KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 16., péntek

Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás (Maddox testvérek #4)


Maxim kiadó jóvoltából folytatódik a Maddox testvérek története! Tylert megismerhettük előző kötetekből, de most ő lesz a főszereplő. Testvéréhez hasonlóan ő is tűzoltó, egyik este a kissé különös Ellie-vel találkozik, aki a legtöbb lánytól eltérően nem akar senkivel hosszabb viszont kialakítani, egyik napról másikra a lány élete gyökeresen megváltozik. Vajon sikerül Tylernek meggyőznie a lány, hogy lehet közös jövőjük? 
Gyertek, tartsatok velünk a hat állomásos turnéra és tudjatok meg többet a könyvről!

Maxim Kiadó, 2016
260 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,12
Besorolás: romantikus, realista, new adult

Ellison Edson látszólag teljesen gondtalanul él. Frissen diplomázott, hatalmas bulikat szervez, és nincs más dolga, mint vásárolgatni és a barátaival lógni. De valami mégsincs rendben, és az érzés egyre gyötrőbben nyomasztja a lányt. Elli kétségbeesve próbálja magára vonni családja figyelmét, és közben teljesen padlóra kerül. Szülei úgy gondolják, azzal segíthetnek leginkább gyerekükön, ha szigorúbbak vele, ezért megvonják tőle a korlátlan anyagi támogatást. A lány így arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Ezzel egy csapásra feje tetejére áll a világ Ellie körül. A helyzetet csak nehezíti, hogy egy bulin megismerkedik Tyler Maddoxszal. A fiú is, mint ikertestvére, Taylor az alpesi tűzoltók tagja, aki erdőtüzek ellen harcol. Tyler kissé arrogáns, de végtelenül elbűvölő is, így a bulin Ellie-vel hamar egymásba gabalyodnak. A lány ugyan nem akar folytatást, de úgy tűnik, a srác nem éri be egyetlen estével. Ellie nem sokáig tud ellenállni Tylernek, ám elkövet egy olyan hibát, amit nem lehet jóvátenni.
Tyler érzései egyre inkább elmélyülnek, a lány szélsőséges személyisége és határozottsága lenyűgözi, de ahogy kezdi jobban megismerni, rájön, hogy Ellie belső démonai a Maddoxok legnagyobb ellensége lehet.

Anno a Gyönyörű áldozat rész értékelésénél  azt hoztam fel hibának, hogy Taylor hiába végez nagyon izgalmas munkát (tűzoltó), de sajnos nagyon picike betekintést kapunk a munkájába, pedig szerintem sokan lettünk volna rá kíváncsiak. Az írónő viszont úgy tűnik, hogy "meghallotta" a kérésemet, mert az újabb részben, Taylor ikertestvére Tyler is tűzoltó és itt most nagyon sok mindent megtudunk erről a veszélyes, de gyönyörű foglalkozásról. Azt azért elmondom, hogy volt egy kis részlete a bemutatásnak, ami egy picit összezavart, de mivel a poszt megírásáig nem sikerült ezt egy valódi tűzoltóval megbeszélni, az írónő a regény végén pedig elmesélte, hogy ő viszont egy valódi szakértővel értekezve írta meg ezeket a részeket, így már végképp összezavart. Ez pedig az a jelenet volt, miszerint tél van, -6 fok, kb térdig érő hó és a kis tűzoltócsapat vissza-visszatérő, kiterjedt erdőtüzeket olt, amelyek akkorák, hogy még helikopteres segítséget is igénybe vesznek. Számomra ez elég hihetetlen, de ha valaki bebizonyítja, hogy ez így lehetséges, akkor fejet hajtok és csendben maradok:).
A történet egyébként számomra a fülszöveg alapján picit klisésnek tűnt, de úgy döntöttem, hogy ha már az eddigi összes Maddox tesó történetét elolvastam, akkor ezt se fogom kihagyni. Legnagyobb megdöbbenésemre azonban a sztori már az elején lekötött. Ellison egy rém elkényeztetett lány, igazán semmi dolga a világon, csak apuci pénzét költeni és halálra unni magát. Ebbe beletartozik az ivás, drogozás, mértéktelen pasizás és minden, amit még hozzá tudunk képzelni. Ez első körben nem tette őt egyáltalán szimpatikussá, de mégis, érdekes volt a betekintés a gazdag fiatalok világába, ahol a pénz már nem boldogít, sőt inkább rombol. Nem tudom, hogy ismeri-e valamelyikőtök a The Royals sorozatot és abból pedig Eleanor hercegnőt. Na nekem Ellison egy az egyben ő volt, a történet első sorától kezdve rá asszociáltam:).
A másik fél pedig ugye Tyler, a Maddox testvérek egy tagja, aki bár felelősségteljes munkát végez, de mégis hatalmas szoknyapecér hírében áll. Persze a szíve mélyén ő is egy nagyon rendes, érző szívű srác - de idáig el is kell jutnia egy lánynak, hogy ez kiderüljön. Tyler pedig jön, lát és egy szőke herceg ügyességével próbálja megmenteni a "hercegnőt". És innentől vált még érdekesebbé a történet, hiszen a Ellison szülei megelégelve a lányuk önpusztító életmódját megvonnak tőle mindent, ami hozzásegítette őt ehhez az élethez. A lány pedig kénytelen leszállni a földre és megpróbál életben maradni a "földi halandók" között. Ebben segít neki Tyler, de a közös útjuk elég rögös, rengeteg minden gördít akadályt közéjük.
A történet alapjában véve a Maddox testvérek sorozatába tartozik, viszont ez a regény szerintem jóval inkább Ellison könyve, mint Tyleré. Eleve az, hogy Ellison a mesélő, sokkal inkább közelebb hozza az ő karakterét hozzánk (hogy ki szereti és ki nem, az már más tészta:). Tyler inkább itt csak mellékszereplő, aki segíti, (néha gátolja:) a főhősnőnk fejlődését. Mert Ellison fejlődik. Méghozzá olyan rohamos léptekkel, amelyet nagyon kevés főhősnél olvastam mostanában. De amit láttam, az nagyon tetszett:). A kettőjük kapcsolata pedig elég viharos, hiszen az elkényeztetett, eddig mindent megkapott fiatal nő és a kemény "alfahím" azért harcol eleget, mire összecsiszolódnak:).
Akiket szeretnék még kiemelni a történetből, az Ellison nővére, Finley és Ellison legjobb barátja, Sterling - a szintén felső tízezerbeli srác kapcsolata. Én nagyon szerettem őket is, néha jobban drukkoltam nekik, mint a főhőseinknek. (főleg, mert Sterling engem sokban az egyik kedvenc könyves karakteremre, a nagyon gazdag, de meg nem értett Adrian Ivashkovra emlékeztetett:). Szívesen olvasnék picit többet róluk is, mert ők külön-külön is, de együtt még inkább érdekesek voltak!

Összességében szerettem ezt a történetet, bár az is igaz, hogy a Gyönyörű megváltást ez sem tudta felülmúlni. Számomra továbbra is az a rész a legjobb része a sorozatnak, de az is igaz, hogy ez szorosan a nyomában halad:).

Borító: Nem rossz, bár engem picit frusztrál, hogy a sorozat harmadik részének külföldi borítóján nagyon hasonló a kép...

Kedvenc karakter: Tyler, Finley, Sterling, Ellison

Szárnyalás: a tűzoltók munkájának bemutatása

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: vannak benne eléggé forró jelenetek, szóval mindenképpen 16 éven felülieknek ajánlanám.

Értékelés: 

A LINK-re kattintva megrendelhetitek a könyvet.

Nyereményjáték:
Tyler testvéréhez hasonlóan tűzoltóként dolgozik, mostani játékunk könnyű lesz, minden állomáson tűzoltókhoz, tűzoltáshoz kapcsolódó tárgyat találtok és ki kell találni mit láttok a képen. A helyes választ írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.A blogturné további állomásai:
12/15 Insane Life
12/16 Kelly & Lupi olvas
12/17 Deszy könyvajánlója
12/18 Book Heaven
12/19 CBooks
12/20 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók