KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. augusztus 14., hétfő

Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel


A General Press Kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Hoyt kedvelt Maiden Lane sorozatának legújabb kötete. Az Egy ágyban a szörnyeteggel előzőleg megismert Apollo történetét meséli el, akinek életébe váratlanul becsöppen Lily Stump és mindent megváltoztat.
Gyertek és ismerjétek meg velünk együtt közelebbről Apollot és a játékunk során megnyerhetitek a könyv egy példányát!

General Press Kiadó 2017.
280 oldal
Fordította: Szigeti Judit
Goodreads: 3,89
Besorolás: történelmi romantikus

Lily ​Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.
Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?
Elizabeth Hoyt regényében két súlyos titkot cipelő ember kerül izgatóan közel egymáshoz; megtapasztalva azt, hogy megszólalni, megszólítani a másikat vágyat, szerelmet és elköteleződést hoz magával.

Ez a regény az első olvasmányom Elizabeth Hoyt-tól, ráadásul egy sorozat közepébe csöppentem bele, de ez egyáltalán nem volt zavaró, és mivel a történelmi romantikusok a második kedvenc műfajom, úgy döntöttem ezt az olvasási lehetőséget most megragadom.
A fülszöveg remekül bemutatja az alapszituációt, de még mielőtt erre rátérnék, meg kell említenem a könyv szerkezetét. Nagyon tetszett, hogy a fejezetek elején a görög mondavilágból ismert Minótaurusz legendája elevenedik meg és a történettel párhuzamosan haladva az olvasó megfigyelheti a két történetet közötti összefüggéseket.

A történet helyszíne egyben volt varázslatos és szomorú is, ugyanis a londoni Harte Vigadójának helyet adó szigeten játszódik, ahol korábban leégett ez a színház és a növényzet nagy része.  Lily Stump, alias Robin Goodfellow a híres színésznő átmenetileg itt húzza meg magát a kisfiával és a szolgálójával az épület épen maradt részében. Lily színdarabok írásával próbálja meg szerény körülmények között fenntartani magukat amíg nem játszhat újra, a darabok persze a testvére nevén jelennek meg, aki le is csippenti a maga hasznát a honoráriumból.  Lily 7 éves kisfiának azonban nagyszerű játszóhely ez a környék, Indio  az első pillanattól remekül érzi magát a felfedezőútjain ahol hűséges társa egy olasz-agár kölyök kutya, Nárcisz. Már a beköltözésük másnapján összefutnak a félelmetesen nagydarab fickóval, aki a kertet újjáépítők vezetőjeként dolgozik. A férfi néma, nehéz vele kommunikálni, főleg, hogy előszeretettel nézeti magát ütődöttnek. De ahogy telnek a napok, a kisfiú összebarátkozik az idegennel aki meg is menti a tóba esett kiskutyáját. Lily is kezd hozzászokni a jelenlétéhez, és persze kiderül, hogy korántsem bolond, sőt, nagyon is értelmes. Írásban "beszélgetnek" és a nő meg van róla győződve, hogy komoly kertész szakemberrel áll szemben, az újjáépítési tervei elég meggyőzőek.
Persze a vonzalom szikrái is kezdenek kialakulni köztük, sőt  azok a szikrák lángba is borulnak. Az egyik fő erőssége volt ennek a könyvnek maga a szerelmi szál. Lassan bontakozik ki, és végre egy olyan kapcsolatot láttam kialakulni, ahogy egyik fél sem szende szűz, tisztában vannak a vágyaikkal.
Nem árulok el titkokat, de azt azért az olvasó  tudja, hogy Caliban valójában egész másvalaki, mint akinek kiadja magát. A története torokszorító, sokat szenvedett a börtönben töltött évek alatt és mindenképp megérdemli, hogy kiderüljön, vajon ki juttatta oda és milyen okból. A szerelmi szál mellett tehát egy nyomozásnak is részese lehettem, ami bőven tartogatott fordulatokat és meglepetéseket.
Remekül szórakoztam a könyv olvasása során, teljesen kikapcsolt, megszerettem a főhősöket is és ahogy szert tudok tenni rá, be fogom szerezni a sorozat többi részét is. A szerző stílusa nagyon olvasmányos, tetszett, hogy nem erőltette túl a romantikus szálat, hangsúlyos volt a cselekmény maga, és olyan fordulatokat is belevitt, amitől konkrétan leesett az állam. Korábban olvastam már néma főhőssel történetet, ezt igazán nehéz lehet megírni,  főleg ha külső szempontból kapjuk a leírást és nem épp a néma szereplő fejében vagyunk. A szerző mégis remekül megoldotta ezeket a részeket.   Tetszett nagyon Lily karaktere, két lábbal a földön járó, gyakorlatias, erős nőt személyesített meg, akiben meg lehet bízni, akire rá lehet bízni a titkokat. Egy dolog volt, ami zavart, úgy éreztem a nevekkel nem bánt szerencsésen a szerző, főleg a kisfiú Indio neve volt több mint furcsa. Amúgy is különleges volt a heterokrómiás szemeivel, a nevével már nem játszottam volna. És még egy, miért kellett annyiszor hangsúlyozni, hogy a vicomt nem éppen jóképű? A teste viszont....

Bátran ajánlom azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem olvasták az előzményeket, garantáltan kikapcsoló, könnyed olvasmányra számíttok!

Borító: Igazából nem kedvelem a műfajra jellemző félmeztelen pasis borítókat, de ez a túl régies sem dobott fel.

Kedvenc karakter: Lily, Apollo

Szárnyalás:  Imádtam a kertépítős ötleteket  a labirintus a kedvencem.


Mélyrepülés: Indio neve

Érzéki mérce: Felnőtteknek szól,  nagyon szépen megírt szerelmi jelenetekkel.


Értékelés:



Nyereményjáték:

Mostani játékunk némi utánajárással igazán nem lesz nehéz, minden állomáson egy keresztrejtvény kérdést találtok Elizabeth Hoyt könyvei világához kapcsolódóan, helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő dobozába szükséges beírnotok. Ha helyes minden megfejtésetek, végén a tábla vastagon kijelölt részén Elizabeth Hoyt egy másik karakterének nevét kapjátok megfejtésül. (Minden állomás Rafi dobozban szereplő száma a keresztrejtvény sorát jelöli, így ha felcserélődne netán az állomások sorrendje, akkor is a Rafiban feltüntetett sorszámot vegyétek figyelembe.)
Játékra fel!
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

7. Milyen madarat szerez be sznobizmusból Lady Penelope?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
08.03. - Insane Life
08.05. - Angelika blogja
08.07. - Betonka szerint a világ
08.09. - Dreamworld
08.11. - Deszy könyvajánlója
08.13. - Könyvvilág
08.14. - Kelly & Lupi Olvas
08.16. - Kristina blogja
08.18. - Olvasónapló

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók