KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 6., kedd

Donna MacMeans: Csiszolatlan gyémánt

Megjelent a General Press Kiadó gondozásában Donna MacMeans legújabb történelmi romantikus könyve Csiszolatlan gyémánt címmel, a Chambers testvérek trilógia harmadik része.
Michael Rafferty a korona szolgálatában áll, elsőre nem tesz jó benyomást Arianne Chambersre. Vajon a véletlen szülte küldetés képes lesz megbékíteni őket? Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és a hat állomásos turnén ismerjétek meg jobban a könyvet!

General Press Kiadó 2017. május 26.
324 oldal
Fordította: Fügedi Tímea
Goodreads: 3,87
Besorolás: történelmi romantikus

Anglia, 1881. Nehéz idők járnak a Brit Birodalom diplomatáira: nem sokkal az amerikai elnökválasztás után a washingtoni nagykövetüket meggyilkolják, és felerősödnek az ír függetlenségi törekvések is. A Korona szolgálatában Michael Raffertyre hárul a feladat, hogy a gyilkos nyomára bukkanjon. A küldetés sikere érdekében Rafferty diplomatának adja ki magát: a feladat azonban nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik, a férfi modorával ugyanis komoly gondok adódnak. Ezért úgy dönt, keres egy nőt, aki megtanítja neki az illemszabályokat, és egyben hajlandó eljátszani a felesége szerepét. A kiszemelt hölgy, Arianne Chambers azonban vonakodik belemenni a játékba. Arra még hajlandó lenne, hogy úriembert faragjon a bárdolatlan fickóból, férjre viszont egyáltalán nem vágyik. Ám hamarosan azon kapja magát, hogy a Michael durva külseje alatt megbúvó szenvedély lassanként meghódítja a szívét. Rafferty eközben egyre veszélyesebb kalandokba bonyolódik, és rádöbben, hogy Lady Arianne sokkal talpraesettebb és vonzóbb, mint amilyennek első pillantásra tűnt... De vajon elegendő-e a kölcsönös vonzalom ahhoz, hogy örökre összekössék az életüket?

Vendégbloggerünk, Valentényi Erzsébet @bozs meséli el az élményeit a történetről:

Bozs: Nem igazán szoktam történelmi könyveket olvasni, de ha romantikus, akkor egy lépéssel közelebb lép hozzám és ha krimi is van benne, akkor viszont ide nekem! Jelen esetben a krimi szál a washingtoni nagykövet meggyilkolását takarta, de hamar kiderült, hogy a gyilkos megvan, csak elő kell keríteni a nem túl apró Amerikában. Raffertynek kellene a diplomata feladatokat ellátva nyomozni, de ehhez mindenképp kell egy hölgy az oldalára, aki mindent tud az etikettről.

Főszereplőink ismeretsége is kalandosan kezdődik. Raffertyt ki akarják rabolni, miközben az urak báljára igyekszik barátjával Phineassal, de fordítva sül el és a rabló árul el titkot a bálon megjelenő zöld ruhás nőről. Arianne-re illik a leírás, a bálon ő is zöld ruhában pompázik,  ragyogó,  hajadon szépség.  Rafferty ennek a félreértésnek "áldozata" és ebből kifolyólag kölcsönös ellenszenvük is innen indul ki. Arianne sok nőnek és férfinak talált már párt, többek között saját bátyjának is, ezért „Cupido kedvesének” is nevezik. Cupido hozzá viszont egyáltalán nem kegyes, sőt a Nagy Szerelme, a Báró végzetesen elcsábítja, majd másnap bejelenti eljegyzését egy másik nővel. Ezért sem nehéz rábeszélnie Raffertynek, hogy segítsen neki úri jó modort tanulni, előkelő társaságban beszélgetni, nemesi etikettet bemutatni. Idejük csak annyi van, amíg 10 nap alatt Rafferty saját hajójával Londonból Washingtonba nem érnek. Ez a 10 nap nem mindenre elég, de arra igen, hogy Anne halálosan beleszeressen tanítványába, ami előbb-utóbb viszonzásra talál.

Azt hiszem beleszerettem a történelmi romantikusokba, mindenesetre gyakrabban fogok a műfajhoz nyúlni, mert igazából most jöttem rá, hogy ezek néhány százaléka történelem, a többi hatalmas adag romantika. Persze minden történelmi elemnek megvan a valóságalapja, így valamilyen szinten hitelessé próbálja tenni a köré épített sztorit. Szerepelnek valódi történelmi karakterek, akik erőteljesebbé teszik az intrikával teli történetet.  Itt is valós keretet biztosít az adott kor  történelmi eseménye, megfelelő arányban volt jelen, nem nyomta el a kibontakozó romantikát.
Ebben a regényben Rafferty karaktere tetszett a legjobban, jól felépítette a szerző, tulajdonképpen nem olyan neveletlen, mint amilyennek mutatja magát, ha valóban szükség volt rá, megállta a helyét.
Másik kedvenc szereplőm Phineas volt, aki igazi barátnak bizonyult. Mindig Rafferty mellett állt, tanácsot adott neki, felnyitotta a szemét, ha kellett, szóval ott volt, amikor szükség volt rá.
Anne kissé túl sopánkodó karakterre sikeredett, persze meg volt erre az oka, sokat bizonytalankodott, de valljuk be, sok mindent magának köszönhet.
Érdekes volt számomra a szereplők társadalmi helyzete,  mennyire meghatározta az emberek egymáshoz való viszonyát, a lehetőségeiket. Ebben a  korban rendkívül fontos szerepe van a nemesi ranglétrán való elhelyezkedésben, ez számomra a XXI. században már elképzelhetetlen.
Ez volt az első olvasmányom a szerzőtől és meglehetősen tetszett  a stílusa. Remekek voltak a főszereplők közötti párbeszédek, mondhatjuk pengeváltásnak is, viccesek, szórakoztatóak. Megvolt a történetben minden, ami egy kellemes kikapcsolódáshoz kell, érzelmek, feszültség, intrika. Remélem a sorozatban Phineas is megkapja a saját részét!

Borító: Az eddigi részekhez illő, saját kiadói borító.

Kedvenc karakter: Rafferty, Phineas


Szárnyalás:  Csodás jelenet volt a vihar alatti vigasztalás.

Mélyrepülés: A Báró

Érzéki mérce:  Lassan kialakuló szerelmi szálról van szó, kellemes feszültséggel.

Értékelés:


Nyereményjáték

A történelmi romantikus könyvek hátterében sokszor igazi történetek lapulnak, ezért mostani játékunkban a könyvhöz kapcsolódó kérdésekre kell válaszolnotok, kivételesen nem a fikcióra leszünk kíváncsiak, hanem a valóságra.
Játékra fel!
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés: Jelenleg itthon egy hajóskapitány eskethet a hajóján?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

06.05 Insane Life
06.06 Kelly & Lupi Olvas
06.08 Deszy könyvajánlója
06.09 Könyvvilág
06.10 Kristina blogja
06.11 Dreamworld
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók