KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 12., hétfő

Kresley Cole: Endless Kinght - Végtelen lovag (Az Arkámun Krónikák #2)



Végre itthon is folytatódik Kresley Cole sötét, de annál inkább lebilincselő YA sorozata, Az Arkánum Krónikák. A második kötet a könyvhétre érkezik, a Blogturné Klub pedig egy haláli turnéra invitál minden rajongót. Tartsatok velünk.

22 Arkánum kártya. 22 kiválasztott. Az Arkánum Krónikák középpontjában a Tarot pakli ütő kártyái állnak, a Nagy Arkánum. Képzeld el, ha a Halál, a Szeretők, a Bolond, az Ördög, stb valójában különleges képességekkel megáldott tinédzserek lennének. Ahhoz, hogy legyőzzék a többi “kezet”, meg kell tanulniuk szövetségeket kötni. Ám óvatosnak kell lenniük, hiszen sosem egyértelmű ki melyik oldalon áll.

Könyvmolyképző, 2017
376 oldal
Fordította: Szoboszlay Anna
Goodreads: 4,39
Besorolás: YA, poszt-apokaliptikus

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra. 

– Minden játékban végzett velem? 
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt. 
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor? 
Matthew habozott. 
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta. 
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga. 
– Ki kapott el? 
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva. 
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el! 
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert. 

Tegyél fel mindent egy lapra!

Erre a könyvre érdemes volt várni! Még akkor is, ha annyi idő telt el a két kiadás között, hogy az első pár oldalon csak pislogtam, hogy ki kicsoda és mi is történik. De az írónő is gondolt az ilyen felejtősökre, mint én, mert a játékosok által folyamatosan csöpögtette a régi információkat vegyítve az újakkal és így szépen lassan minden beugrott.

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. A kis csipet-csapat összeáll és a legnagyobb ellenség, a Halál ellen indulnak közösen, közben persze megpróbálnak életben maradni. Ez volt az a rész, ahol egy picit a történet az Endgame című regényre emlékeztetett, bár ez annak egy fokkal talán lájtosabb verziója. Persze azt nem mondom, hogy ez egy könnyed kirándulás, hiszen a főhőseink előtt annyi akadály van, hogy ember legyen a talpán, aki ezt mind túléli, de nemhiába Arkánumok, mindnek olyan különleges képessége van, ami segít előrevinni őket a küldetésünkben. Kivéve persze Jack, aki igazából egyáltalán nem érti, hogy hová is keveredett. A lány, akibe szerelmes - na jó, ez túlzás, de aki felborítja a bioritmusát, képes méreggel ölni és az egész növényzetet gyilkos hadsereggé változtatni, a másik társuk Matthew - nem teljesen százas, olyan dolgokról beszél, amiket még az Arkánumok se mindig értenek. Ott van Selena, akiről, mint kiderül, a bombázó külső egy hidegvérű gyilkost takar, Finn pedig képes az egész társaságot láthatatlanná tenni. Szóval tiszta őrület!

"Ezek voltunk mi: egy mentálisan instabil Bolond, egy nyílvessző nélküli Íjász, egy varázserő nélküli Mágus, meg én, akiből kezdett elpárologni az erő és a düh."

Forrás: pinterest
Én nagyon szerettem ezt a kis csapatot, a kezdeti összezördülések után nagyon összekovácsolódnak és egy rettentő kemény véd és dacszövetség alakult ki köztük.
Aztán persze jönnek az újak is, ahogy az újabb szövetségesek vagy ellenségek bukkannak fel. Közülük nekem leginkább Lark jött be, aki képes az állatokat irányítani, ami nekem mindig is hatalmas álmom volt:). És FARKASAI vannak! Úristen! Ezzel kész, az írónő is és a karakter is levett teljesen a lábamról!
És a történet. Igazából két részre tudnám osztani, az első részben együtt halad a kis csapat, próbálnak életben maradni (ahogy már említettem) és eljutni egy bizonyos helyre. Az út pedig veszélyekkel teli, az írónő pedig mindent megtesz azért, hogy ne csak a csapatnak legyen nehéz dolga, hanem mi is lerágjuk a körmünket néhány nagyon is izgalmas jelenetben.

"A feszültség szinte kibírhatatlan lett. Farkasok ólálkodtak körülöttünk, zsákosok üldöztek, és túl közel jártunk a földalatti kannibálokhoz."

A könyv második fele pedig picit lassabb tempójú, és az érzelmek veszik át a főszerepet. De még milyenek! Persze a szerelmi háromszöget itt sem tudjuk megúszni, ahogy ez minden YA könyvben alapkövetelmény és az izgalmakat fokozva, még a könyv végén se tudja az ember eldönteni (nekem sikerült, de én mindig kivétel vagyok:))), hogy ki is lenne jobb Evie mellé. Az egyik fiú hűséges, hatalmas túlélő és a régi Evie mellé tökéletes társ lenne. A másik pedig sötét, izgalmakkal teli kalandokat ígér és úristen, engem három oldal után levett lábamról:).
Na Evie azért nem tudott ennyire könnyen dönteni, ezt kicsit negatívumnak is mondanám, hiszen mindig épp az a fiú kellett neki, aki épp a keze ügyében volt a kettőjük közül. Persze valahol megértem én, hiszen mind a két srácnak megvannak az előnyei és a hátrányai és folyamatosan derülnek ki róluk újabb és újabb dolgok, amik nem túlzottan segítik a választást.
Azért voltak persze vicces jelenetek, a könyv egyik csúcspontjának tartom, amikor Evie az egyik fiút - minden tapasztalat nélkül - megpróbálja elcsábítani, a srác és a mi legnagyobb szórakoztatásunkra. Ennyire szerencsétlen nem lehet valaki :).

A történet pedig szépen lassan letisztul, rengeteg új információt kapunk a játékosokról és magáról a játékról is. A puzzle részletei összeállnak, csak kérdés az, hogy ki hogyan tudja ezt kihasználni. Hiszen ez egy játék, amit szinte senki sem játszik tiszta lapokkal. Árulás árulás hátán, igazából maximum Küklopszban, az egyik farkasban mertem én is bízni már a végén, mindenki más egy nagy talány volt.

A vége pedig? Egy óriási függővég, ami után azonnal olvasnám a következő részt - húú, de még mennyire! De azt hiszem erre angolul fog sor kerülni, mert nem biztos, hogy képes leszek kivárni, mire itthon is megjelenik :).
És kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szerette az első részt. Higgyétek el, nem fogtok csalódni benne!

Borító: Egy szó van rá: tragédia. A borító alapján bárkinek is egy sötét, poszt-apokaliptikus sztori jut az eszébe?

Kedvenc karakter: Halál, Evie, Lark, Küklopsz, Selena

Szárnyalás: a könyv második része

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: néhol ez már nem YA (bár ez nekem inkább pozitívum:)

Értékelés: 

Nyereményjáték:
A mostani nyereményjátékunkban is a tarot kártyáké lesz a főszerep.
Minden állomás bloggerének ugyanazt a kérdést tettük fel: "Melyik tarot kártya lennél leginkább az Arkánum Krónikák sorozatban, és miért?" A rafflecopter megfelelő helyeire ezeket a válaszokat keressük.
+1 pont: Növeljétek a nyerési esélyeiteket és mondjátok el nekünk ti is, melyik tarot kártya bőrébe bújnátok!
A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Melyik tarot kártya lennél leginkább az Arkánum Krónikák sorozatban, és miért?

Hm.. aki ismer, az tudja, hogy mennyire imádom az állatokat, így nekem Lark, a Fauna úrnője a kedvencem és ezáltal az Erő kártyáját választanám.


A blogturné további állomásai:
Június 7 - Függővég
Június 9 - MFKata gondolatai
Június 11 - Kelly Lupi olvas
Június 13 - Insane Life
Június 15 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók