KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. július 25., kedd

J.P. Delaney: A lány a múltból


A Maxim Könyvkiadó a Könyvhétre jelentette meg J.P. Delaney: A lány a múltból című könyvét, mely az amerikai és az angliai megjelenés után több mint 35 országban került a könyvespolcokra óriási sikerrel, és a filmes jogok is elkeltek. Tarts a Blogturnés bloggerekkel ennek a misztikus thrillernek a blogturnéján, és a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.

Maxim Könyvkiadó 2017. június 08.
Fordította: Sóvágó Katalin
360 oldal
Goodreads: 3,7
Besorolás: misztikus thriller

Írja ​össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.

EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.

JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány.

Vendégbloggerünk, Valentényi Erzsébet, avagy a Molyról @bozs  véleményét olvashatjátok a történetről:

Szeretem az izgalmas könyveket, így lelkesen vágtam bele az olvasásba. Valamint kedvelem azokat a történeteket, amik ugrálnak az időben. Nem derülnek ki a pontos dátumok a cselekmény folyamán, nem is lényeges, de néha akarom tudni a felesleges részleteket és úgy tippeltem olyan 2-3 év telhet el Emma és Jane beköltözése között. 
Már azon meglepődtem, hogy a lányoknak tetszett a lakás. Kinek van ínyére egy olyan ház, ami úgy néz ki, mint egy papírnehezék!? Alacsony, halvány, tömör kőkocka. Az ajtó egy szintben van a fallal és csak pár csőből lehet rájönni, hogy ez egy lakóépület. Belül pedig teljesen minimalista bútorzat, csak a legszükségesebbek és ezen a főbérlő fura szabályai miatt nem lehet változtatni. Nem tudnék könyvek, képek, dísztárgyak, függönyök nélkül élni. Valamint mindent egy magas fokú beépített  technológia vezérel rengeteg érzékelő alapján, amik feltérképezik a lakó szokásait. Egy furcsa karkötővel lehet bemenni a házba, abba van beprogramozva milyen hőmérsékletet szeretsz, hogyan kívánod a fürdővizedet elkészíttetni, mikor kezdjenek estefelé sötétedni az ablakok. Én ennyire nem bízom a technikában, szeretem magam irányítani a környezetemet.
A bérlés utolsó akadálya, hogy az építésznek, egyben főbérlőnek kell jóváhagyni a bérlő személyét, amihez egy 35 kérdésből álló jelentkezési lapot kell kitölteni. Ezekből a kérdésekből párat megismerhetünk a könyv olvasása közben,  fejezet elválasztóként szerepelnek. Majdnem mindegyik kérdéstől ledöbbentem és ha rajtam múlt volna ezt a választ adom: „Csak ilyen helyzetbe ne kerüljek!” Nyilván jó kis pszichológiai teszt ez az olvasó oldaláról is, ezek a kérdések bemásznak a fejünkbe és elgondolkodunk rajtuk, vajon élesben hogyan válaszolnánk, mit is tennénk?
Jelentkezési lap kitöltése után egy személyes találkozóra hívták a potenciális jelentkezőket, ahol megismerkedhetünk a ház tervezőjével, kivitelezőjével, imádójával a munkájában maximalista Edward Monkforddal. A lányoknak egy szó jut róla eszükbe: Vonzó!!!
A lányok beköltöznek a házba. Mint kiderül nem csoda, hogy ők lettek a nyerők. Rendkívüli módon hasonlítanak egymásra és a tervező elhunyt feleségére is. Emma szakít a barátjával, egyedül marad, Jane számára pedig kiderül Emma története és azonnal nyomozásba kezd az internet segítségével. Közben mind a ketten próbálják feldolgozni a velük történt szörnyűségeket. Ebben nyújt segítséget nekik Edward, aki felajánlja a testét a gyorsabb felejtés elősegítéséhez. Csakis a testét, mindenféle konvenció nélkül, egyszerűséget és szabadságot adva a másiknak. Innentől az „akkorban” és „mostban” félelmetesen egyforma dolgok történnek.
Aztán Emma történetében elértem a „hű bazdmeg” pillanathoz!! Kikerekedett a szemem és elállt a lélegzetem! Nem lehet igaz! Ilyet nem csinálhat senki! Az ő szála ezek után sokkal jobban kezdett érdekelni, alig vártam, hogy túljussak Jane idején, egészen addig, míg a lány meghal.
Jane nyomoz, egyre több embert talál, aki talán tud valamit az Emmával történtekről. Egy idő után mindenki gyanús az olvasó számára, de persze mindig Edward marad a főgyanúsított. Majd bekövetkezik Jane életében is az „atya ég!” momentum és az ő történetét se bírtam letenni.
Az utolsó 80 valahány oldalt csak úgy faltam! Izgultam! Rágtam a körmöm! Barmi jó volt!
Kedvenc szereplőm leginkább Jane volt. Magabiztos, bátor, talpraesett, éles eszű, jó logikával rendelkezik. Különböző okokból voltak lelkileg tragikus állapotban a lányok, különbözött a habitusuk, de minél több időt töltöttek a házban, annál jobban formálódtak hasonló típusra, amiben erősen közrejátszott a tulajdonossal folytatott sötét kapcsolat is. Amit régen nem tudtak elképzelni, az mára már elfogadott lett, ahogy például a minimalista életforma.
A szerző a két nő szemszögét váltogatja, rövid fejezetekkel, amik nagyon pörgőssé teszik az olvasást. Csepegteti az információkat, amik letehetetlenné teszik a könyvet, a feszültség íve szépen emelkedik a végkifejlet felé. A szerző kifejezetten megvett ezzel az ötlettel, hogy a regény helyszínét csúcstechnológiával építette be, ez alapból egy feszült helyzetet teremt, hiszen a ház folyamatosan figyeli a lakóját, nincsenek titkok, nem bújhatsz el...  
Különleges a történet, egyedi megoldásokkal, remek kikapcsolódás, csakis 5 pontot kaphat!!

Borító: Eredeti.

 
Kedvenc karakter: Jane

Szárnyalás:  Maga a lakás technológiája kapja a díjat tőlem.

 
Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Kizárólag felnőtt olvasóknak. 

Értékelés:


Játék:

Négy népszerű könyvcímet kell kitalálnotok, amiben szerepel A lány…. valamilyen formában. A nehézség az lesz, hogy csak egy részletet mutatunk hozzá a borítóból, ennek alapján kell kitalálnotok a megfejtést és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai

07.25 Kelly és Lupi olvas
07.27 Szembetűnő
07.29 Dreamworld
07.31 Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók