KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. augusztus 2., szerda

Summer Days Book Tag


A Facebookon találtam Lap lap Után nyári Book Tagjét, így a melegre és a nyárra való tekintettel úgy döntöttem, hogy kihívás nélkül is megcsinálom. (és előre is elnézést kérek a nagy Sarah J. Maas imádatomért:))).

1)  - Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?

Gyerekként a kutyás könyvek közül volt három olyan, amit nem tudtam elégszer elolvasni: Eric Knight: Lassie hazatér, Szamos Rudolf: Kántor nyomoz és Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban című könyveit. Nem véletlen, hogy azóta is a német juhász és a hosszúszőrű skót juhász a két legjobban kedvelt kutyafajtám:). 



Felnőttként? Tudom, hogy ez nagyon necces, de Laurell K. Hamilton: Anita Blake, vámpírvadász sorozatának első 8 részét olvastam újra és újra (a későbbieket már hagyjuk, de az eleje hatalmas szerelem a mai napig).


2) - Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!

Inkább a tipikus nyári olvasmányok. Mondhatnám úgy, hogy a kötelezőket sose akkor olvastam, amikor kötelező volt, hanem amikor épp kedvem tartotta. Mai szemmel azt mondanám, hogy szerencse, hogy akkoriban "mindenevő" voltam, különben megszenvedtem volna pár kötelezővel...

3) - Egy szerinted tipikusan nyári olvasmány:

Órákig sorolhatnám a számomra tipikus nyári olvasmányokat, de ha fix könyvet (sorozatot) kellene mondanom, akkor elsőként Jenny Han: Nyár-trilógiája ugrik be. Nyár, tengerpart, első szerelem, kell ennél több?:)


4) - Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?

Ez nehéééz kérdés:), mert folyamatosan változik. Most per pillanatnyilag Rhysand és Feyre párosa, Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozatából. De örök szerelem Jus Accardo: Denazen sorozatából Kale és Dez vagy Richelle Mead: Vérvonalak sorozatából Adrian és Sydney:). Sorolhatom még tovább?:)))

5) - Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni? 

Skócia. Per pillanatnyilag ez áll a listám élén, többek között Diana Gabaldon: Outlander sorozata miatt. Szeretném bejárni azokat a helyeket, ahol ők is jártak és igen, én is kérek egy Jamie-t :))). Ráadásul a hőmérséklet se lenne annyira pokoli, mint most itthon.

Ha pedig lehetne fantasy világ is, akkor Velaris lenne az Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozatából. Imádnám, valószínűleg több időt töltenék el, mint egy nyár - ebben persze egy bizonyos személynek is nagy szerepe van ;).



6) - Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél!

Stephen King: Tortúra című regénye. Nagyon régen olvastam, de a mai napig belesajdul a lábam,  ha arra gondolok, hogy mi történt az íróval :).



7) - Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!

Haha, nem, nem fogom a Szürke ötven árnyalatát mondani akkor sem:). Igazából nem is egy könyvet, hanem abból egy fejezetet adnék meg, akik olvasták, tudják, hogy miről van szó, akik nem, azok meg izguljanak érte:) Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury könyvéből az a bizonyos 55. fejezet.



8) - Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra? 

A kindle-men, ami mindig velem utazik, rengeteg könyv van, így egyet abból kiválasztani... De Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin könyvét - jó ideje olvasom, de egyszerűen nem volt időm befejezni még:( és jó lenne megtudni, mi a történet vége.
És persze van egy papírkönyv is, amire már régóta fáj a fogam, de eddig a turnék miatt nem jutott rá időm. (és a címe is kicsit "hűsít" ebben a nagy melegben:), ez pedig Sara Raasch: Hó, mint hamu című könyve lesz (az azonos nevű sorozat első része).


Én viszont élnék a kihívással és ezúttal szeretném felkérni Andie-t, a Függővég  egyik bloggerét, hogy válaszoljon a fenti kérdésekre:). (természetesen bárki más is kitöltheti:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók