KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 17., szombat

Zakály Viki: ; Egyszeregy

A Libri Kiadó az Insomnia könyvek sorozatában jelentette meg Zakály Viki:  ; Egyszeregy című regényét, mely a Gábriel - duológia első része. A fiatal szerző harmadik regénye egy városi legenda nyomába ered, megpróbálja kideríteni a választ a következő kérdésre. Tényleg létezik egy srác, akivel egy éjszakára boldog lehetsz, és ez akár megváltoztathatja az életed is? Kövesd végig a négy állomásos blogturnét, ha a játék során minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Libri Kiadó 2016. november 09.
336 oldal
Goodreads: 4,5
Besorolás: realista, new adult

Van ​​egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.
Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki…
Amikor a lány egy riport kapcsán felhívja azt a bizonyos számot, és találkozik a titokzatos Gábriellel, tudja, hogy nagyobb a tét, mint holmi újságírói babér. Mindketten súlyos titkot őriznek, mindketten kaptak már halálos sebet, és mindkettőjüknek szüksége van arra, amit a másik adhat… csak egy a gond, az éjszaka véget ér, és soha többé nem találkozhatnak. Vagy mégis?
Zakály Viktória a nagy sikerű Szívritmuszavar és Hanna örök fiatal írónője legújabb regényében egy izgalmas városi legenda nyomába ered: vajon tényleg megválthatja az életedet valaki, akivel csak egyetlenegyszer találkozol? És lehet belőle örök szerelem?

Zakály Viki első két regényét nagyon szerettem, így nem volt kérdés, hogy kíváncsi vagyok-e a következő történetére, ráadásul  kiadó váltás is történt, ami mindenképp izgalmas változást jelent.
A fülszöveget elolvasva másra se vágytam, mint hogy a regényen keresztül végre megismerjem ezt a srácot, akit városi legendaként emlegetnek, és aki nyilvánvalóan meg fogja változtatni a hősnő életét.
Liza gyakornok egy női újságnál, de érdemi feladatot nem kap, egyik nap telik a másik után, ő meg olyan lótifuti a szerkesztőségben. A főnöknő szinte nem is ismeri, és egy megbeszélés alkalmával ultimátumot ad neki, hozzon egy sztorit, különben kirúgja. Kapóra jön, hogy az exbarátja meló után elviszi egy bárba, ahol a mosdóban kihallgat pár lányt, az egyikük épp néhány napja töltött el egy éjszakát ezzel a bizonyos városi legendával. Liza szeme felcsillan, megvan  a téma!
A történet első fele viszonylag lassan építkezik, az olvasónak egyes szám első személyben mesél Liza a kissé kaotikus életéről. Az édesapja 5 éves korában meghalt, ráadásul a szeme láttára, ez a trauma érezhetően rányomta a bélyegét a lelki világára. Később nagyszerű pótapát hoz a családba az édesanyja, szinte közelebbi kapcsolatba kerül vele, mint annak idején a híres író apjával. Ő egy művészlélek volt, aki gyakorlatilag a világ dolgait kizárva alkotott. Liza is örökölte a tehetségét, de nem bízik eléggé önmagában, állandó kétségek között őrlődik. Ugyanez a szerelmi életére is kihat, az exbarátja teljesen nyilvánvalóan kihasználja, ő meg hagyja,  a munkahelyi kollégáját, a kedves-rendes-srác típusú Barnit pedig elkönyveli csak barátnak, pedig lehetne az jóval több is. 
Megtörténik a találkozó, ami számomra a legbizarrabb  része volt a történetnek. Semmi sem úgy történt, ahogy vártam, ahogy egy kicsit hiteles lehetett volna.  Álomvilágba csöppentett a szerző, amivel nem tudtam azonosulni,  ami egyszerűen nem történhet meg, így biztosan nem. Sajnos erőltetettnek éreztem a párbeszédeket, ahogy az eseményeket is. Nem nekem való ez a tátott szájjal bámulós, azonnali ájulás.
Becsapottnak érzem magam, mert megint beleestem a fülszöveg csapdájába, én egy badass csajt vártam, akinek van mersze kipróbálni Gábrielt, a szolgáltatásait, a képzeletemben továbbszőttem a cselekményt,  nem tudják majd betartani a "szabályokat" és  szerelem szövődik közöttük, a végkifejletben  kölcsönösen megmentik egymást. Ehhez képest persze totálisan másképp alakul a sztori és biztos vagyok benne, hogy sokaknak nagyon fog tetszeni, ez nekem most nem jött be. Fájlaltam, hogy Gábriel karakterét lehetett a legkevésbé megismerni, alig valamicske derült ki róla, ugyanakkor  olvasóként  el kellett fogadnom az instant szerelembe esést. Viki ezek után még csavar párat a történeten,  ami Liza PTS állapotával és a mostohatestvérével kapcsolatos. Őszintén szólva nem igazán éreztem szükségét ennek a szálnak.
Örömmel olvastam a budapesti helyszíneket, tetszett hogy valós randihelyszínek kerültek a történetbe, ám  az milyen véletlen már, hogy a Tammara Webber féle Egyszeregyben is a garázs felett kialakított lakásban lakik a főszereplő..
A szerző stílusával nem volt különösebb problémám, könnyedén olvasható, laza, humoros, és meg voltam elégedve az erotikus részek ábrázolásával is. Egyetlen problémám a  popkult elemek hatalmas áradata, ami végül már elég zavaró. A rádiós dalküldés aranyos, de túlzás azt gondolni, hogy ilyen előfordulhat többször is, oda-vissza.
Kíváncsi vagyok, vajon a következő rész mit tartogat, engem akkor tudna bevonzani, ha Gábriel/Erik szemszögéből lenne megírva, azzal kétségkívül megvenne magának, mert az ő története nagyon érdekel.
Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam a könyvet.

Borító: Gyönyörű. Bár Liza szőkés.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: Christine

Érzéki mérce: Abszolút helyénvalók és jól megírtak az erotikus jelenetek, ami felnőtt olvasókat kíván.

Értékelés:


Nyereményjáték:

Főszereplőnk Liza nagyon szereti a zenét, futás közben, rádióban, úton-útfélen. Az Egyszeregy blogturné minden állomásán találsz egy-egy sort különböző népszerű dalszövegekből, nincs más dolgod, mint kitalálni melyik dalról van szó és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát négy különböző dalcímet és előadót várunk megfejtésként.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Feladvány: Az A betűn vagy nekem ékezet, egy sírban adtál nekem életet.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

12.17 Kelly és Lupi olvas
12.19 Dreamworld
12.21 Sorok között

12.23 CBooks


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók