KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. június 15., szerda

Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Mara Dyer különleges hangulatú története visszatér! A Könyvmolyképző Kiadó a Könyvhétre hozza el nekünk a folytatást, mi pedig már június 5-től elindulunk vele turnéra. Méghozzá hat állomáson keresztül követhetitek, miként éltük meg az újabb megdöbbentő kalandot.És ha ügyesek vagytok, a 3 példány egyikét is megnyerhetitek a könyvből.

Könyvmolyképző Kiadó 2016.
512 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 4,36
Besorolás: YA, misztikus, paranormális

Mara Dyer valaha úgy gondolta, hogy maga mögött hagyhatja a múltját. Nem menekülhet előle.

Azt hitte, talán csak képzelte az összes problémáját. Nem képzelődött.

Biztos benne, hogy mindazok után, amin keresztülmentek, a fiú, akit szeret, már semmit sem titkol előle. Nagyon téved.



A sorozat első részének értékeléséről a bejegyzésemet itt olvashatod:   Mara Dyer eszmélése
Az egyik legjobban várt megjelenés volt számomra a könyvheti könyvek közül Mara Dyer ketteskéje, mert végre újra találkozhattam a Top10-es "könyves pasik" listámról Noah Shaw-val. Meg kell erőltetnem magam, hogy ne róla szóljon az egész bejegyzés...
Általában nem igazán sikeresek a trilógiák második részei, bár mostanában egyre több egészen jól kidolgozottal  találkoztam, Mara Dyer változása is ezek közé tartozik, kimondottan izgalmas, érdekfeszítő a cselekménye.
Mindig is érdekeltek a pszichológiai betegségek és a gyógyításuk lehetőségei, ebben a történetben érződik, amit a szerző a köszönetnyilvánításában is megjegyzett, hogy jelentős háttér információ gyűjtés történt részéről a témában, komoly segítséget kapott a terület szakértőitől. Kellően hitelesek voltak tehát számomra az erre vonatkozó utalások, amikkel gyakran találkoztam, hiszen rögtön az első jelenet a zárt osztályon kezdődik. Nagyon érdekes volt az a tény, hogy Mara édesanyja is pszichológus, sokszor belegondoltam, milyen lehet családtagot figyelni szakmai szemmel, ráadásul anya-lánya vonatkozásban. Szimpatikus volt az a döntése, hogy elsősorban maga mellett akarta tudni Marát, nem engedte azonnal el bentlakásos intézetbe, ami gyakorlatilag a diliházat jelentette. Viszont a bejárós kezelés alól nem kap felmentést  a lány, ahol különféle csoportos és egyéni foglalkozások is zajlanak, de estére hazamehetnek a páciensek. Valamelyik szünetben pedig kis műanyag pohárkában megkapják a napi színes piruláikat, amiket kötelező lenyelni. Szerettem volna ezekről egy kicsit bővebben is olvasni, bár volt néhány magyarázat, de mint a biokémia lelkes híve, erről többet szeretnék tudni.
Na de jogosan teszed fel a kérdést, most akkor Mara tényleg beteg? Kezelésre szorul? Lát dolgokat, amiket nem láthatna, igaza van, vagy képzelődik? Kétségek között vergődsz, mert ugyebár Mara narrációjában olvasod a regényt, és nem tudod eldönteni, hogy hiszel benne, vagy inkább a környezetében élőkben, mert senki más nem bízik benne feltétel nélkül, csakis NOAH.
*sóhajsóhajsóhaj* Noah, egyszerűen tökéletes. Nem is próbálom szavakkal jellemezni, őt olvasni kell, és ki fog lépni neked a lapokból, elbűvöl és ha eddig nem szerettél bele, garantáltan elvesztél.
Imádtam az összes romantikus jelenetüket, bár nem volt sok, annál inkább lehengerelt.  De ennek a történetnek nem ez  a szerelem áll a középpontjában, itt a szereplők válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre, a képességeik eredetére. Nyomozniuk kell, amihez időre van szükségük és bizonyítékokat kell felmutatniuk, addig nem fognak hinni nekik. Mara különleges információkhoz jut  a felmenőiről, ami meglehetősen nyugtalanító, emellett fura álmok gyötrik, amik akár emlékeknek is beillenének a múltjából, bármennyire hihetetlen ez, hiszen idegen országban, idegenek között érik őt az események. Nagyon élveztem ezeket a leírásokat, egész más hangulatúak, baljósak, de izgalommal töltenek el. 
Ahogy az első részre is jellemző volt a misztikus-titokzatos-baljós hangulat, ez most csak tovább fokozódik. Mara tényleg változik, erősebb és céltudatosabb, amire nagy szüksége is van, mivel  a történet is már-már  horrorisztikus fordulatokat tartogat. Volt néhány pont, amikor örültem, hogy nem kell ott lennem a helyszínen.
Sokat szerepelt ebben a részben is Jamie, aminek nagyon örültem, mert a humorával remekül oldotta a feszültséget, remek karakter, többféle szempontból is nélkülözhetetlen. Daniel, Mara bátyja a másik nagy kedvencem, még mindig odavagyok az ilyen remek testvérekért.
Azt kell megállapítanom, hogy ez a sorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, kimagaslóan jobb, mint az átlag, és nagyon-nagyon remélem, hogy a harmadik részre nem kell egy egész évet várnia a rajongóknak.

BorítóIMÁDOM
 
Kedvenc karakter: Noah

Szárnyalás: Noah feljegyzései Mara számára.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Mindketten többet szeretnének, de a félelemfaktor miatt néhány csókkal be kell érniük.

Értékelés:



Nyereményjáték

Ezúttal nem lesz túl nehéz a dolgotok a nyereményjátékban.
Az első részből már ismerős lehet ouija tábla. Úgy döntöttünk, mi is kérdezünk tőle! De nem áruljuk ám el, mit - mindenesetre a turné minden állomásán megtaláljátok a kapott válasz egy betűjét. De vigyázat! A tábla kicsit kótyagos volt, így a betűk összekeveredtek, nektek kell rájönnötök, pontosan mit is üzent.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

jún. 5 - Always Love a Wild Book
jún. 7 - CBooks
jún. 9 - Deszy könyvajánlója
jún. 11 - Sorok Között
jún. 13 - MFKata gondolatai
jún. 15 - Kelly &Lupi olvas

5 megjegyzés:

  1. Szeretnék érdeklődni, hogy mi van akkor, ha a betűkből két értelmes szót is ki lehet hozni, akkor mind a kettőt be kell írni vagy mindegy hogy melyiket írom be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A megfejtés kötődik a regényhez, ha nem tudsz dönteni írd be mindkettőt!

      Törlés
  2. Már megtörtènt a sorsolás?

    VálaszTörlés
  3. Még nem történt meg a sorsolás. Ennél a blogturnénál nem én vagyok a kampányfőnök, ha ő majr ráér, akkor sorsol.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók