viszont vérbeli tanár, felismeri benne az irodalomhoz való érzéket, és felajánlja, hogy egyénileg foglalkozik vele a börtönben, és a feltételes szabadlábra helyezés után is, mert ez továbbra is kötelező, ahogy a felügyelő tiszttel való kapcsolattartás is.
Szavakkal igen nehéz kifejezni, hogy kettejük között milyen feszültség alakul ki az órák alatt. Carter hamar rájön, hogy Kat kicsoda valójában, és attól kezdve minden gondolatát lefoglalja. A szerző remekül írja le a pasi rezdüléseit, a vágyakozását, a megfelelni akarását, és én imádtam erről olvasni. Persze a lány sem közömbös, sőt, be kell ismernie, hogy Carter megtestesíti mindazt, amire vágyik. Csakhogy Kat tanár és Carter a diákja, nem lehet köztük semmi, amíg le nem jár a megbízása. És ez a másik imádnivaló elem a részemről. A tiltott szerelem, igen, ne szégyelljük csajok, odavagyok ha egy pasi szenved, megveszik a vágyakozástól, de közben elég esze van hozzá, hogy a határok között maradjon, mert elveszíthet mindent. És mégis halad tovább, és csak megkóstolja a bőrét, és megízleli a csókját. AHH...
Szóval, ha ezek nem győztek meg, el kell mondjam azt is, hogy itt azért sokkal többről van szó, mint Kat és Carter bimbózó szerelméről. Családi drámák, hatalmi intrikák, üzleti cselszövések, szülő-gyerek, nagyszülő-unoka konfliktusok adják a cselekmény fordulatait, barátságok alakulnak át nem várt irányba, egy pillanatig sem unatkoztam az eseményeken. A többi szereplő is kidolgozott, jó karakter, érdekes volt mindegyikük valamilyen szempontból. Nekem Max karaktere volt a legtöbbet ígérő, főleg annak a tudatában, hogy a sorozat következő része vele fog foglalkozni, a nagy drogelvonókúra utáni időszakáról.
Nagyon szerettem, ahogy a szerző Carter karakterét alakította, ő esett át a legnagyobb fejlődésen. Kat jutalma sem marad el, végre elhiszi, hogy tiszteletet érdemel a munkája miatt, és pontosan azt csinálja, amiért az apja büszke lenne rá. Ja, és ő vitte a pasit is...
Ha már itt tartunk. A szexjelenetek leírása ízléses, sosem éreztem zavarónak, és bár Carter keményen szereti (jézusom, miket le nem írok) ez azért messze áll a szürke könyvektől, olyan dolgoktól nem kell tartani. Ez itt kérem színtiszta szenvedély, mindig egy picit tovább haladnak, és igen, van az a pont, amikor nem tudnak megállni. Végre egy jó fordítás, ahol nevén nevezik a dolgokat, és nem a tudományos megfelelőjén. Egyébként remek volt a regény nyelvezete, környezetnek, karaktereknek maximálisan megfelelő. Na jó, befejeztem. IMÁDTAM! (Lupi, be KELL szerezned!!!)

Borító: Eredeti, remek.
 
Kedvenc karakter: WES CARTER

Szárnyalás: Oreo imádat, mindenképp legyen nálad az olvasás mellé.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: 18 éven felülieknek, 100% kémia az első fejezettől az utolsóig. 

Értékelés:

Ő Kala, A MOTOR.

Nyereményjáték

Mivel a könyv férfi főszereplője, Carter maga is börtönben ül, a mostani játékukban híres elítéltek nevét kell kitalálnotok. Ebben a posztokban kiemelt betűk lesznek segítségetekre minden állomásom. Ezeket a neveket kell beírnotok a Rafflecopter megfelelő dobozába. 
Ha velünk játszhattok, megnyerhetitek a 3 db nyereménykönyv egyikét.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
04.27. Kristina blogja
04.29. CBooks
05.01. Angelika blogja
05.03. Kelly&Lupi olvas

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók