KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 12., szerda

Sophie Jackson: Egy csepp remény


Szeptember 9-én a Libri Kiadó jóvoltából itthon is megjelent Sophie Jackson második regénye, az Egy csepp remény. A Blogturné Klub négy bloggerével együtt, október 3-a és 12-e között ti is jobban megismerhetitek Carter legjobb barátját, Maxet, akire az utóbbi időben igencsak rájár a rúd… De, ahogyan mondani szokták, mindig van felfelé, és a fiatalember esetében sincs ez másként. Tartsatok velünk, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, lehetőségeket nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét.


Libri Kiadó 2016. szeptember 9.
472 oldal

Fordította: Lukács Andrea
Goodreads: 4,22
Besorolás: erotikus-romantikus, felnőtt

Max O'Hare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól...  Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit. 

Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat?

Az első rész engem maximálisan levett a lábamról, (az értékelésem itt található)  nagy reményeket fűztem a folytatáshoz, ugyanis tudni lehetett, hogy Max lesz a főszereplő, akit az első részből már megismerhettem, mint Carter jóbarátját. Max összeteheti a kezeit, és hálát adhat a sorsnak, hogy Carter révén bekerülhetett  az elvonóra, miután kétségbeejtő állapotba került. Ennyit tudtam tehát az előzményekről.
Lassan, fokozatosan alakult ki a kép Maxról, ahogy végigkövettem őt az elvonókúra lépésein. Megtudtam, hogy mi okozta az összezuhanását, részben az édesanyja majd az édesapja halála, aztán élete szerelmének elvesztése járult hozzá, hogy kiforduljon önmagából.  Részletek megemlítése nélkül is elmondható, hogy jó oka volt a barátnőjének elhagyni őt, ez egy külön tragédia, mégis mintha a szívét tépték volna ketté azzal, hogy egyetlen szó nélkül sétált ki a srác életéből és többé nem volt elérhető a számára.
Őszintén megmondom, nekem az elvonó elég könnyedre sikerült. Ez valójában egy sokkal de sokkal embert próbálóbb folyamat, amit nem tudott visszaadni a könyv. Ez az életben nem néhány pánikrohamról szól. Nem elég beszedni a gyógyszereket, ott kemény küzdelem folyik, egyik napról a másikra, tyúklépésenként. Keveset tudtam meg a terápiáról, a foglalkozásokról, egyszóval rövid volt ez a folyamat és nem mélyen kibontott, a téma megérdemelt volna részletesebb elemzést.
Max végül kikerült az elvonóról, de a régi életébe nem tudott visszailleszkedni, ezért a legjobb megoldás, hogy a nagybátyjához utazott Nyugat-Virginiába egy kisvárosba, ahol  az építőipari vállalkozásban segíthet a vendéglátásért cserébe.  Itt találkozik össze a történet másik főszereplőjével, Grace-el. A frissen elvált lány épp ide menekült, itt  vett egy felújítandó házat, és a helyi bárban vállalt pultos munkát. 
Itt álljunk meg egy percre. Grace egy rohadék elől menekült el, aki férjeként inkább a tulajdonának tekintette és úgy is bánt vele, nem a szíve hölgyeként, ahogy az udvarlás alatt. Ismét részletek nélkül, de végkicsengésében egy olyan nőt ismertem meg benne, aki tart a férfiaktól, valósággal fél az érintésektől. Hol vállal állást? Egy pult mögött, ahol ki van téve a kapatos vendégeknek, de úgy általában a férfiak vizslatásának. Nekem ez nem smakkolt. El kell árulnom, hogy ezen a ponton még csak a könyv ötödénél tartunk! Végre találkoznak, és elkezdődik a lassú, nagyon apró lépésekből álló folyamat, ahogy megismerik egymást és valamiféle barátság alakul ki közöttük. Kevés a bizalom mindkét oldalról, és hiába a fizikai vonzódás, aki egyszer már megégette magát, az nem adja könnyedén a szívét. 
Történik ezután sok sok esemény, természetesen félreértések, féltékenységek, szex... olvastatja magát a könyv, és ha nem is vagyok maradéktalanul elégedett, határozottan kellemes olvasásélmény volt. A szerző ismét kiteljesedik abban, amit az első résznél is érzékeltem, hogy nagyszerűen át tudja adni az érzelmeket, tud hatni az olvasóra. Tetszett, ahogy nevén nevezi a dolgokat, szerencsére a  fordítás sem szépít a szókimondáson, én szeretem, ha életszerűek a párbeszédek. Mégis, vártam  valami ütős dolgot, voltak is meglepetések, de kicsit másra számítottam. Barátnőmnek kommenteltem az olvasás során, meg is mondtam, nem adok 5 pontot, ha egyszer sem esik vissza a drogozásba, vagy nem lesz legalább egy félrekefélés.
Amit óriási pozitívumnak tartottam a könyvben, az a férfi karakterek barátsága volt. Őszinték voltak a beszélgetéseik, segítették egymást, de hagytak egymásnak teret és időt is, ha arról volt szó. Nagyon kíváncsi vagyok, Riley történetével meg tud-e újra venni magának a szerző. Mindenképpen ajánlom a könyvet, a stílusa, a végkicsengése szívet melengető az erotikus-romantikus olvasmányok kedvelőinek.

Borító: Tetszik, de a hátoldalnak nincs sok köze a regényhez.

Kedvenc karakter: Max

Szárnyalás:  A fotókiállítás.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Nem mondanám, hogy sok a szex, de ami van, az mélyen kibontott.

Értékelés:



Nyereményjáték:

Mivel Max a történet kezdetén komoly drogproblémákkal küzd, a játék is ehhez kapcsolódik. Olyan hírességekre kell ráismernetek az egy állomásokon található egy-egy kép alapján, akik hozzá hasonlóan szintén megjárták a poklot az efféle szerek - vagy éppen a súlyos alkoholizmus miatt. Mindössze annyi a dolgotok, hogy az adott ember nevét beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


10.03. - Kristina blogja
10.06. - Angelika blogja
10.09. - CBooks
10.12. - Kelly & Lupi olvas

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók