KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. június 15., szerda

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat (Maddox testvérek #3)


A Maxim kiadó elhozza a nagy szeretetnek örvendő Maddox testvérek harmadik kötetét, a Gyönyörű áldozatot, melyben Taylor Maddoxot ismerhetjük meg. Mostani alkalommal hét állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Maxim Kiadó, 2016
356 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,07
Besorolás: NA, romantikus

Falyn Fairchild, a következő kolorádói kormányzó lánya mindent képes hátrahagyni. Már megtette ezt a kocsijával, a tanulmányaival, és még a szüleivel is. Megtörten tér vissza szülővárosába, és pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban. Falyn minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, és reméli, hogy hamarosan összegyűlik annyi, hogy vehessen egy repülőjegyet, és eljusson az egyetlen helyre, ahol igazán megbocsátást nyerhet, a régmúlt bűneiért: Eakinsba, Illinoisba.
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás.
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.


A gyönyörű borító és egy újabb Maddox fiú ígérete levett a lábamról, így újra belevetettem magam a Jamie McGuire által írt világba. Szívesen írnám azt, hogy igen, ezt vártam és azt kaptam, amit szerettem volna, de itt és most nem tudom ezt biztosra mondani.
Az írónő mestere a jó férfi karaktereknek (Travis kicsit bipoláris karakterén persze el lehetne vitázni, vele én se vagyok teljesen kibékülve:), de a többi srácot nagyon szerettem / szeretem. Mindegyik Maddox fiú dögös a végtelenségig, nem mennek a szomszédba egy kis balhéért, nőfalók mind, de ha egy nő megfogja őket, akkor amellett kitartanak az idők végezetéig. Ezért kíváncsian vártam hogy Taylor milyen történetet kap. Azt gondoltam, hogy lesz egy lány, aki "megszelídíti" a vad srácot, persze lesz egy kis bonyodalom, de utána minden szép és jó lesz. És mit ne mondjak, elég közel jártam a valósághoz:).
Főhősnőnk, Falyn egy vidéki kisváros kávézójában dolgozik. Gyönyörű lány, de nincs a szívében hely egy férfi számára sem. Mivel a történetet ő meséli, így hamar megtudjuk, hogy valami titkot rejteget, ami miatt szeretne elbújni a világ elöl. A családjával sincs jó kapcsolata, csak a kávézó személyzetét szereti, akikkel úgy él együtt, mint egy kis családdal. A kávézóba viszont lépten-nyomon új vendégek érkeznek, köztük egy csapat jóképű tűzoltó, akik közül az egyik, (Taylor Maddox, mert ki is lenne más?:))) azonnal le is csapna a csodaszép pincérnőre. Falyn viszont azonnal elutasítja a srácot, hiszen egyrészt nem akar új kapcsolatot, másrészt pedig a tűzoltók, bár a TOP pasik közé tartoznak, de a női szíveket úgy törik össze, mint más a diót. Taylor viszont épp ezért lát kihívást a lányban és harcba indul a szívéért. 
Taylor ugyanolyan "úristenilyenpasinincsaföldön" férfi főhős, mint a többi Maddox srác, bár ha a többiekhez hasonlítom, akkor talán egy picit szelídebb - Travishez viszonyítva pedig aztán végképp az. Az írónő nagyon ügyesen olyan karaktert választott ki a számára, egy tűzoltót, amiben még férfiasabb lehetett, bár az összes olyan sztereotípiát hozta Taylor, amit csak egy női olvasó el tud képzelni egy tűzoltóról:). Viszont itt és most elmondom, hogy nagyon el tudtam volna viselni Taylor szemszögeket is és picivel több betekintést a tűzoltók munkájába, hisz az egy zárt, de különleges világ, amiről szerintem mindannyian szívesen olvastunk volna. Főleg azért, mert a legtöbb esemény a kávézóban zajlott, arról mindent megtudtunk, hogy ki mit eszik-iszik, milyen vendégek járnak oda, az alkalmazottak kivel kavarnak, mikor érkeznek, mikor mennek haza... De mennyivel jobban színesítette volna a történetet egy-egy akció a fiúk részéről is. Visszatérve a Maddox tesókra, egy-egy jelenetben azért láthattuk, hogy Taylor is ebben a családba tartozik, de az idő nagy részében egy sima szerelmes pasi volt, aki bármit megtett, hogy a jégkirálynő szívét megszerezze. Mert Falyn az volt, minden téren. Nekem néha kicsit sok is volt, amit csinált. Mert úgy rángatta azt a szerencsétlen srácot ide-oda, hogy rossz volt nézni. Most jöhetsz, most nem, most csókolj meg, most hozzám se érj. De még így is élveztem a műsort, amit ezek ketten összehoztak, mert imádom a macska-egér játékot és az írónő ennek mestere:). A könyv 70%-a szerintem hozta azt a formát, amit elvártunk tőle, nagyon szerettem újra a Maddoxok között lenni, a régi szereplőket újra látni, bizonyos jeleneteket újra átélni csak más szemszögből.
Amivel viszont nagyon nem értettem egyet, az, hogy az írónő a könyv második felében olyan "ócska" poént sütött el, amit egy olcsó ponyvában sem értékelek, nemhogy egy ilyen regényben. Ne mondja nekem senki se azt, hogy ez volt a legjobb ötlete, amit ki lehetett találni. Most komolyan... 
Igazából ez volt az, ami számomra nagyon lerontotta az olvasási élményt és ezért nem tudok a könyvre maximális pontszámot adni. De azt is tudom, hogy a nagy Maddox rajongók még így is imádni fogják ezt a történetet, így nekik mindenképpen ajánlom a regényt.
Borító: Gyönyörű, nagyon tetszik, de ha kötekedni szeretnék, akkor az eredeti jobban illik a történethez.. :) 
Kedvenc karakter: Taylor
Szárnyalás: a Maddox fiúk jelenetei
Mélyrepülés: az írónő megoldásai egy-két dologra...
Érzelmi mérce: vannak benne forró jelenetek:)
Értékelés:
Nyereményjáték:
Megihletett minket a borítón szereplő tollpehely, ezért most olyan borító részleteket találhattok az egyes állomásokon, melyeken szintén toll/tollpehely látható.
A rafflecopter megfelelő sorába a könyv íróját és címét várjuk.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 

A blogturné további állomásai: 
Június 6 - Insane Life
Június 8 - MFKata gondolatai
Június 13 - Deszy könyvajánlója
Június 15 - Kelly Lupi olvas
Június 16 - CBooks
Június 18 - Dreamworld
Június 19 - Kristina blogja 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók