KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. május 12., péntek

Sophie Jackson: Egy lépés feléd - Egy font hús sorozat #3


Sophie Jackson tollából egyre gyönyörűbb és egyedibb történetek születnek. Az Egy font hús sorozat harmadik része is megjelent magyarul a Libri Kiadó  Insomnia Könyvek sorozatában Egy lépés feléd címmel, amely Riley múltját eleveníti meg, Riley és Lexie érzéki és izgalmas történetét meséli el nekünk. A Blogturné Klub május 8. és 12. között minden nap újabb állomással jelentkezik és népszerűsíti e nagyszerű történetet.

Libri Kiadó - Insomnia könyvek
352 oldal
Fordította: Lukács Andrea
Goodreads: 4,18
Besorolás: new adult, realista, romantikus

Riley Moore váratlan hívást kap; édesapja súlyos állapotban kórházba került. A börtönviselt nehézfiú öt év után mindent hátrahagyva hazautazik, hogy helyrehozza a kapcsolatát a családjával. Eközben felejteni próbál, hiszen a hosszú börtönéveket egy lányról álmodozva volt képes túlélni, aki egykor a világot jelentette neki, és aki soha nem lehet már az övé.

Lexie Pierce sok fájdalmon ment keresztül, de megvalósította az álmait. Sikeres üzletasszony lett, aki tudja, mit akar, de Riley felbukkanásával ismét fellángol az egykori szenvedély. Azonban a lány tartozik egy vallomással a srácnak, mielőtt kiderítenék, vajon képesek-e újra bízni egymásban...

Miután nagyon tetszettek a sorozat korábbi részei az  Egy font hús valamint az Egy csepp remény, nem volt kérdés, hogy várom-e a harmadik kötet megjelenését.
A négy jóbarát közül most Riley-n van a sor, hogy bemutatkozzon az olvasóknak, Wes és Max után egy újabb rosszfiút üdvözölhettem a regényben, aki nálam felülmúlta a két korábban megismert pasit.
Rögtön az elején korrigálnom kell a fülszöveget, ugyanis szó sincs hosszú börtönévekről. Riley-t 18 hónapra ítélték el, amiből talán  14 hónapot kellett letöltenie, nem emlékszem pontosan, de nem az egészet ülte le. Ez azért mégsem egyenlő a hosszú börtönévekkel. Egyébként lopott autóalkatrészeket tárolt a barátja kérésére, mielőtt valami komolyabb bűntényre gondolnátok, persze ez is törvényszegés. Azt nagyon becsültem ebben a pasiban, hogy sosem mondta, hogy ártatlan, teljes felelősséget vállalt a tettéért, és szó nélkül viselte a következményeket.
Ennyit elöljáróban és most következhet az ömlengésem, ugyanis én ezt a regényt az első betűtől az utolsóig imádtam! Riley nyolc évesen ismerte meg Lexie-t, a szőke copfos kislányt, akivel nagyon szoros barátságot kötött, innentől együtt játszottak, együtt jártak suliba, együtt nőttek fel. A szerző E/3-ban mesél, leginkább Riley szemszögéből, de Lexie-nek is jut jó néhány fejezet. A fejezetek között pedig egy-egy emlék kapcsán visszarepít az írónő a múltba és azokat az eseményeket is megismerheti az olvasó, amik jelentősek voltak a pár életében. Nem kell ugyanis nagy jóstehetség ahhoz, hogy kitaláljuk, a gyerekkori barátságból szerelem lesz, és én ezt klisét annyira imádom! Riley egy jó srác, óvja, védi a lányt és mindent maximálisan jól akar csinálni. Mindenben az elsők egymásnak, édesek voltak, Riley igazán mindent megtett a romantikáért. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire tetszett nekem a szerző írásmódja. Olyan mély érzelmeket vitt ezekbe a karakterekbe, hogy időnként összeszorult a szívem, ahogy átéreztem a konfliktusokat.  A szexi  jelenetek tökéletesek voltak, a jó ízlés határain belül maradva, de igazi szenvedéllyel átitatva kerültek a regénybe.
Ez tehát a múlt, a jelen viszont sokkal bonyolultabb. Meg kell jegyeznem, hogy a romantika és a szerelmi szál áll ugyan a központban, de mellette sok fontos elemet kell megemlíteni, akad tehát más mondanivaló is.
Riley részéről ott a család, imádom, ahol ennyi pasi van egy családban,  4 fiútestvért neveltek fel a szülei, és most, hogy az apjuk kórházba került, mind hazatérnek. Riley-nak van a legnehezebb dolga, hiszen ő nem tart jó kapcsolatot az apjával a börtönbüntetése miatt, de meg van benne a vágy, hogy kibéküljenek, és megmutathassa az apjának, hogy lezárta ezt az időszakot, és készen áll segíteni neki a családi bizniszben. Riley életében nem csak az apjával való kapcsolata okoz fájdalmat, hanem Lexie-vel való szakítása is. Összetört a szíve és ezen nem tud túllépni, hiába teltek el évek közben.
Lexie egy ragyogó, vidám lány, tele élettel és tervekkel. Imádtam a vagányságát, a tetkóit, a talpraesettségét.  Legjobb barátja van mellette, aki a szerelme és lelki társa is egyben, készülnek a közös new yorki főiskolás évekre, de az utolsó pillanatban közbeszól a sors, a fősuli előtti utolsó nyaralás alatt az édesapja meghal. Nem tudja magára hagyni anyját és a testvérét, halasztja a főiskolát, Riley-nak egyedül kell New Yorkba utaznia. A távkapcsolat pedig nem működik, és erről Lexie tehet. Nem önmaga miatt, hanem kialakul a veszteség miatti depressziója, ami azt sugallja neki, engedje el a srácot, ne húzza vissza magához, azt beszéli be magának, hogy nem elég jó neki. Viszont amikor időnként összefutnak, ledőlnek a korlátok, és újra egymás karjaiban kötnek ki. És ennek következményei lesznek, súlyos következményei.
Vajon kaphat-e második esélyt Lexie? Megbocsátható-e, amit Riley ellen elkövetett?
Eddig csupa olyan "második esély" sztorival találkoztam, amelyekben mindig a pasi volt a hibás, a megcsaló, vagy szakító fél. Itt viszont Lexie az, akinek újra fel kell építenie Riley bizalmát. Nem könnyű feladat, de végül is van egy apró segítség a kezében...
Nem mehetek el szó nélkül a támogató karakterek mellett. Riley testvérei félelmetesek, imádnék róluk is olvasni egy-egy regényt. Tate már ismerős volt korábbról, Seb és Dex mindketten wow kategória, különösen Seb, de hogy miért, a könyvből megtudhatjátok. Remek, valós karakterekké formálta a szerző Riley szüleit, komolyan irigyeltem őket ezekért a srácokért. Öröm volt olvasni, mennyire együtt tudnak lenni a bajban, mindenre odafigyelve támogatták a testvérek az anyjukat.
Ezek után talán nem lepődtök meg, hogy bármikor olvasnám Sophie Jackson bármilyen új művét, de leginkább a sorozat következő részét, mely az Egy őrült pillanat  címet fogja viselni, rövid sorozat  kiegészítő kötetként újra Carterék lesznek a középpontban. Olvassátok, nem fogtok csalódni!!

Borító: Illik a sorozathoz.
 
Kedvenc karakter: Riley

Szárnyalás: Nagyon bírtam Lexie apját. Mindig úgy említette Riley-t, hogy "a fiú", és ez emlékeztet a saját családomra.

Mélyrepülés: Egy pont után már bosszantott a selypítéssel írt szöveg. Tudom, hogy zabálnivaló, de akkor is...

Érzéki mérce: Az Insomnia könyvekhez méltóan sistereg a kémia a főszereplők között. 

Értékelés:



Nyereményjáték

Ebben a nyereményjátékban a tetoválásoké lesz a főszerep. Mindig fontos jelentéssel bírnak, tartósak, amelyeket az ember örök életen át a bőrén visel. Az állomásokon található tetoválások egy-egy híresebb könyvre/sorozatra utalnak. A rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok az író nevét, a sorozat, vagy a könyv címét, amelyre az adott tetoválás utal. Az Insomnia Könyvek felajánlásával a játék végén 3 példányt sorsolunk ki az Egy lépést feléd c. könyvből.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
a Rafflecopter giveaway

Állomás Lista:

05.08. Kristina blogja
05.09. Angelika blogja
05.10. Könyvvilág blog
05.11. CBooks
05.12. Kelly és Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók