KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. augusztus 1., kedd

Will Darbyshire: Modern love - A szerelem örök


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Will Darbyshire: modern love - a szerelem örök című könyvét, mely egy különleges gyűjtemény, központjában a szerelemmel. A szerző teljesen hétköznapi emberek gondolatait gyűjtötte össze a legnagyszerűbb érzés fellobbanásától annak kihunyásáig. Tarts a Blogturnés bloggerekkel a könyv blogturnéján, és a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

Maxim Könyvkiadó 2017.
224 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 4,12
Besorolás: nonfiction

A könyv szerzője, Will Darbyshire, izgalmas dologra szánta el magát. Hat kérdést tett fel a neten az élet egyik legrejtélyesebb, egyetemes titkáról: a szerelemről. Arra biztatta olvasóit, fedjék fel legbelsőbb érzéseiket romantikus élményeik alapján levelekben, versekben, képekben és művészeti alkotásokban. Ezekből válogatva születhetett meg ez az egyedülálló gyűjtemény. Egy lenyűgöző portré az egyéni vágyakról, fantáziákról, csalódottságról. Megmutatja a szerelem időtlenségét, rávilágít a párkapcsolat nehézségeire és szépségeire, valamint olyan őszinte gondolatokat tár elénk, melyeket gyakran félünk megfogalmazni. Egy könyv azoknak, akik még nem voltak szerelmesek, vagy épp most is a fellegek között járnak, mindenkinek, aki már csalódott vagy éppen még nem bántották meg, a reménytelenül szerelmeseknek, a sóvárogva vágyakozóknak, és azoknak is, akik falakat építenek maguk köré. Modern, őszinte, bensőséges és időtálló könyv, mely arra emlékeztet minket, hogy kik vagyunk, mi a szerelem, és hogy nem vagyunk egyedül. Tökéletes ajándék Valentin-napra, születésnapra vagy névnapra, évfordulóra, karácsonyra vagy csak úgy. 

A szerző egy angol filmes fiatalember, aki régóta szereti és használja a közösségi médiát, legtöbben a YouTube videóiból  ismerik. Egy saját élmény hatására gondolkodott el azon, mit jelent az embereknek a szerelem. Egy nagyon fájdalmas csalódás, az első nagy szerelem utáni szakítás miatt padlóra került érzelmileg, és mivel a hétköznapokban elég magának való, ezért a neten osztotta meg az érzéseit. Blogbejegyzései és videói alá sorra érkeztek a kommentek, amiből kiderült, nincs egyedül az érzéseivel. Meg is született az ötlet, hogy kérdéseket tesz fel a követőinek, és a saját példájából kiindulva teret enged azoknak, akik szeretnék kiírni magukból az érzéseiket, élményeiket, mintegy terápiás célzattal, vagy simán csak közlésvágyból. Egy éven át gyűjtötte a válaszokat. és hosszas válogatás után megszületett ez a könyv, ami valós emberek valódi érzelmeit tárja fel a szerelem különböző stádiumaiban.  15570 válasz érkezett  a kérdésekre, melyek a következők voltak:
1. Mit mondanál az exednek indulatok nélkül?
2. Írj köszönőlevelet a partnerednek - vedd benne sorra szavakkal és  esetleg fotókkal mindazokat a kis és nagy közös élményeket, amik boldoggá tettek és tesznek!

3. Jellemezd egyetlen szóval a szerelmi életedet, partneredet vagy másvalakit!
4. Milyen fotóval jellemeznéd a szerelmi életedet, partneredet vagy másvalakit?
5. Mit mondanál valakinek, akiért rajongsz? Írj neki levelet!
6. Milyen pozitív vagy negatív hatással volt, van kapcsolatodra a technikai fejlődés? Írd le a tapasztalataidat!
98 országból 16-81 éves korúakig terjedt a válaszolók népes tábora.
A könyv három részre tagolódik, az első rész az ismerkedéssel foglalkozik, amikor beleesünk valakibe, a második rész konkrétan a párkapcsolati érzelmekkel van teli és a harmadik rész a szakítással kapcsolatos érzelmekbe enged bepillantást.

Hogy mit is emelnék ki a könyv olvasása során kapott olvasásélményből? Nagyon tetszett, hogy ismeretlenül is beleolvashattam valós személyek érzelmi életébe. Teljesen más ez, mint egy regényt olvasni, amiben a szerző fogalmazza meg a karakterei érzéseit, a szerző irányítja azokat. Itt hús-vér emberek vallanak egy-egy hosszabb, rövidebb levél erejéig a szerelmükről. Vannak itt bánatos, álmodozó, reménykedő levelek, és persze szenvedélyes, vággyal teliek is. Mindenki az örökkön örökké érzésre vágyik..  A szerelem elmúlásával pedig ki haragosan, ki melankolikusan búcsúzik, vagy épp indulatokkal.

Mindez a rengeteg levél nem érkezhetett volna meg az ötletgazdához a mai technika nélkül. Jelentős része ez az életünknek, és aki tagadja, vagy kívülálló akar maradni, az kérem olyan, mintha hátrafelé menne az időben. Én úgy vagyok vele, hogy teljes mértékben elfogadom ezeket a vívmányokat, és élvezem az előnyeit. Kedves dolog a szerelmünkkel sms-ezni, képeket posztolni instára, facebookra, stb. Minden cuki egy bizonyos mértéket betartva. Láttam már kapcsolatot szétmenni a napi 20 szelfi küldözgetése miatt, nem mindenki veszi egyformán a lapot.... De visszatérve a szerelemre és a könyvre, nagyon megfogott még az is, hogy a többféle hangulatú levél többféle kapcsolatot is magában rejtett. Volt bőven meleg kapcsolatról szóló levél, ami egészen addig nem is volt szembeötlő, amíg el nem olvastam az aláírást. Mi bizonyítja ennél jobban, hogy nincs különbség szerelem és szerelem között, a nemek aránya egyáltalán nem befolyásolja az érzelmeket.  Összességében nézve remek hangulat jellemzi a könyvet, szerintem mindenki talál benne kedvencet. A gyönyörű gondolatok mellett van rengeteg vicces rész is, ami remekül oldja a borongósabb részek hangulatát.

Ahogy a fülszöveg is írja, remek ajándék lehet ez a könyv bárkinek, kortól és nemtől függetlenül. Nagyon szép a kivitelezése, keménykötéses és egyenként fóliázott. Végül választottam egy levélkét kedvcsinálónak!



Borító: Eredeti.

 
Kedvenc karakter: -

Szárnyalás:  -

 
Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce:  0 - 120 éves korig

Értékelés:


Nyereményjáték

Három állomáson, három filmes szerelmes idézetet kell felismernetek. A rafflecopter doboz megfelelő sorába a film címét kérjük beírni!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

"Már nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy ez igazi szerelem volt. És ha egyszer a távoli jövőben találkozunk az új életünkben, boldogan fogok rád mosolyogni, és majd eszembe jut, hogyan hevertünk a fák alatt, miközben megtanultunk szeretni!"

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
08.01 Kelly és Lupi olvas
08.03 Deszy könyvajánlója
08.05 KönyvParfé



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók