KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. július 5., szerda

Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?


A General Press Kiadó jóvoltából megjelent Sabrina Jeffries legújabb regénye Mire vágyik egy herceg? címmel.
Maxmillian Cale igencsak furcsa üzenetet kap, mely szerint halottnak hitt testvére életben van. Minden szál a Manton Nyomozóiroda felé vezet, ahol nem talál mást, csak Lisettet, ezért a lány segítségére szorul. Vajon tényleg él a testvére? Lisette csakugyan segítségére lehet?
A turné állomásain még többet megtudhattok a könyvről és meg is nyerhetitek a kiadó által felajánlott három példány egyikét.

General Press
328 oldal
Fordította: Hajnal Gabriella
Goodreads: 4,02
Besorolás: történelmi romantikus

Egy ​nap váratlan látogató kopogtat a Manton Nyomozóiroda ajtaján. Az igencsak dühös herceg, Maximilian Cale magyarázatot követelve kér bebocsátást. Azt állítja ugyanis, hogy az irodavezető testvére orvul rászedte őt, és nem átallotta azt hazudni, hogy az ő halottnak hitt bátyja él. A helyszínen azonban csak az igézően szép Lisette-et találja, az őt becsapó férfi húgát, aki hiába próbál magyarázattal szolgálni. Cale szentül hiszi, hogy a testvérek összejátszanak ellene, a nő azonban váltig állítja, hogy mind ő, mind a fivére ártatlan. Lisette végül meggyőzi Maximiliant, hogy együtt próbálják meg kideríteni, hová tűnhetett a bátyja, és hogy valóban él-e a herceg testvére. Azért, hogy a nő tisztességén folt ne essen, kénytelenek inkognitóban, férjként és feleségként útra kelni. Ahogy úti céljuk, Párizs felé tartanak, a kényszer szülte helyzet megannyi izgalmat tartogat számukra, a legnagyobb kihívás elé mégis tulajdon szívük állítja őket. Vajon hihetnek az érzéseiknek, és teret engedhetnek a vágyaiknak, vagy az egész nem több egy hirtelen fellángolásnál?
Sabrina Jeffries új sorozatának, A herceg embereinek első kötetében sem izgalmakból, sem szenvedélyből, sem pedig humorból nincs hiány. Igazi ínyencfalat a romantikus regények kedvelőinek.

Vendégbloggerünk, Valentényi Erzsébet @bozs meséli el az élményeit a történetről:

Bozs: Már az első „találkozásra” beleszerettem Lisette-be a 26 éves szókimondó, magabiztos, családját imádó fiatal nőbe. Az 1828-as években játszódik az esemény, azt várnánk, hogy egy fiatal nő házasságról és családról ábrándozik, de ennek a lánynak tervei vannak, dolgozni szeretne, ambiciózus, annak ellenére, hogy  2 fivérével él együtt, akik magánnyomozók és folyton azt hallja tőlük "majd ők gondoskodnak róla". Fivérei távollétében toppan be Lisette életébe a Herceg, aki az első pillanatban igen ellenszenvesen viselkedik, de miután egyezséget kötnek a lánnyal és együtt kénytelenek utazni a szememben egy igazán kedves, kellemes férfivé változott.
Utazásuk kezdetén, amikor is postakocsira ülnek, szembesülnek az első és nem utolsó, nehéz és egyben komikus helyzettel. Ugyanis utastársaik a nő szomszédságában lakó idős házaspár, akik jól ismerik Lisette-t, így elég nehezen tudják előttük eljátszani az ifjú házasok szerepét. Abban, hogy ne bukjanak le, sokat segít egymás iránti vonzalmuk kezdeti szikráinak kipattanása és Lisette édesanyjától örökölt színpadi tehetsége is.
A történet folyamán sok izgalom vár még rájuk, követni kezdik őket, akik elől menekülniük kell. A franciaországi nyomok végül Belgiumba vezetnek. Később vesztegzárba kerülnek, ami lassítja őket céljuk eléréséhez. Régi ismerősök, barátok és családtagok bukkannak elő. Mind a két főszereplő hatalmas titkot rejteget, ami a könyv végéig nem is hagyja a szerelmeseknek, hogy gondtalanul együtt lehessenek. Mert persze mi lehet egy ilyen közös utazás és az együtt töltött idő következménye, ha megvan az a bizonyos kémia a felek között? Naná, hogy szerelem szövődik.

Nekem kicsit sok volt a lelki kínlódás, de egy kis humorral, megfelelő helyen felbukkanó izgalommal ellensúlyozni tudott az író. Kalandból aztán nincs hiány, intrikákkal és veszélyes helyzetekkel teli cselekményszál alakult ki. A két főszereplő nagyszerű párost alkotott, kiválóan együtt tudtak működni a Tristan utáni nyomozásban.
A romantikus jelenetek finomak voltak. Jól mutatja be a XIX. századi, a testi érintkezésről, férfiakról mit sem tudó fiatal lány első tapasztalatait. A lány világossá teszi, hogy sem szerető sem feleség nem akar lenni, persze a herceget ez még jobban ösztönzi arra, hogy megmutassa, milyen az igazi vágy és szenvedély.
A karakterek összetettek és megfelelően kidolgozottak. Mindkettő főszereplő sokat szenvedett a családja miatt. Max nem a kedvenc gyermeke a szüleinek, és a fivére eltűnése után még nagyobb lesz a szakadék közte és a szülei között. Tesz olyan dolgokat is később, amit nem egyszerű lenyelnie az olvasónak, de miután kiderült a mélyen őrzött titka, teljesen meg tudtam érteni, hogy nem akarta közel engedni magához a lányt.
Lisette egy erős fiatal hölgy, aki megedződött az őt ért családi sérelmek során. Önállóságra törekszik, hogy ne kelljen függenie senkitől. A születésének körülményei beleivódtak a gondolkozásába, de mindig is büszkén, emelt fővel járt. Nagyon jól lehet szórakozni a két főszereplő párbeszédein, amik pengeváltásoknak is beillenek. A szöveg egyébként is könnyen olvasható, valóságos hangvételű, az olvasó ott érezheti magát a szereplők között, mert mindig pontos leírásokat kap. 
A végkifejlet körüli bonyodalmak egy icipicit túlfeszítettek, de ott már érezhető a mindent elsöprő HEA előszele. Az olvasó boldog mosollyal az arcán csukja be a könyvet, és azzal a gondolattal a fejében, hogy ide de gyorsan a következő résszel!

Borító: A többi nemzetközi borító között maximálisan megállja a helyét a magyar borító is.
 
Kedvenc karakter: Lisette

Szárnyalás: A postakocsis jelenet az idős házaspárral.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: A regény lévén romantikus, természetesen tartalmaz néhány forró jelenetet.

Értékelés:



Nyereményjáték

A történet középpontjában a Manton Nyomozóiroda és a herceg áll. Mi lehetne könnyebb, mint olyan könyvet keresni, aminek középpontjában egy herceg vagy egy nyomozó áll? Minden állomáson idéztet találtok, szereplők neveit persze kihagytuk, a könyv címén felül azt kell megírnotok a főszereplő herceg vagy nyomozó. Mivel sok könyv játszhatna, kivételesen leszűkítjük a kört a General Press kiadványaira. Játékra fel!
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:
“– Ó, a csodába, annyira zavaros ez az egész! – panaszkodott ______. – Honnan tudhatná egy nő, hogy egy férfi mégis mit akar? 
– Ha kideríted a választ a kérdésre, légy olyan jó, és oszd meg velünk, többiekkel is – csipkelődött _______. – Bár amennyire meg tudom ítélni, a férfiak végtelenül egyszerű teremtmények, minden különcségük ellenére. Étel, ital és egy nő az ágyban, ennyire vágynak, nem feltétlenül ebben a sorrendben.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

07.04 Angelika blogja
07.05 Kelly & Lupi olvas
07.06 Deszy könyvajánlója
07.07 Olvasónapló
07.08 Dreamworld
07.09 Kristina blogja
07.10 Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók